FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 18, 2012 20:51 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Napisałam pw do Pieczarki, ma dobrą rękę do znajdowania domów dla trudnych kotów. Jej rekomendacji DS ufam. Nawet spoza forum i daleko.

meksykanka pisze:Na razie proszę, podpowiedzcie, czy macie jeszcze jakiś pomysł na "odjedynaczenie" Żubra.

Nie z kotami, które jej się boją i dają się zastraszyć. Wychodzi z niej dominująca natura MCO. Potrzebny byłby kot, (dobrze by był to kocur MCO bo większy ale i odpowiedni charakterem dachowiec tez się nada) zrównoważony, pewny siebie i swojej pozycji ale bez potrzeby potwierdzania dominacji.
Po prostu powinien olać wyczyny Fiony i tyle. Ona tez się wtedy przestanie wygłupiać.
Kot nie zaatakuje drugiego, pewnego siebie, spokojnego kota.

Tak Bajra "ustawiła" kiedyś moją tymczaskę o jakiej pisałam - spokojem, stanowczością i pokazaniem samą postawą że nie ma co podskakiwać. Wszystko odbyło się bezgłośnie i niemal w bezruchu.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro lip 18, 2012 21:00 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

meksykanka pisze:Ja niestety wolałabym inaczej szukać jej domku.

Zosiu bedzie jak sobie zyczysz ;)

I moze to dobry pomysl z napisaniem do Pieczarki ...
I z tymi badaniami, zeby juz bylo na sicher, ze NIE MA problemow neurologicznych ;) hehe

(to oczywiscie zarcik)
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Śro lip 18, 2012 21:01 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

To też nie do końca prawda w przypadku Żubra.
Ona jest uparta do bólu.
Raby nigdy nie podejmuje rękawicy.Syczy na niego także Mućka a on nic zero reakcji, je,opala się, odpoczywa... a Żuber od dwóch miesięcy bezskutecznie próbuje zwrócić na siebie uwagę...Boję się o rozbitą szybę w drzwiach a nie o Rabego, który ma to wszystko w nosie.
Jak opisywałam Żuber wpada na coraz wymyślniesze sposoby sprowokowania Rabego.

To jest naprawdę cholernie uparty kawał Żubra...
I może jakby jej ktoś dał w pędzel to by podziałało a może skończyłoby się krwawą jatką.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro lip 18, 2012 21:02 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

MariaD pisze:Potrzebny byłby kot, (dobrze by był to kocur MCO bo większy ale i odpowiedni charakterem dachowiec tez się nada) zrównoważony, pewny siebie i swojej pozycji ale bez potrzeby potwierdzania dominacji.

wypisz wymaluj STOLOWNIK! pozostaje go tylko wylapac ;)
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!

ilonajot

Post » Śro lip 18, 2012 21:03 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Tak sobie czytam i się troszkę dziwię: mam takiego jedynaka w domu, w mieszkaniu rodziców.
Nie chciał, nie umiał się uspołecznić na tyle by mieszkać z innymi kotami.
Nie uspołeczniałam na siłę. Pozwoliłam pozostać sobą.
Mieszka sam, jest szczęśliwy.

Gdyby okazało się ,że to jedyny problem- nieumiejętność życia w stadzie -wyadoptowałabym jako jedynaczkę.
Poprostu.

Bardziej martwią mnie sugestie uszkodzeń neurologicznych- Fiona może z konieczności MUSIEĆ być kotem pojedyńczym.Zobaczymy...

Pozdrawiam Żubry i osoby okołozubrze!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro lip 18, 2012 21:21 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Rzeczywiście, wygląd jest szczęściem i pechem kotki, a ludzie patrzą i nie słuchają. A Fiona niestety wygląda jak kocia odmiana niewinności :?

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Czw lip 19, 2012 4:29 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Zerwało mi połączenie z netem ( u nas na wsi burza wystarczy), ale już jestem...

Żuber w porzo
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw lip 19, 2012 4:44 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

żuber przyszedł sam na kolana i każe się miętosić, nie mogę pisać..
toto sapie z ukontentowania.

