Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 18, 2012 22:02 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

ewexoxo pisze:no to ucz głuptoloty kocie! powtarzaj do nich: "Nie gryź ręki, która cię karmi szczylu!" :mrgreen:

przecie ucze :mrgreen: ale zaskoczył mnie tym policzkowaniem! zaniemówiłam, ale musze coś tez wymyslec, w stylu "nie bij twarzy która cie na żarcie woła" lub i te pe :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 18, 2012 22:21 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Marzenia11 pisze:
ewexoxo pisze:no to ucz głuptoloty kocie! powtarzaj do nich: "Nie gryź ręki, która cię karmi szczylu!" :mrgreen:

przecie ucze :mrgreen: ale zaskoczył mnie tym policzkowaniem! zaniemówiłam, ale musze coś tez wymyslec, w stylu "nie bij twarzy która cie na żarcie woła" lub i te pe :mrgreen:

możesz jeszcze użyć innych humanitarnych metod, np. postraszyć laniem, klęczeniem na grochu, że je Baba Jaga porwie, że pójdą do piekła, itp. :ryk:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro lip 18, 2012 22:59 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Wymysliłam nowy tytuł ogłoszenia: Lolek - zapewnione okłady (po) twarzy :mrgreen:

Obrazek Obrazek
Obrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 19, 2012 23:07 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

A tymczasem.....
Wracając dzisiaj do domu, na ławce przy piwniczce siedzieli młodzi ludzie, a dziewczyna z maluszkiem na kolanach - zapytałam skąd ma tego kociaka no więc, że złapała bo tu sobie chodziły, o, widzi pani, tam się wychylają...
Senioreczka wyprowadziła maleństwa. Maluszek - wg moich oględzin "pod ogonkiem" chłopaczek (ale pewności nie mam bo mocno się zasłaniał swoim mikroskopijnym ogonkiem) trafił spowrotem do rodzinki, no ale...
Nie mogę ich zabrac. Mogę chodzic , dokarmiac, zabiore do wetki za dwa tygodnie (wyjezdża własnie na urlop). I muszę się modlic, aby nic im się nie stało ze strony ludzi i psów.... ale stres mam ogromny i nie pomaga przekonywanie siebie, że przecież Senioreczka też się tu wychowała itp. Boję się i ładuję swoje lęki prosto w lędźwiowy kręgosłup i w głowę - nie mogę się bezbolesnie schylac. Wysiadam.

Niuniusie :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Mamusia
Obrazek
Jak widac są TRZY a nie dwa i wszystkie z grubsza identyczne. Weszłam do piwniczki - siedziały na parapecie przed okienkiem i przysypiały. Seniorecza już spokojna, ale bardzo wygłodniała - wczesniej 5 kotów pod schodami ( w tym ona) zjadły 4 saszetki 10dkg a po chwili ona w piwcznice sama opędzlowała 200g animonki kittenm i drugą puszeczkę razem ze swoimi dziecmi 8O 8O 8O nie wiem czy a jeśli tak to co im daje karmicielka że koty są tak bardzo wygłodniałe....
Na szczęście maluszki same jedzą, jeden (ona?) jest mniejsza, ale też jadła. Kupki ok, oczka też.
Będę czuwac, ale.... boje sie o nie bardzo :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw lip 19, 2012 23:18 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

A u szkrabów....
Na co poluje Bolek?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Czw lip 19, 2012 23:22 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Rodzinne zabawy w słońcu... :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Marzenia11

Post » Pt lip 20, 2012 11:18 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Kurczę, jakie piękne te małe buranie :1luvu: a te Twoje konie to już mogłyby do swoich domków sobie pojechać...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt lip 20, 2012 15:58 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Dlaczego Senioreczka nie została wysterylizowana :?:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lip 20, 2012 17:10 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

joshua_ada pisze:Dlaczego Senioreczka nie została wysterylizowana :?:

zapytaj zarejestrowanej w gminie pani karmicielki tego bloku, w którym jest kotka i piwniczka (przy ul. Szubińskiej 4). Ma na imię Basia.
Z tego co ja wiem byly próby jej złapania, ale nie wchodziła do klatki - łapki.
Ostatnio edytowano Pt lip 20, 2012 17:14 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Pt lip 20, 2012 17:13 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Ciebie pytam. Skoro od maja jesteś nią zainteresowana (zaniepokojona wyłysieniami i takie tam kocopały) to dlaczego nie zainteresowałaś się sterylizacją? Za trudne przedsięwzięcie? Czy do łapania i sterylek zawsze potrzebne obce ręce?

