Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 15, 2012 18:48 Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Miałem kota 4 lata i dzisiaj go wydałem nie z wlasnej woli tylko pod naciskiem rodziny.Tylko ze go wydałem na wies i bedzie mieszkał w stodole.Zastanawiam sie teraz czy dobrze zrobiłem,czy on sobie tam poradzi????Był wykastrowany ,ładny ,zadbany i tak bardzo mi go szkoda :( Pan do ktorego go wydałem jest z dalszej rodziny zapewnili mnie ze beda go karmic ale obawiam sie czy on sobie poradzi w nowych warunkach i jak dlugo bedzie sie adaptował???? A moze wbrew rodzinie wezme go spowrotem.

tehkos

Od: Nie lip 15, 2012 18:41

Post » Nie lip 15, 2012 18:50 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Eh, kanapowiec na wsi - słabo to widzę :( . Nie da się negocjować z Rodziną? Przynajmniej uzyskać czasu, aby poszukać mu domu z warunkami takimi, jak miał u Ciebie ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lip 15, 2012 18:54 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Jesteś niepełnoletni? Czemu rodzina po 4 latach nie chce już kota?
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Nie lip 15, 2012 18:57 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Mi nie przeszkadzało ze mnie od czasu do czasu drapał czy gryzł ale inni domownicy nie mogli tego zniesc, drapał tez wszystko co mu pod łapki wpadło tapety,meble itd.

tehkos

Post » Nie lip 15, 2012 19:01 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

tehkos pisze:Miałem kota 4 lata i dzisiaj go wydałem nie z wlasnej woli tylko pod naciskiem rodziny.Tylko ze go wydałem na wies i bedzie mieszkał w stodole.Zastanawiam sie teraz czy dobrze zrobiłem,czy on sobie tam poradzi????Był wykastrowany ,ładny ,zadbany i tak bardzo mi go szkoda :( Pan do ktorego go wydałem jest z dalszej rodziny zapewnili mnie ze beda go karmic ale obawiam sie czy on sobie poradzi w nowych warunkach i jak dlugo bedzie sie adaptował???? A moze wbrew rodzinie wezme go spowrotem.

Czy kot wczesniej wychodził na dwór?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lip 15, 2012 19:03 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Takie zachowanie kota może świadczyć o tym, ze jest np. chory, znudzony albo ktoś mu skrycie dokucza. Badałeś kota? Miał drapak, zabawki itp.?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lip 15, 2012 19:10 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Ten kot może sobie nie dać rady w takim środowisku... Wydaje mi się, że zrobiono mu krzywdę. Koty drapią meble, tapety, bo to mają w genach. Mój właśnie drapie siedzisko fotela na kółkach, na którym siedzę. To drapanie to nie wina kota. Trzeba mu było zorganizować drapak, pieniek, cokolwiek. Odbierz tego kota, to dla niego szok. Może zginąć. Z bezpiecznego kanapowca na kota do stodoły...? :(
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lip 15, 2012 19:17 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Oczywiście, że domowy kot nagle wyrzucony na wieś, nie znający innego otoczenia niż mieszkanie, sobie NIE poradzi.
Może nawet już go nie ma, bo przestraszony pobiegł przed siebie i wpadł pod auto, albo przegoniły go wiejskie koty i zgubił się. A jak jeszcze jest, to niech Twoja rodzina się nie martwi-to już niedługo, i tak sobie nie poradzi. Skutecznie pozbyli się "pasożyta".
Na niewłaściwe kocie zachowanie są sposoby, koty nie bywają złośliwe ani głupie i każde złe zachowanie z czegoś wynika. Jak w rodzinie było by małe dziecko, które np.rysowało by po ścianach, tłukło cenne przedmioty i biło rodziców to oddali byście je do obory czy może próbowali go tego oduczyć?...
:evil:
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Nie lip 15, 2012 19:19 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

kotx2 pisze:
tehkos pisze:Miałem kota 4 lata i dzisiaj go wydałem nie z wlasnej woli tylko pod naciskiem rodziny.Tylko ze go wydałem na wies i bedzie mieszkał w stodole.Zastanawiam sie teraz czy dobrze zrobiłem,czy on sobie tam poradzi????Był wykastrowany ,ładny ,zadbany i tak bardzo mi go szkoda :( Pan do ktorego go wydałem jest z dalszej rodziny zapewnili mnie ze beda go karmic ale obawiam sie czy on sobie poradzi w nowych warunkach i jak dlugo bedzie sie adaptował???? A moze wbrew rodzinie wezme go spowrotem.

Czy kot wczesniej wychodził na dwór?

Tak wychodzil ale nie za często lecz na dwór go ciągneło

tehkos

Post » Nie lip 15, 2012 19:22 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Kot ze stodoły na salony jak najbardziej ale z salonów do stodoły toż to krzywda niesłychana.
Wyobrażasz sobie jaki jest przerażony ?
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Nie lip 15, 2012 19:24 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Źle zrobiłeś. Ratuj kota, zamiast siedzieć w necie. Zabierz go z powrotem i poszukaj mu dobrego domu.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie lip 15, 2012 19:30 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Jedzenie na oborze= miska mleka.
W lato ma szanse sobie poradzić, o ile inne koty go nie pogonią.
Zima na oborze to masakra. Koty umierają z zimna.
Na oborze przezywają najsilniejsze. Sam sobie odpowiedz jakie szanse ma kot domowy...
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Nie lip 15, 2012 19:32 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

W glowie nie miesci sie, ze mozna tak wykopac zwierzaka z domu . Przez cztery lata karmic, glaskac ...a potem won do stodoly. Bo kotek podrapal mebel? No i co? Jutro moze wichura czy powodz zniszczyc caly dobytek waszego zycia . Ludzie, zastanowcie sie co tak naprawde wazne jest w zyciu, bo chyba nie meble. Biedny kot, nawet nie chce myslec co on teraz czuje, jaki jest zagubiony i przerazony. Zwierze czuje tak samo jak czlowiek. Czy gdybys zostal kaleka albo łobuzem tez rodzice wywalili by Cie z domu? Kim bedziesz gdy dorosniesz skoro dostajesz teraz taka lekcje od rodziny? Nic wiecej nie napisze bo ...........

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie lip 15, 2012 19:35 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Idzie burza. Kot będzie siedział gdzieś pod krzakiem, zmarznięty, mokry i przerażony. Zaśniesz z tą świadomością? Wsiadaj w samochód i jedź po niego, nie czekaj.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie lip 15, 2012 19:36 Re: Nie wiem czy dobrze zrobiłem POMOCY!!!!!!!!!!

Jowita pisze:Idzie burza. Kot będzie siedział gdzieś pod krzakiem, zmarznięty, mokry i przerażony. Zaśniesz z tą świadomością? Wsiadaj w samochód i jedź po niego, nie czekaj.

:ok: :ok: :ok: Posłuchaj tej pani!
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

[następna]