Badania neurologiczne tudzież wykluczenie przyczyn fizologicznych to wymóg przed precyzyjną diagnozą behawioralną.
To nie mój wymysł, ani to, że przyczyny nagłych ataków wyglądają na tło neurologiczne... nie chcę się rozpisywac na forum, zrozumcie...

Czekam na powrót specjalistów z tych cholernych wakacji żeby zająć się Żuberzakiem wzdłuż i wszerz.
Nikomu nie zaproponuję Żubra bez takiej diagnostyki...
a chyba palnęłabym sobie w łęb gdyby Zubra po raz kolejny skrzywdzono lub on kogoś skrzywdził.

żuber nie myśli, że jest tu przejściowo. Jak w banku myśli, że to jego miejsce, tylko usiłue wygryźc konkurencję, bo chce mnie tylko dla siebie.
A i tak ma najwięcej, ale jest pazerny jak to Żubr.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw lip 19, 2012 5:32 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Czyli z ewentualnym szukaniem domu i tak musisz poczekać?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lip 19, 2012 8:03 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

żuber nie myśli, że jest tu przejściowo. Jak w banku myśli, że to jego miejsce, tylko usiłuje wygryźć konkurencję, bo chce mnie tylko dla siebie.
A i tak ma najwięcej, ale jest pazerny jak to Żubr.

To jest pewne w 100%.

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Czw lip 19, 2012 8:16 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Tak, on myśli że to TU.
Ja mam słaby charakter i mjentkie serce i one Żuberancje to wiedzą.

W nagrodę Żuberancja z kanapy.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw lip 19, 2012 13:43 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

czyli robimy tak: najpierw badania neurologiczne, potem behawiorystka.
a potem szukamy kanalami prywatnymi. bez ogloszen.
bo rzeczywiscie na takiego ladnego kota, w dodatku z rodowodem, na pewno bedzie masa "chetnych", a w tej masie 99% nieodpowiednich ...
wiec szkoda czasu i nerw. zgadzam sie z tym

ilonajot

Post » Czw lip 19, 2012 13:51 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

ilonajot pisze:czyli robimy tak: najpierw badania neurologiczne, potem behawiorystka.
a potem szukamy kanalami prywatnymi. bez ogloszen.
bo rzeczywiscie na takiego ladnego kota, w dodatku z rodowodem, na pewno bedzie masa "chetnych", a w tej masie 99% nieodpowiednich ...
wiec szkoda czasu i nerw. zgadzam sie z tym

ja obecnie ogłaszam 1,5 rocznego kremowego kocura mco,
oprócz jednej durnej co fontannę dla kota chciała bardziej niz kota nikt sie nie pyta o Bono
radzę zaczynać kampanie ogłoszeniową w miarę wcześniej i na wszystkich frontach, bo chętnych na koty coraz mniej
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw lip 19, 2012 18:32 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Nadmienię ,że ja z ogłoszenia miałam o Czesia (uroda raczej perska,zaś rodowód pseudohodowlany...) miałam dwa telefony.Jedna pani chciała go na próbę.Pan sobie życzył ,żebym mu kota dowiozła na rano na Mazury z Poznania.Dzwonil tak przed 22...

Ale może za krotko ogłaszałam...bo się dom znalazł?
Ot, przyszła mila pacjentka, pokazała zdjęcia swoich kotów i powiedziała ,że marzy o białym persie...akurat miałam na zbyciu...

W tym jest pewien ..hm...palec losu.
A Fiona ma szczęście ostatnio.Jest u Ciebie Meksykanko.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob lip 21, 2012 12:50 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

To złodziej a nie Żuber, jak słowo daję.

Dziś Żuber wtargał do gawry jakąś reklamówkę... Jak się zorietnowałam co się święci odebrałam mu zdobycz. Okazało się, że rzeczona reklamówka zawierała "swojską" kiełbasę, która Renifer miał zawieźć mojej mamie. Reklamówka była już pogryziona a kiełbasa nadkosztowana.
Ech Żubrze, żubrze
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

[poprzednia][następna]