Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aniatam pisze:Witam,
Bardzo proszę o poradę co robić.....dzisiaj pod klatką mojego bloku siedziała mała kotka (bura, pręgowana). Nie znam się na kotach ale wydaje mi się że jest młodziutka, bo jest drobna - i ewidentnie kotna. Bardzo miła i lgnąca do ludzi, widać że domowa - nakarmiłam ją a wychodząc później z psem sprawdziłam okolicę w poszukiwaniu ogłoszeń o zaginięciu kotki - niestety nic nie było. Rozmawiałam z kilkoma osobami z mojego bloku i mówią, że kicia kręci się od kilku dni, wchodzi przez balkon do mieszkań na parterze.....teraz znowu byłam z moim psem na spacerze i ona cały czas siedzi pod klatką. Sprawdzałam ogłoszenia w internecie, obdzwoniłam kilka osób, ale wszystkie już nieaktualne ale zapomnieli zdjąć....poradźcie proszę co robić.....serce się kraje na jej widok. Ona wygląda na takie kocie dziecko w ciąży. Wiem, że Paluch to nie najlepsze miejsce ale tam przynajmniej ją wysterylizują, a jak będzie się dalej błąkać to nie wiadomo jaki los spotka ją i kocięta...do domu jej nie mogę wziąć, bo mam psa szalejącego na widok kota. Mieszkam w Warszawie na osiedlu Skorosze (Ursus)
aniatam pisze:Dziękuję Wam bardzo za rady...dzwoniłam do koterii i rozmawiałam z bardzo miła Panią, mam kotkę zawieźć do nich jutro albo w piątek (mam nadzieję, że jak wrócę po pracy do domu to ciągle tam będzie) - kicia będzie w koterii 7 dni, w tym czasie będę ją ogłaszać i szukać domu (albo domu tymczasowego) - koteria też wystawi ją do adopcji. Boję się tylko, że jak po tych siedmiu dniach nic nie znajdę to co z nią będzie...... macie może namiary na jakieś domy tymczasowe (np. za zwrot kosztów utrzymania)??
aniatam pisze:Dziękuję Wam bardzo za rady...dzwoniłam do koterii i rozmawiałam z bardzo miła Panią, mam kotkę zawieźć do nich jutro albo w piątek (mam nadzieję, że jak wrócę po pracy do domu to ciągle tam będzie) - kicia będzie w koterii 7 dni, w tym czasie będę ją ogłaszać i szukać domu (albo domu tymczasowego) - koteria też wystawi ją do adopcji. Boję się tylko, że jak po tych siedmiu dniach nic nie znajdę to co z nią będzie...... macie może namiary na jakieś domy tymczasowe (np. za zwrot kosztów utrzymania)??
piotr568 pisze:aniatam pisze:Dziękuję Wam bardzo za rady...dzwoniłam do koterii i rozmawiałam z bardzo miła Panią, mam kotkę zawieźć do nich jutro albo w piątek (mam nadzieję, że jak wrócę po pracy do domu to ciągle tam będzie) - kicia będzie w koterii 7 dni, w tym czasie będę ją ogłaszać i szukać domu (albo domu tymczasowego) - koteria też wystawi ją do adopcji. Boję się tylko, że jak po tych siedmiu dniach nic nie znajdę to co z nią będzie...... macie może namiary na jakieś domy tymczasowe (np. za zwrot kosztów utrzymania)??
Masz jakiś odpowiedni transporter albo torbę żeby bezpiecznie przewieźć kotkę do lecznicy?
Manea pisze:Suchajcie, kolo mojego rodzinnego domu błąka sie od 3 tygodni czarno - biala kotka. Ma ok 7-12 miesiecy.
Miejsce: zachodniopomorskie, nowogard, 60km od Szczecina.
Pisze tutaj, poniewaz kotka podobno bedzie miec male a sasiedzi wpadli na pomysl aby ja wywiesc do lasu.
Nie widzialam jej jeszcze, bede tam w przyszlym tygodniu.
Widac, ze kotka jest czyjas, czysta, zadbana i bardzo ufna.
Jezeli nie znajdzie sie wlasciciel, co wtedy???
Moge wziac kotke do siebie do Poznania i dac jej domek na jakis czas, poki ktos jej nie zechce.
Bardzo sie przejmuje ta sprawa, koteczka jets bardzo podobna do mojego Leona.
Mam tylko to ejdno jej zdjecie, zrobione przez skype. Kot jest dokarmiany przez sasiadow, czasem siedzi w domu u mojej mamy, spi na dworze.
http://imgur.com/PAl5x
humppaja pisze:W czwartek (19 lipca) w Aninie (okolice ulicy Widocznej /Lucerny) zaginęła młoda, biało-bura kotka z charaterystyczną plamką na pyszczku.
Jest raczej nieufna, głośno miauczy. Będę wdzięczna za wszelkie informacje - 508 139 839, justynapa@gmail.com
Za pomoc w odnalezieniu nagroda 300 zł!
Kotka jest niewychodząca, wysterylizowana. Wymknęła mi się i zniknęła jak kamień w wodę. Tu zamieściłam ogłoszenie ze zdjęciem, będę wdzięczna za przekazywanie informacji osobom z okolicy:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z397747805
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 96 gości