KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 15, 2012 21:58 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Tereniu, u Fuksa zmiany w leczeniu od jutra przerwa w antybiotyku, kolejna dawka 18.07, a następna 21.07. plus tolfina co 48 h. Nanieś proszę zmiany na 1 str.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie lip 15, 2012 22:21 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:Tereniu, u Fuksa zmiany w leczeniu od jutra przerwa w antybiotyku, kolejna dawka 18.07, a następna 21.07. plus tolfina co 48 h. Nanieś proszę zmiany na 1 str.

Dzięki Marta już poprawiłam. Gdyby jeszcze coś było nie tak daj znać poprawię.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lip 15, 2012 22:29 Forum

No i ja juz po dyzurze :? Ja wymiekam. Dla mnie 4 godz-to na minimum starcza. Wiesiu:) nie zdążwłam wykąpać grzybków :cry: Na zdrowej zostawiłam wolierę otwartą bo Józio już całkiem dobrze i zamknięty był nieszczęśliwy. Tak samo na kwarantannie zostawiłam uchylona szafkę obok boksów bo Misiek smacznie tam spał i nie miałam sumienia go wyganiać Fuks dostaje fuksa w boksie ale tak na oko to lepiej
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie lip 15, 2012 23:36 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:No i ja juz po dyzurze :? Ja wymiekam. Dla mnie 4 godz-to na minimum starcza. Wiesiu:) nie zdążwłam wykąpać grzybków :cry: Na zdrowej zostawiłam wolierę otwartą bo Józio już całkiem dobrze i zamknięty był nieszczęśliwy. Tak samo na kwarantannie zostawiłam uchylona szafkę obok boksów bo Misiek smacznie tam spał i nie miałam sumienia go wyganiać Fuks dostaje fuksa w boksie ale tak na oko to lepiej

Dorotka nie martw się minie lato będzie lepiej :wink:
ja niestety dziś przywiozłąm ze schroniska Bajkę małą buraskę jest na samym dole dzieli boks z grzybkami :( no chyba znajdą wyrozumienie dla schroniskowej towarzyszki życia.

No i w sprawach schroniskowych szukam tymczasu dla 3 kociaków które w tej chwili przebywają w tzw. katarowni, nawet krótkiego tymczasu na tydzien do półtorej tygodnia żeby sie wyleczyły potem mogłyby wrócić na adopcje do schroniska. Są leczone w schronisku ale wiadomo to maluszki i dobrze byłoby je odciąć od źródła wirusów i bakteii choćby na czas leczenia. Byłam dziś po Bajkę w schronisku bo ona w najgorszym stanie, a te trzy pozostałe małe bidy takie biedne i nieszczęśliwe w tych klatkach, że aż się serce kroi :cry:

No i dla Pumci 10 letniej kotuni też szukam tymczasu, albo sama nie wiem czego - Pumcia jest po sterylce i po usunięciu wszystkich zębów - a pracownicy jak na złość dają jej suche jedzenie, jak ona w tej chwili nie jest w stanie jeść suchego :(

terenia1

Post » Pon lip 16, 2012 9:27 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.07.-22.07.2012 r.
16.07. pon. rano Kasia wie. Teresa
17.07.wt. rano Beatka wie. Ewa
18.07. śr. rano MaraS. wie brak
19.07. czw.rano brak wie. brak
20.07. piat rano brak wie. brak
21.07. sob. brak wie. brak
22.07. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Pon lip 16, 2012 9:28 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Oj dużo się działo pod moja nieobecność :roll:
Szkoda, że tak mało pozytywów :cry:
U mnie też się wszystko spiepszyło... Do tego jeszcze wróciłam z urlopu z pogryzionym kocurem mojej babci, dzisiaj ma wizytę u weta w Tychach. Dobrze chociaż, że moja kocia banda i pies tolerują Maćka, bo nie wiem jak bym to ogarnęła.
W domu mam remont, postaram się obstawic jakiś dyzur pewnie okoko czwartku.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon lip 16, 2012 10:49 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Jezeli coś to moge przyjść na dyżur w sobotę rano. Tylko nie jestem zmotoryzowana więc odpadają ewentualne wizyty u weta.

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Pon lip 16, 2012 11:04 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Pozytywne wieści z kwarantanny : Fuks nie kicha, maluszki od Elenki mają już śliczne oczka.
i to by było na tyle :( Dexterowi leje się z nosa, Pysiol kicha we wszystkie strony .
Mała buraska też nie najlepiej :(

Moja ciocia kupiła saszetki dla kotów, kilka już rozpakowalam, zostawiłam w łazience w szafce :)
Ogólnie kotki rozrabiają ale senne są.
Józio na oknie chętnie siedział.
Dzikuski dzisiaj grzeczne , porządek w klatce jak nigdy :D
Kasiekkasiek

Post » Pon lip 16, 2012 11:10 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Zabieram dziś Fuksa, proszę o wskazania co do leczenia na pw, żeby nie zaśmiecać wątku.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lip 16, 2012 11:50 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Zabierzesz Fuksa do siebie do domu Marzenko?
Dobrze, że kociak opuści boks, z tego co dziewczyny pisały na forum i co Kasia mi opowiadała on strasznie to znosił :(
Oby jeszcze tylko wyzdrowiał... :roll:

Cookie1706

Post » Pon lip 16, 2012 11:53 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kasiekkasiek pisze:Pozytywne wieści z kwarantanny : Fuks nie kicha, maluszki od Elenki mają już śliczne oczka.
i to by było na tyle :( Dexterowi leje się z nosa, Pysiol kicha we wszystkie strony .
Mała buraska też nie najlepiej :(

Moja ciocia kupiła saszetki dla kotów, kilka już rozpakowalam, zostawiłam w łazience w szafce :)
Ogólnie kotki rozrabiają ale senne są.
Józio na oknie chętnie siedział.
Dzikuski dzisiaj grzeczne , porządek w klatce jak nigdy :D

Podziekuj cioci od Nas Kasiu :1luvu:
I prosimy o dokładkę :wink:

Cookie1706

Post » Pon lip 16, 2012 11:54 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Witam chciałam zapytać jak czuje się Misiu i Misia to ja je przywiozłam. Karma dla nich jest już w drodze

Alice77

Od: Pon lip 16, 2012 11:51

Post » Pon lip 16, 2012 13:31 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Cookie1706 pisze:Zabierzesz Fuksa do siebie do domu Marzenko?
Dobrze, że kociak opuści boks, z tego co dziewczyny pisały na forum i co Kasia mi opowiadała on strasznie to znosił :(
Oby jeszcze tylko wyzdrowiał... :roll:

Tak, zabieram go do mnie - niestety do momentu przyjścia wyników z PCR musi siedzieć w łazience, bo nie mam innej opcji izolacji. Mam nadzieję, że przyjdzie szybko, okaże się, że wszystko OK i że moi sąsiedzi jakoś to zniosą.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lip 16, 2012 13:44 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

No a jak Fuks zareagował na zmianę.
Bo wczoraj wieczorem nawet dobrze wyglądał tylko widać że boks dla niego za ciasny i go nosiło :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lip 16, 2012 13:46 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Alice77 pisze:Witam chciałam zapytać jak czuje się Misiu i Misia to ja je przywiozłam. Karma dla nich jest już w drodze

To piękne koty. wg moich obserwacji gorzej zbiorowość kocia znosi szylkrecia, bardzo chce być głaskana, ale widać że stres bo sierść jej wyłazi na potęgę :?
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]