Lilutkowo to my.I tymczasy. Maksiu ma nowotwór, Lili astmę:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 19, 2012 20:16 Re: Moje koty... moja miłość:) upał straszny, koty padły :):

A co tu tak cicho ? :roll:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt lip 20, 2012 15:55 Re: Moje koty... moja miłość:) upał straszny, koty padły :):

I fajnych fotek nam brak :D
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Nie lip 22, 2012 22:29 Re: Moje koty... moja miłość.Bazylek na swoim, koty odetchnę

a cicho, bo mnie kilka dni nie było :)

U nas chwilowo spokój :D Bazylek już w swoim domku, wędką, piórkiem i czym się jeszcze da macha mu teraz nowa Duża :lol: ja mam wolne :ryk:

Moje koty odpoczywają, delektują się spokojem i ciszą, szczęśliwe, że nikt im nie skacze po ogonach :lol:

Ale spokój mamy tylko chwilowy, jesteśmy tuż przed remontem, bo mi przez ostatnie lata kocie maluchy zdziebko chałupkę zdemolowały :mrgreen:

a z tych gorszych wieści to są takie, że wracają do mnie 2 koty z adopcji po...dwóch latach 8O para się rozstała, koty stały się problemem :evil:
Wyadoptowałam je jako maluchy (rodzeństwo), teraz to są dorosłe koty i nie wiem, w jakim są stanie psychicznym, podejrzewam że nie najlepszym :(
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon lip 23, 2012 15:08 Re: Moje koty... moja miłość.Bazylek na swoim, koty odetchnę

Bazylek :ok: :ok: :ok: :ok:

z tymi ludźmi to same problemy...

zuziu96, pozdrawiam WAS mocno :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie lip 29, 2012 22:01 Re: Moje koty... moja miłość.Bazylek na swoim, koty odetchnę

U nas bez zmian, upały wróciły, koty leżą plackiem :)

Alusia ostatnio znowu smarkała, ale już jej przeszło. Maksiu ma się dobrze, a z Lilutkiem byłyśmy u weta, bo zauważyłam niepokojący objaw. Lili bardzo często oddycha szybko i tak jakoś brzuszkiem. Liczyłam, zawsze wtedy jest 65 oddechów na minutę, to za szybko. I nie jest to po wysiłku czy np. z gorąca. Pan doktor podejrzewał serduszko, zrobiliśmy wszystkie badania, rtg klatki piersiowej i na końcu ekg, ale żadne badanie nic złego nie wykazało. Doktor uważa, że to mogą być tzw.bóle fantomowe związane z brakiem łapki. Ale po badaniach się uspokoiłam, bo naprawdę przestraszyłam się tym serduszkiem.

Apetyty dopisują, ale tylko dwójce, bo z Alusi ciągle okropny niejadek

a tak wyglądają :D moje koty :D gdyby ktoś zapomniał, bo rzadko tu bywamy :D :D :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

U Bazylka byłam w odwiedzinach, ma się świetnie i ma super domek :ok:

no i... zaczęłam remont i nie wiem, czy przeżyję :twisted:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon lip 30, 2012 16:47 Re: Moje koty... moja miłość.Bazylek na swoim, koty odetchnę

Ty jak Ty Zuziu , a co mają powiedzieć Maksio , Alusia i Lilutek ? 8) :wink:

bubor

Post » Pon lip 30, 2012 18:03 Re: Moje koty... moja miłość.Bazylek na swoim, koty odetchnę

bubor pisze:Ty jak Ty Zuziu , a co mają powiedzieć Maksio , Alusia i Lilutek ? 8) :wink:

O właśnie, dokładnie to samo chciałam napisać :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lip 30, 2012 20:52 Re: Moje koty... moja miłość.Bazylek na swoim, koty odetchnę

Cała Trójca zabezpieczona :D na czas głośnych robót wędruje na tymczas do sąsiadki :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sie 03, 2012 20:11 Re: Moje koty... moja miłość.Bazylek na swoim, koty odetchnę

Niektórzy pamiętają pewnie jeszcze historię sprzed trzech lat, tragiczną historię Lili, koteczki porzuconej na stacji benzynowej w lesie... historię, która tym razem zakończyła się happy endem.
Kotka została uratowana, ale stan jej był tragiczny - urwana łapka, wysadzone na wierzch oko, urwana część ogonka. To wszystko po spotkaniu z jakimś leśnym zwierzęciem, prawdopodobnie lisem. Do tej pory przechodzą mnie ciarki, kiedy słyszę o jakimkolwiek kocie koczującym w lesie...

