Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 13, 2012 8:28 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Wiewióra, jasne. Wetka mówiła też, że jej mąż jak będzie trzeba to się wkłuje, ale zobaczymy jaka będzie sytuacja i ile jej nieobecność potrwa :)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lip 13, 2012 10:05 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Pozdrowionka dla kochanego koteczka :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 14, 2012 16:40 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Kubuś naprawdę ładnie wygląda. Wsuwa moje potrawki i muszę nieskromnie przyznać, że moja kuchnia mu smakuje :)
Zważyłyśmy go z wetką - jest 3,250, czyli przytył. Ciekawa jestem jak wyjdą badania i poziom kreatyniny:)
To jest taki wspaniały kot - kocha ludzi i ociera się o każdego klienta sklepu, głośno przy tym mrucząc.
Obrazek

Katalina

Post » Sob lip 14, 2012 17:04 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Ja cały czas mam nadzieję, że to była ostra niewydolność nerek i teraz będzie już coraz lepiej. Katalina, ja bym nalegała u wetki, żeby zrobić Kubusiowi USG, dobrze byłoby wiedzieć i widzieć, co tak naprawdę dzieje się z nerkami.

Chyba się wproszę na obiad, skoro tak dobrze gotujesz :lol:

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Sob lip 14, 2012 17:22 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Ja też mam taką nadzieję, ale wetka tłumaczyła mi dlaczego badania nie wskazują na to...niestety nie jestem w stanie tego powtórzyć. Zapytam o usg.

A na obiad zapraszam...robię świetną potrawkę niskobiałkową i niskofosforanową z wątróbką :)
Obrazek

Katalina

Post » Sob lip 14, 2012 17:34 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Przemyślałam to sobie i bardzo dziękuję, ale nie skorzystam, bo aktualnie nie chciałabym przytyć :D
Za niecały miesiąc idę na wesele, a kupiłam sukienkę, która się nie rozciąga, więc sama rozumiesz ;)

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Sob lip 14, 2012 18:22 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Szkoda, że tak daleko mieszkam :wink:

A co do Kubunia, to też mam nadzieję, że to ONN :ok:

Erin

Post » Sob lip 14, 2012 18:40 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Tutaj popieram wiewiórę-usg jest konieczne-trzeba wiedzieć co się dzieje z nerkami aby je leczyć-niestety moja sonda przeprowadzona w naszym mieście mówi że tak naprawdę to my nie mamy dobrego specjalisty w tej dziedzinie :(

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Pon lip 16, 2012 21:52 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Nie wiem, czy u nas weci boją się robić usg? Tyle kotów już miałam na tymczasie, a tylko raz robione było usg.Chodziło o to, czy kotka nie jest w ciąży. Ponoć wynik był niejednoznaczny.Była sterylka, kotka nie była w ciąży.Teraz znajomy siostry poszedł z kotem poszarpanym przez psa. Niczego nie zlecono, poza "obserwować" i uwagą, że mogą być uszkodzenia wewnętrzne.Od czego więc jest rtg i usg?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lip 17, 2012 7:31 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

z tego co mi wiadomo chyba nie za bardzo :( Maxowi robiłam 3 razy ,było wiarygodne-Dusi w Lublinie obalili-chcieli tutaj kroić ropomacicze-a tam nowotwór trzustki :evil: już za TM-więc nie wiem ,nie wiedział :?: pełna biochemia.rtg :?: :evil:

jaga666

Post » Śro lip 18, 2012 21:12 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Kubusiek jest w formie :) Naprawdę...zrobił się z niego super-przystojniak. Sierść błyszcząca, a on bawi się jak kociak :) Z apetytem różnie. Jednego dnia zje bardzo dużo, innego tylko skubnie. Staram się mu wmieszać w jego nerkową karmę coś smacznego, żeby zjadł.
Dziś wymyślił, że moje nogi to drzewo i wspinał się po nich :) Ależ ma silne te łapy, muszę tylko pilnować, żeby nie ostrzył pazurów o moje stopy w sandałkach :)
Rozczula mnie ten kot...im dłużej go znam, tym bardziej kocham :1luvu:

Tak żeby było jasne. On naprawdę nie wygląda na chorego kota :) Wręcz przeciwnie - jest wesoły i żywiołowy :)

ps. nawadnianie idzie mi coraz lepiej. dziś tylko się wkłułam, a wetka go trzymała, ale wkłucie było chyba niezłe :)
Obrazek

Katalina

Post » Śro lip 18, 2012 21:22 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Fajnie czytać takie wieści :1luvu:

Erin

Post » Czw lip 19, 2012 8:44 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Gratuluję Kasiu-a domki jakieś o Kubusia pytają :?: TRZYMAMY KCIUKI :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jaga666

Post » Czw lip 19, 2012 9:31 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Były już zapytania o niego :) dla mnie to już coś pozytywnego, bo nie sądziłam że możliwa jest jego adopcja. Są jednak gdzieś na świecie Dobre Dusze :)
Z drugiej strony, myślałam że ta dieta i nawadnianie to jakiś problem. Tymczasem to wszystko jest takie proste :) Do lecznicy przychodzą ludzie którzy sami nawadniają swoje zwierzaki...a te czują się całkiem dobrze i żyją sobie w komforcie mimo choroby.

Kubusiowi teraz brakuje właśnie domu. Żeby mógł posiedzieć w oknie, tak jak uwielbia, pooddychać świeżym powietrzem albo leżeć caaały wieczór na kolanach.
To co ja mu mogę zaoferować to codzienne wypuszczanie z klatki - w sumie jakieś 2 h, gotowane potrawki dla nerkowców (lubi), zabawa, przytulanie...no i otwieram mu drzwi wejściowe do lecznicy, żeby mógł pooddychać świeżym powietrzem. Robię szczelinę na kilka cm, a on wciska tam nosek i oddycha.
Obrazek

Katalina

Post » Czw lip 19, 2012 14:37 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Dziś zrobiłam przystojniakowi parę zdjęć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Katalina

[poprzednia][następna]