Czarne bliźniaki z WroSchronu nadal szukają wspólnego DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 16, 2012 23:07 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

:kotek:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lip 17, 2012 7:31 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

do gory :-)

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Wto lip 17, 2012 19:09 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

sroka7 pisze:No i chciałabym w tym tygodniu wybrać się z nimi do weta na odrobaczenie, także mam jechać do kogoś konkretnego z nimi? brać fakturę czy wystarczy paragon? jak takie rzeczy załatwiacie?

Byłam pewna że odpisywałam na tego posta blah :roll:

Zazwyczaj takie rzeczy opłacamy z własnej kieszeni bo my nie nie mamy żadnych pieniędzy fundacyjnych. Dopiero od jakiś 2 tygodni mamy fundusz na Kociej Skarbonce ale na razie tam jest tylko100 zł jeszcze drugie tyle i musimy zainwestować w testy bo nie stać nas aby każdemu kotu robić za 80 zł
Kasa z allegro spłynie po zakończeniu aukcji.

Powinnam mieć jeszcze trochę rzeczy na bazarek to wystawię :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lip 17, 2012 20:24 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

A jakieś propozycje weta taniego takiego do którego chodzicie ze schroniskowcami czynnego do 19-20? (innego niż Doran, bo tam kolejki masakryczne i maluchy łatwo mogą coś podłapać)

Jak nie ma nikogo takiego, to pojadę z nimi do mojego (chociaż znowu dostanę opierdziel, że zwłóczyłam "coś" do domu :wink: i stresuję "kota z nosem" jak mawia o Vaderze mój wet i "tego z zębami", czyli Bombika)

EDIT: ja nie bardzo mogę szaleć z kasą, bo muszę wymienić olej w aucie- to tańsze niż później nowy silnik, i drewno na opał na zimę muszę zapłacić-nie mamy w kamienicy centralnego :|
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto lip 17, 2012 20:37 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

FOTOSTORY:
Zenio i maleńtas...

Zenio: ZZZZzzzzzzzz....
Obrazek

Zenio: Co to jest? czy ja śnię?
Obrazek

Zenio: Ktoś mi tu coś podłożył...
Obrazek

Zenio: ?????????????????????
Obrazek

Zenio: Czy to jest do jedzenia?
Obrazek

Zenio: Uciekaj! ZJEM CIĘ!!
Obrazek

Zenio: ...nie działa, to chyba ja sobie pójdę...
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Śro lip 18, 2012 7:30 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

sroka7 pisze:FOTOSTORY:
Zenio i maleńtas...

Zenio: ZZZZzzzzzzzz....
Obrazek

Zenio: Co to jest? czy ja śnię?
Obrazek

Zenio: Ktoś mi tu coś podłożył...
Obrazek

Zenio: ?????????????????????
Obrazek

Zenio: Czy to jest do jedzenia?
Obrazek

Zenio: Uciekaj! ZJEM CIĘ!!
Obrazek

Zenio: ...nie działa, to chyba ja sobie pójdę...
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro lip 18, 2012 7:34 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Zenio z mych rejonów musi byc :D alb miec rodzine ;p

Czarne podniebienie ma kaszub :P

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Śro lip 18, 2012 7:41 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

sroka7 pisze:A jakieś propozycje weta taniego takiego do którego chodzicie ze schroniskowcami czynnego do 19-20? (innego niż Doran, bo tam kolejki masakryczne i maluchy łatwo mogą coś podłapać)

Jak nie ma nikogo takiego, to pojadę z nimi do mojego (chociaż znowu dostanę opierdziel, że zwłóczyłam "coś" do domu :wink: i stresuję "kota z nosem" jak mawia o Vaderze mój wet i "tego z zębami", czyli Bombika)

EDIT: ja nie bardzo mogę szaleć z kasą, bo muszę wymienić olej w aucie- to tańsze niż później nowy silnik, i drewno na opał na zimę muszę zapłacić-nie mamy w kamienicy centralnego :|

Hm to najbliżesz masz od Dorana do dr Włodarczyka na Głogowską. Jak im się wspomniało że kotki ze schroniska to zawsze taniej liczyli
Odrobaczanie nie jest drogie więc z bazarków powinien się zwrot spokojnie uzbierać
Albo do Legwana na Wiśniową :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Śro lip 18, 2012 17:59 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