Dzisiaj mija 3 lata nowego życia Lili - życia szczęśliwego kota :1luvu: Dokładnie pamiętam, jak jechałam na stację benzynową 15 km od Rzeszowa szukać kota bez nogi i cały czas w aucie powtarzałam do siebie "kotku bądź, proszę cię bądź" (byłam już tam dzień wcześniej, był potworny upał i kota nie znalazłam). Tym razem był! Zobaczyłam tylko oko! okropne, wysadzone oko, z którego lała się ropa. Łapki tam w tym lesie nawet nie widziałam, kota wsadziłam szybko do auta i dopiero w domu zobaczyłam sterczące na wierzchu kości z urwanej/odgryzionej łapki.

tak mnie wzięło na wspomnienia.....odszukałam stare zdjęcia, ale uprzedzam, są drastyczne, można nie powiększać.

Teraz Lili jest piękna! :1luvu: Jest kochana, pieszczona i bezpieczna. Wie że to jest jej dom i wie, że nic złego już jej nie spotka. Na oczko nie widzi, wszystkie struktury w oku są zniszczone, ale na szczęście nie trzeba było go usuwać. Ale przeszłość zostawiła ślady w psychice Lili. Boi się wszystkiego, głośniejszych odgłosów, nawet suszarki do włosów i czasami jak się przestraszy miauczy i chce gdzieś uciekać. Trzeba ją wtedy wziąć na ręce, przytulić i powoli się uspokaja.

Obrazek teraz Obrazek
Obrazek teraz Obrazek
Obrazek teraz Obrazek Obrazek

Obrazek teraz Obrazek
Obrazek teraz Obrazek
Obrazek teraz Obrazek Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sie 03, 2012 20:21 Re: Moje koty... moja miłość. NOWE ŻYCIE LILI, to już 3 lata

Pamiętam historię Liluni...
Śliczna, dzielna koteczka. I mimo wszystko szczęściara, bo ma ciebie :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt sie 03, 2012 20:32 Re: Moje koty... moja miłość. NOWE ŻYCIE LILI, to już 3 lata

Bazyliszkowa pisze:Pamiętam historię Liluni...
Śliczna, dzielna koteczka. I mimo wszystko szczęściara, bo ma ciebie :1luvu:

Wiem Dorotko, że Ty na pewno pamiętasz Lilunię, bardzo mnie wtedy wspierałaś :love: :love:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sie 03, 2012 21:10 Re: Moje koty... moja miłość. NOWE ŻYCIE LILI, to już 3 lata

Wszystkiego naj naj Lilutku i jeszcze wielu takich rocznic razem z kochającą Dużą :balony: :torte: :balony:

bubor

Post » Sob sie 04, 2012 7:50 Re: Moje koty... moja miłość. NOWE ŻYCIE LILI, to już 3 lata

bylam i jestem ci nadal wdzieczna, ze tam pojechalas, znalazlas ja i sie zaopiekowalas.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Sob sie 04, 2012 9:04 Re: Moje koty... moja miłość. NOWE ŻYCIE LILI, to już 3 lata

Lilutek jaki śliczny, jaki szczęśliwy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
to już 3 lata!
To jedna z moich ulubionych historii :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie sie 05, 2012 23:20 Re: Moje koty... moja miłość. NOWE ŻYCIE LILI, to już 3 lata

Lilutek dziękuje za pamięć i odwiedzinki :1luvu:

u nas remont w pełni, rzadko tu teraz bywamy :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]