Daj Szansę na życie ! Kot z urazem kręgosłupa pilny DT !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 21, 2012 20:30 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Bunia wygłaskana i wypieszczona :mrgreen: Zjadła tą drugą połowę saszetki co została :ok:
Ona jest mega pieszczochem - jej nie można nie kochać :wink: gdybym miała inne warunki to zapewne bym ją zabrała do siebie nawet nie na tymczas tylko na stałe - strasznie żałuję, że tego nie mogę zrobić :(
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob lip 21, 2012 20:34 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Mój białaczkowy i nerkowy Wituś, też miał ząbka takiego ruszającego się wyrwanego tylko na znieczulenie miejscowe. Raz ciach i po bólu, a jak mruczy, :roll: wetka powiedziała, że pewnie strach tak odreagowuje, bo fakt, to taki strachajło i dlatego był ponad 6 lat w schronisku od malutkiego. :(

Trzymam kciuki aby poprawiło się już na dobre Buni. :ok: :ok: :1luvu:

Strasznie szkoda takich właśnie kotów jak Bunia, i serce się kraje jak nie można pomóc. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lip 21, 2012 20:34 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Bunia powinna mieć domek na starość :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 22, 2012 18:51 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

kurcze, Bunia już tak długo szuka...
została zabrana ze schronu w megadepresji,
z łysym czółkiem i szyjką.
teraz wygląda wspaniale, nabrała chęci do życia,
kocha ludzi, ma wspaniały charakter.
potrafi nawet mówić po ludzku :mrgreen: -
podczas drapania mówi: "mam mam mam" :ryk:
jak to możliwe, że jeszcze nikogo nie zauroczyła...?
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie lip 22, 2012 19:48 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Dowiozłam Buni jeszcze kilka saszetek z royala. Jeszcze jej potem dołożę bo Wilczka zmienia dietę i już te jej nie smakują :evil: ale za to Bunia wciąga nosem :mrgreen: W ogóle jakie ona ma mięciutkie futerko :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie lip 22, 2012 20:33 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

To prawda, futerko jej się bardzo poprawiło. Kiedyś było szorstkie i niemiłe w dotyku, a teraz mięciutkie :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie lip 22, 2012 20:45 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Kochana rozgadana babunia.
Przyznać się do której cioci Bunia tak mówi "mam" ? a może "mama" :ryk:

Za domeczek, domku może nas czytasz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Przygarnięcie dorosłego kota to same plusy, a i ogromna zasługa w niebiosach :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie lip 22, 2012 20:54 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

to nam tak Bunia gadała, aż mój TŻ się zdziwił:
- "co ona gada"?
a Bunia przy drapaniu za uchem stękała : "mam,mam,mam" i ugniatała łapinkami moje kolana.
a co do łapinek Buńkowych, to już tu Gibutkowa pisała, że są pokaźnych rozmiarów,
jak u żbika niemal :mrgreen: . słodkie są , wielkie i misiowate.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie lip 22, 2012 20:56 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

"Mam miłość"? :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 22, 2012 21:32 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

A jak jedzie do weta, to mówi "Auć, auć, auć" ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie lip 22, 2012 22:17 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Przy mnie wydawała dźwięki "ach, ach, ach" szczególnie głaskana po brzuszku :1luvu: Tak żałuję że nie mam teraz czasu, chętnie bym ją odwiedziła :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lip 23, 2012 7:30 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Jaka rozgadana koteczka :mrgreen:
Szkoda jej :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon lip 23, 2012 7:35 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

a ktoś zauważył, że jak się ją głaska intensywnie nad ogonkiem to kręci głowa i rach chowa z raz wystawia język? :ryk:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 23, 2012 11:45 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

To Wy chyba do innego kota chodzicie. Ja jak przychodzę to Bunia się kuli albo ucieka. Już sobie mnie skojarzyła z wycieczkami do weta :x Z każdym kotem tak samo. Ja im pomagam a te się odwdzięczają. Swoją droga dobrze by było żebyście ją obserwowały. Chodzi o to czy widać poprawę po leczeniu. Jeżeli wrócił apetyt i jest miziasta to dobrze. Wczoraj byłem tam z godzinę a Bunia ciągle osowiała leżała. Troszkę skubnęła mokrego i poszła do łóżka.
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Pon lip 23, 2012 11:56 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

jimmy_lodolamacz pisze:To Wy chyba do innego kota chodzicie. Ja jak przychodzę to Bunia się kuli albo ucieka. Już sobie mnie skojarzyła z wycieczkami do weta :x Z każdym kotem tak samo. Ja im pomagam a te się odwdzięczają. Swoją droga dobrze by było żebyście ją obserwowały. Chodzi o to czy widać poprawę po leczeniu. Jeżeli wrócił apetyt i jest miziasta to dobrze. Wczoraj byłem tam z godzinę a Bunia ciągle osowiała leżała. Troszkę skubnęła mokrego i poszła do łóżka.

No to rzeczywiście czy ty aby do dobrego mieszkania trafiasz? :ryk: Bunia wczoraj zeżarła całą saszetkę Royla - miała dostać pół ale jak poszłam miseczkę myć to tak za mną poleciała, że nie miałam sumienia i dałam jej resztę :oops:
No i miziać się oczywiście miziała jak zawsze :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]