Odrobaczanie samo w sobie 1 kota nie jest drogie, ale na 5tce to się już więcej uzbiera - zależy jakim preparatem się to będzie robić, tym bardziej, że trzeba będzie to powtórzyć potem, bo ja osobiście nie wierzę w działanie Vethmintu (mój Bombik był tym odrobaczany jako malizna, a potem 2x tabletkami i glistnice miał bardzo długo :? , dopiero profender mu pomógł, ale to już miał wtedy ponad 6 miesięcy).

A pytam głównie pod kątem szczepienia malizn bo powoli trzeba będzie zbierać fundusze na szczepienie malizn - można je szczepić już po 23 lipca.

Dziewczynka - Kuleczka: pojadłam sobie :)
Obrazek

Czyż nie jestem słodka?
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Śro lip 18, 2012 18:20 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

Cudowne dzieciaki!!! :1luvu: Szkoda, że mnie już nie stać na kolejnego kociaka :(

LaRosaNegra87

Od: Nie wrz 25, 2011 11:58

Post » Śro lip 18, 2012 18:39 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

olciak84 pisze::ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Zenio z mych rejonów musi byc :D alb miec rodzine ;p

Na podkarpaciu (dawne tarnobrzeskie) mówi się, że jak pies ma czarne podniebienie to jest ZŁY :twisted: do kotów też można to odnieść, tym bardziej, że w głębi swojego czarnego serduszka Zenio jest labradorem :mrgreen:
Obrazek

sroka7

Post » Śro lip 18, 2012 19:07 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

sroka7 pisze:
olciak84 pisze::ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Zenio z mych rejonów musi byc :D alb miec rodzine ;p

Na podkarpaciu (dawne tarnobrzeskie) mówi się, że jak pies ma czarne podniebienie to jest ZŁY :twisted: do kotów też można to odnieść, tym bardziej, że w głębi swojego czarnego serduszka Zenio jest labradorem :mrgreen:

Padłam :ryk: :ryk: :ryk:

LaRosaNegra87

Od: Nie wrz 25, 2011 11:58

Post » Śro lip 18, 2012 19:15 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

LaRosaNegra87 pisze:
sroka7 pisze:

Padłam :ryk: :ryk: :ryk:

Tak, mój mały czarny chłopiec od małego kociątka "szczeka" jak coś chce, podskakuje jak piesek, aportuje kuleczki z folii aluminiowej i uwielbia gdy się go klepie po zadku, ogólnie to pies uwięziony w ciele kocurrra - zupełnie jak labrador :mrgreen:
Obrazek

sroka7

Post » Śro lip 18, 2012 19:29 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

Glisty rozwijają się bardzo długo i twój kot mógł je mieć po tabletce bo ona działa krócej niż profender. Ale takim maluchom absolutnie nie można podawać takich preparatów na kark bo są są za silne i mogą je zabić.
Wet na pewno poda coś słabego na początek - właśnie np. vethmint
Wtedy koszt odrobaczenia może wynieść 5 zł za jednego maluszka
A profenderem może odrobaczyć przyszły domek jak kociak będzie starszy.

Edit: co do szczepień to najpierw je trzeba odrobaczyć raz po 2 tygodniach drugi raz i szczepienie dopiero dwa tygodnie po ostatnim odrobaczeniu. Więc zaszczepić je będzie można dopiero gdzieś w połowie sierpnia
Obrazek

JaEwka

Post » Śro lip 18, 2012 19:37 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

Cytuje z wątku Viris jak rozmawialiśmy o odrobaczaniu Lulu :wink:

MariaD pisze:Kociaki:
I odrobaczenie skończony 5 tydzień
dwa tygodnie przerwy
II odrobaczenie
co najmniej tydzień przerwy, lepiej dwa
I szczepienie
minimum dwa tygodnie przerwy, najlepiej 3
II szczepienie
dwa tygodnie kwarantanny poszczepiennej

Gibutkowa pisze:ponoć nawet od Vetminthu jest lepszy Mimblemax
dobry jest też Fenbendazol