PILNIE DOM: Larry od 25 str., Kazio: nasilenie alergii/IBD

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 13, 2012 19:13 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

A niech mnie jeśli następne nie będą jakieś puchatki :twisted:

Mam nowe zdjątka Larry'ego, choć w tym samym entourage'u. Polubił zabawę piórkiem, a dziś zasnął mi na kolanach i obślinił z czułości :twisted:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lip 13, 2012 19:16 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

Dac foty dac natychmiast :)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob lip 14, 2012 20:56 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

Wreszcie tutaj do Was dotarłam i mam zamiar zagościć na dłużej :D Witam się w wątku :piwa:

i całuski dla Kazia :love:

i całuski dla rudzielca :love: Larry, daj się wyspać Dużym :!: :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto lip 17, 2012 21:29 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

Jutro wieczorem idziemy na RTG łapki Larry'ego.
Kciuki trzymać :twisted:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto lip 17, 2012 22:10 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

Kciuki sie trzymaja :ok: :ok: ,lapki i ogonki takoz :D
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto lip 17, 2012 22:21 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

Kciuki są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto lip 17, 2012 23:24 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

joshua_ada pisze:A niech mnie jeśli następne nie będą jakieś puchatki :twisted:

Mam nowe zdjątka Larry'ego, choć w tym samym entourage'u. Polubił zabawę piórkiem, a dziś zasnął mi na kolanach i obślinił z czułości :twisted:

A fotki rozpowszechnic ,nie szkocic :twisted:

anulka111

Post » Śro lip 18, 2012 8:47 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

Dziękuję :D

Mam dużo obaw, jak zwykle panikuję, czarne wizje, wyimaginowane kłopoty z łapką itp. :twisted:

Larry dziś w nocy znów dał czadu. Nawet nie liczyłam. Mam piasek w oczach, TŻ spóźniony do pracy. A jaki był powód pobudek? Otóż Larry strasznie, ale to strasznie wybrzydza :evil: Nie nadążam za poczuciem smaku tego kota. Raz mu coś smakuje, innym razem w ząbki kole. A najgorsze w tej całej sytuacji jest to, że innym kluchom bym nie odpuściła, ale jemu dajemy nową miskę z nowym papu, bo po prostu drapie w drzwi i się drze. Dziś - mimo iż miał całą noc suche i mokre - ok. 4.00 dostał nowe mokre i dopiero wtedy aż do rana pospał.
Wczoraj dostał myszkę pachnącą walerianką, do zabawy, żeby się nie nudził. Pod nadzorem oczywiście. Miał chłopak frajdę. :lol:

Kazio jest zazdrosny o status jedynego tymczasa :mrgreen: i zrobił się megamiziakiem i megabarankowcem. Dziś nad ranem nawet spał przy mnie. Mimo, iż dostaje tabletki, a wczoraj miał obcinane pazurki i przemywany był Ozonellą, nadal kocha TŻ-a. I choć jest potem foch, że go trzymaliśmy i coś robiliśmy, to szybko mu przechodzi, zaraz jest przy nas, domaga się pieszczot i mizianek. Bardzo mądry ten Kazik. Pewnie mądrość czerpie z kosmosu, bo nadal robi te śmieszne minki 8)
Niestety kupale bez zmian. Zamówiłam dla niego koci probiotyk, bo ten ludzki nie daje efektów i będę konsultować z wetem co dalej. Muszę sobie przypomnieć całą przejrzaną kiedyś literaturę o IBD i alergiach. Ech...

I do agi9955 się też odezwę. :wink:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lip 18, 2012 9:21 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

Kazik zajął miejscówkę MisiGumie, za co dziewczynka pacnęła go łapą w pupę. Kazio nic sobie z tego nie robił, spał dalej :twisted:
Obrazek

Wyluzowany Larry. Trochę nieostre, bo to chyba było zaraz po zabawie piórkiem i jeszcze się łobuz kręcił.
Obrazek
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lip 18, 2012 20:38 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

Dobrze: dziś przyszedł probiotyk dla Kazia. Smakuje mu (no niechby nie smakował, ponad 3 zł za minisaszeteczkę :twisted: )

Źle: RTG Larry'ego niedobre - tzn. łapka niezrośnięta i szanse na zrośnięcie ma marne, bo za daleko kości od siebie. Mam skonsultować to z wet. chirurgiem, ale wysoce prawdopodona osteosynteza. [autocenzura] :evil:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw lip 19, 2012 8:50 Re: Kazio, po prostu Kazio :) i Larry od 25 str.

Dobra, pierwsze rozczarowanie minęło. Zbieram siły na MacGyverowskie plany, by ogarnąć sytuację :twisted:

Siły zebrać ciężko, bo...
gadzina nie spał dziś do 3.00. :evil: Drapał, miauczał, siku, jeść, miziać, spać koło niego. Jestem wewnętrznie na niego wkurzona za te nocne zarywania, ale jeszcze bardziej mi szkoda tej jego łapiny i sytuacji, w której się znalazł.
Do niewyspania dokłada się fakt, że nad ranem polował na mnie nienasycony komar. W domu z moskitierami i kotami (leniami!). Trochę to trwało, ale w końcu dziabłam moskita o ścianę zmniejszając mu wymiary z 3D na 2D. :mrgreen:
A jak już wstałam ogarnąć się, koty itp. marząc o palmach, hamaczku, gorącym piasku plaży, to za oknem wyły - zupełnie niewakacyjnie - kosiarki :mrgreen:

Kaziula polubił się z probiotykiem. Byłam wczoraj z niego dumna, bo nie wybrzydzał, tylko opędzlował większość miseczki :ok: Miał z resztą na plecach drapieżną w oczekiwaniu kohortę kotów, które chętnie by mu tę miskę odbiły. :D
Po obcięciu pazurków zdecydowanie mniej się drapie po rankach i lepiej się goją (zawsze ładnie się goją, dopóki Kaź nie wymyśli pozbyć się drapaniem gojącego strupka).

A na razie spadam do prac wszelkich, wydzwaniań po dwóch klinikach w sprawie Larry'ego, uprzejmie acz "żądam i mam" :twisted:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw lip 19, 2012 10:39 Re: Kazio: nasilenie alergii/IBD Larry od 25 str.: osteosynt

Kciuki Ada za wszystko:)

Kazio sliczny ,Larry zjawiskowy:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw lip 19, 2012 11:06 Re: Kazio: nasilenie alergii/IBD Larry od 25 str.: osteosynt

Dziękuję Kochana :1luvu:

W sprawie Larry'ego właśnie wyprawiam gorącą linię na pół W-wy :twisted:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw lip 19, 2012 11:11 Re: Kazio: nasilenie alergii/IBD Larry od 25 str.: osteosynt

Ode mnie też kciuki za łapinę :ok:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 19, 2012 11:14 Re: Kazio: nasilenie alergii/IBD Larry od 25 str.: osteosynt

Thanx :1luvu:

Zrezygnowałam z operacji w tej klinice, w której łapka była składana. Wiecej nie bedę pisać, ale po opisaniu tego, co na RTG to chyba nie muszę, prawda? :evil:
Mam w tej chwili 3 typy (tzn. lekarzy, lokalizacje) - zobaczymy co wyjdzie. Zależy mi na:
- terminie (dość już Larry naczekał);
- dobrym lekarzu (rzecz oczywista); (Z&S - do tego, o którym wspomniałaś już dzwoniłam :ok: )
- płatności za operację (nie ukrywajmy, że to też się liczy).
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]