edit: do sterylizacji nie jest potrzebna rejestracja w gminie. Dla chcącego nic trudnego. Jest też Koteria.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pt lip 20, 2012 17:15 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

joshua_ada pisze:Ciebie pytam. Skoro od maja jesteś nią zainteresowana (zaniepokojona wyłysieniami i takie tam kocopały) to dlaczego nie zainteresowałaś się sterylizacją? Za trudne przedsięwzięcie? Czy do łapania i sterylek zawsze potrzebne obce ręce?

Jest zarejestrowana karmicielka i ona ma obowiązek sterylizowania kotek i kastrowania kotów. To nie jest mój obowiązek. Interesuję się tymi kotami gdy są chore i potrzebują leczenia - to i tak dużo (i za dużo) z mojej strony.

Marzenia11

Post » Pt lip 20, 2012 17:21 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Marzenia11 pisze:
joshua_ada pisze:Ciebie pytam. Skoro od maja jesteś nią zainteresowana (zaniepokojona wyłysieniami i takie tam kocopały) to dlaczego nie zainteresowałaś się sterylizacją? Za trudne przedsięwzięcie? Czy do łapania i sterylek zawsze potrzebne obce ręce?

Jest zarejestrowana karmicielka i ona ma obowiązek sterylizowania kotek i kastrowania kotów. To nie jest mój obowiązek. Interesuję się tymi kotami gdy są chore i potrzebują leczenia - to i tak dużo (i za dużo) z mojej strony.

No więc nie. Nie tak to wygląda. Interesujesz się kotami, na które zbierasz karmę. O wszystko co złe winisz innych (głównie inne karmicielki, pewnie dlatego, że nie mają dostępu do internetu i nie wiedzą jak obsmarowujesz im tyłki).
Nie jest Twoim obowiązkiem kastracja/sterylizacja, natomiast chętnie poczuwasz się (lub przedz podstawione osoby) do sabotowania akcji łapankowych. Może to dlatego, że z pełną świadomością - wiedząc o niewykastrowanym kocurze, czy o niewykastrowanej kotce - przyzwalasz na rozmnażanie się kotów wolnożyjących.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt lip 20, 2012 17:24 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

joshua_ada pisze:
Marzenia11 pisze:

No więc nie. Nie tak to wygląda. Interesujesz się kotami, na które zbierasz karmę. O wszystko co złe winisz innych (głównie inne karmicielki, pewnie dlatego, że nie mają dostępu do internetu i nie wiedzą jak obsmarowujesz im tyłki).
Nie jest Twoim obowiązkiem kastracja/sterylizacja, natomiast chętnie poczuwasz się (lub przedz podstawione osoby) do sabotowania akcji łapankowych. Może to dlatego, że z pełną świadomością - wiedząc o niewykastrowanym kocurze, czy o niewykastrowanej kotce - przyzwalasz na rozmnażanie się kotów wolnożyjących.

Proszę o fakty dot sabotowania przeze mnie akcji sterylizacji Senioreczki.
Proszę o cytaty (a nie imaginacje) dot tego jak obsmarowuję inne karmicielki.
Zacytowałam to co pogrubiłaś, bo będzie mi to wkrótce potrzebne.
Jeżeli nie napiszesz faktów nie będę z Tobą dalej dyskutowac.
Mam nadzieję, że w swojej nienawiści do mnie w opowiadaniach twojej mamy byłaś w stanie usłkyszec KTO nie pozwalał na złapanie Senioreczki w piwnicy.
Tyle ode mnie. Czekam na fakty.

Marzenia11

Post » Pt lip 20, 2012 17:26 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

A własciwie nie czekam na nic od Ciebie - nie jest wiarygodną osoba która mnie nie zna, nigdy nie była u mnie i nie widziała tego co robię - szkoda mi mojej energii i zdrowia, mam co robic.
To co proponuję Ci zrobic to złozyc na mnie skargę. Szkoda czasu na pisaninę na forum.

Marzenia11

Post » Pt lip 20, 2012 17:44 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Możesz ze mną nie dyskutować. Ja nie zamierzam znikać z wątku. Zamierzam napisać wiele rzeczy. To dopiero będą fakty. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]