TOSIne maluchy i reszta -Nowa malutka bida.Czy przeżyje?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2012 23:44 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

AniaWrocław pisze:
halinka1403 pisze:Dziewczyny :!: :!:
Może Wy Coś poradzicie :!:
Moja kotka Yoda,ma nawyk całowania.I wszystko by było ok.,gdyby nie to ,że z pysia jej jedzie ,jak z kanału(zwłaszcza w te upały)
Ma tak od dawna,odkąd była mała.Regularnie odrobaczana,regularnie odkłaczana,regularnie dostaje dental(bardzo lubi) zęby i dziąsła w porządku,zmienialam dietę już kilka razy,przestalam dawać surowe mieso,i nic :evil:
Może spotkałyście się z takim problemem :?: Wetka twierdzi,że jej nic nie dolega,ale nie wie, jaka to przyjemność jak Cię taki całus ,(albo i wiecej ,w zalezności od dnia i godziny pobódki) budzi :evil:

A nie ma kamienia lub chorych dziąseł?

Aniu,ja co chwile przeglądam,ale ząbki,jak perełki,dziąsła też zdrowiutkie.To mlodziutka ,2 letnia kotka.Jest u mnie praktycznie od urodzenia.Matke zabił samochód,więc nie była długo karmiona.Jak ją zabierałam,poza mega świerzbowcem nie była w złej kondycji.
Juz sama nie wiem,skąd te smrody ,w takim czyścioszku jak Ona

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Śro lip 11, 2012 10:32 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

halinka1403 pisze:
AniaWrocław pisze:
halinka1403 pisze:Dziewczyny :!: :!:
Może Wy Coś poradzicie :!:
Moja kotka Yoda,ma nawyk całowania.I wszystko by było ok.,gdyby nie to ,że z pysia jej jedzie ,jak z kanału(zwłaszcza w te upały)
Ma tak od dawna,odkąd była mała.Regularnie odrobaczana,regularnie odkłaczana,regularnie dostaje dental(bardzo lubi) zęby i dziąsła w porządku,zmienialam dietę już kilka razy,przestalam dawać surowe mieso,i nic :evil:
Może spotkałyście się z takim problemem :?: Wetka twierdzi,że jej nic nie dolega,ale nie wie, jaka to przyjemność jak Cię taki całus ,(albo i wiecej ,w zalezności od dnia i godziny pobódki) budzi :evil:

A nie ma kamienia lub chorych dziąseł?

Aniu,ja co chwile przeglądam,ale ząbki,jak perełki,dziąsła też zdrowiutkie.To mlodziutka ,2 letnia kotka.Jest u mnie praktycznie od urodzenia.Matke zabił samochód,więc nie była długo karmiona.Jak ją zabierałam,poza mega świerzbowcem nie była w złej kondycji.
Faktycznie, taki młody kot, to raczej nie zęby... A wet ma jakiś pomysł, co to może być?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Śro lip 11, 2012 10:43 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

AnnAArczyK pisze:
Alyaa pisze:Sposobu na oduczenie kota całowania nie znam :)
A z tą wodą z kranu to ciekawa teoria. Nie zawsze mam w domu wodę mineralną, żeby przetestować :?

Naszej odpuścił ten zapaszek, być może zbieg okoliczności, a może chlor był przyczyną, nie wiem i swojej głowki nie nadstawię do ścięcia :mrgreen:

Do nadstawiania głowy nie namawiam! :)

Halinko, Yoda jest przepiękna! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ma niesamowite oczy! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lip 11, 2012 11:06 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Faktycznie, taki młody kot, to raczej nie zęby... A wet ma jakiś pomysł, co to może być?

Aniu,wet nie wie :evil: Twierdzi ,że taka jej uroda,czyt. śmierdząca uroda :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Śro lip 11, 2012 11:07 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Alyaa pisze:
AnnAArczyK pisze:
Alyaa pisze:Sposobu na oduczenie kota całowania nie znam :)
A z tą wodą z kranu to ciekawa teoria. Nie zawsze mam w domu wodę mineralną, żeby przetestować :?

Naszej odpuścił ten zapaszek, być może zbieg okoliczności, a może chlor był przyczyną, nie wiem i swojej głowki nie nadstawię do ścięcia :mrgreen:

Do nadstawiania głowy nie namawiam! :)

Halinko, Yoda jest przepiękna! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ma niesamowite oczy! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No,i jaka piekna,taka smrodliwa :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Śro lip 11, 2012 12:19 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Yoda jest cudna Halinko.
Jeśli chodzi o ludzi,to smrodek z ust,czasami pochodzi gdy część połkniętego pokarmu osadza się na kosmkach w przełyku i zalega na nich i tam przebiega proces gnilny.Być może u kotków jest podobnie,ale tego nie jestem pewna.
A teraz radosna wiadomoś, moja koleżanka z Bytomia odnalazła w centrum tego miasta po 2 mc swoja kotkę 2 km od domu.Koteczka chuda,wyskubana z przetrąconą łapką,przerażona,ale żywa,warto szukać.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Śro lip 11, 2012 13:11 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

fumcia pisze:Yoda jest cudna Halinko.
Jeśli chodzi o ludzi,to smrodek z ust,czasami pochodzi gdy część połkniętego pokarmu osadza się na kosmkach w przełyku i zalega na nich i tam przebiega proces gnilny.Być może u kotków jest podobnie,ale tego nie jestem pewna.
A teraz radosna wiadomoś, moja koleżanka z Bytomia odnalazła w centrum tego miasta po 2 mc swoja kotkę 2 km od domu.Koteczka chuda,wyskubana z przetrąconą łapką,przerażona,ale żywa,warto szukać.

To wspaniała wiadomość :dance: :dance2: :piwa: To za wytrwalość :piwa: :piwa: :piwa:

A u ludzi coś na to pomaga :?: Na to osadzanie pokarmu :?:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Czw lip 12, 2012 20:18 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

człowiek może unikać pokarmów które się szybko rozkładają po których wie ze jest najgorszy zapach [o leczeniu nie słyszałam] .A może to kamień poddziąsłowy,taki kamień tworzy w jamie ustnej się nawet dzieciom.

fumcia

Post » Czw lip 12, 2012 21:22 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

fumcia pisze:człowiek może unikać pokarmów które się szybko rozkładają po których wie ze jest najgorszy zapach [o leczeniu nie słyszałam] .A może to kamień poddziąsłowy,taki kamień tworzy w jamie ustnej się nawet dzieciom.

Nie.Miała sprawdzane już kilka razy.
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Nie lip 15, 2012 9:41 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Niedziela ,czas odpoczynku (jak by w tygodniu sie przepracowały :ryk: )
Czy poznajecie Jeżyka :?: Tą zagłodzoną,zaniedbaną bidę :D
Tak teraz wyglądam :D
ObrazekObrazek

Pozostale leniwe bestie :D
Szarusia-a raczej jej zwłoki :mrgreen:

Obrazek

Diego,mający wszystko pod ogonkiem :mrgreen:
Obrazek

Yoda,piękny śmierdziel :D Totalna olewka :mrgreen:
Obrazek

Maryska,tradycyjnie w całej swojej krasie :mrgreen:
Obrazek

Ja tez mam ładny brzuszek,no nie :?:
Obrazek

Nela,mała delikatna królewna :1luvu:
Obrazek

Pusiulek kochany pilnuje leniwej bandy :mrgreen:
Obrazek

A reszta zgrai gdzies się pochowała :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Nie lip 15, 2012 10:03 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Piękne i zadbane :1luvu: wszystkim razem i z osobna dużo całusków :1luvu:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon lip 16, 2012 17:30 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

śliczne twoje koteczki,a te wybrzuszone samo cudo,a Jeżyk to nie ten sam kot. Ja przyniosłam z miasta dzisiaj malutkiego szarego kocurka chyba świezo wyrzucony czyściutki zadbany ale strasznie głodny.Kitek go atakuje narazie izolujemy.gwiazdy obrazone,tylko gdzie te domki...

fumcia

Post » Pon lip 16, 2012 19:57 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Jerzyk super wyprzystojniał :1luvu:
reszta brzucholi też śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zadbane koteCki :D

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Wto lip 17, 2012 15:07 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

fumcia pisze:śliczne twoje koteczki,a te wybrzuszone samo cudo,a Jeżyk to nie ten sam kot. Ja przyniosłam z miasta dzisiaj malutkiego szarego kocurka chyba świezo wyrzucony czyściutki zadbany ale strasznie głodny.Kitek go atakuje narazie izolujemy.gwiazdy obrazone,tylko gdzie te domki...

Strasznie duzo tych maluszków w tym roku,a domków jakby mniej :(
Ale chociaz ten miał szczęście ,że na Ciebie trafił :1luvu: Może nazwij go Farciarz albo Lucky :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Wto lip 17, 2012 15:08 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

AnnAArczyK pisze:Piękne i zadbane :1luvu: wszystkim razem i z osobna dużo całusków :1luvu:

Wycałowane :D Nawet Yoda :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

[poprzednia][następna]