Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście-ODESZŁA:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 19, 2012 8:59 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

I ja sie zapytam - jak sie ma Sprintusia i Braciszkowie :?: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Sob lip 14, 2012 21:41 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

Przeglądałam dziś zdjęcia i doszłam do wniosku, że nasza kochana Sprintusia to nie lada podróżniczka :D

Od ostatniej sesji plenerowej była w wielu różnych miejscach :), np. :

1. w Koszalinie:
Obrazek

2. w Ustroniu:
brak niestety zdjęć :(

3. na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej:
Obrazek Obrazek Obrazek
Babcia poczęstowała mnie lodami, wiem, że nie mogę, ale zrobiłam taaakią minkę, że babcia nie umiała mi odmówić :D Obrazek

4. na Kielecczyźnie:
buszowałam w sadach :D Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
5. w Górach Izerskich:
mieszkałam w pięknym dworku Obrazek, pełzałam po zielonej trawce Obrazek, udało mi się nawet znaleźć grzybka :) Obrazek, widziałam góry Obrazek, bawiłam się kukiełkami Obrazek, byłam też na zamku Obrazek, na koniec wczasów byłam taka zmęczona, że całą podróż przeleżałam plackiem :) Obrazek

Za to w tym roku byłam już nad morzem. Poproszę mamę, żeby wkleiła moje zdjęcia. Zobaczycie, jak dobrze się bawiłam :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Sob lip 14, 2012 21:44 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

Ale cudna relacja :1luvu:
A Sprintusia jest boska :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 14, 2012 22:46 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

Inez,

cos cudownegoooo! :ok: :D :crying:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie lip 15, 2012 7:00 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

Mizianki dla Sprintusi-podróżniczki :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie lip 15, 2012 13:20 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

No i mama dała się uprosić i wkleiła moje zdjęcia :)

Byłam niedawno nad morzem, było suuuuper, miałam swoje własne miejsce do wylegiwania się w słoneczku, nikt mi nie przeszkadzał, nikt nie zaczepiał, no może tylko mama i tata, ale oni mnie tylko głaskali i masowali, żebym czuła, że to wczasy rehabilitacyjne i żeby mi było miło :) Obrazek Obrazek Obrazek

Byłam też na plaży Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Podziwiałam sobie morze, wylegiwałam na piasku Obrazek Obrazek

Oczywiście nie zapomniałam o posiłku, nie byłabym Sprintusią z krwi i kości, gdybym nie zamówiła sobie cateringu na plażę :D Obrazek

Potem przytulanki z mamą Obrazek Obrazek

Pamiątkowe zdjęcie Obrazek Obrazek

Po powrocie z plaży byłam taka zmęczona, że od razu poszłam spać do cienia pod fotelem Obrazek Obrazek

No i zdjęcia z serii "gdzie jest Sprintusia" :D Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Nie lip 15, 2012 13:23 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

Wspaniałe miałaś wczasy, Sprintusiu :D :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie lip 15, 2012 13:33 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

teraz zdjęcia z serii:
wygłodzona Sprintusia Obrazek

miziana Sprintusia Obrazek

ciekawska Sprintusia Obrazek

buszująca w koniczynkach Sprintusia Obrazek

oraz ponownie "gdzie jest Sprintusia" :D Obrazek

podpowiedź :D Obrazek

Sprinia już kombinuje, gdzie znów się wybrać :D
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Nie lip 15, 2012 15:04 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

Ach, ach, ach :1luvu:

Erin

Post » Pon lip 16, 2012 0:53 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

Jessoo jak jej jest dobrze :1luvu: :D Łza się w oku kręci...
Domku, a czy Ciebie nie dało by się jakoś sklonować :?: :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon lip 16, 2012 6:37 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

Inez :1luvu: , cudowne zdjecia, jestescie aniolami... Sprintusia trafila pod 'kocie skrzydla' .... Pozdrawiam :D

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Wto lip 17, 2012 16:49 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

phantasmagori pisze:Jessoo jak jej jest dobrze :1luvu: :D Łza się w oku kręci...
Domku, a czy Ciebie nie dało by się jakoś sklonować :?: :roll:

Dobrze to jej jest z całą pewnością :)

Przyznam, że chętnie bym sklonowała nas wszystkich, zwierzęta (ale i również inni ludzie) miałyby lepsze życie.
Jednak samemu świata się nie zbawi :(
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Wto lip 17, 2012 16:54 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
pierwszy raz jestem za klonowaniem :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto lip 17, 2012 17:04 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa, Sprintusia wycałowana i wymiziana od wszystkich :D

Czasami mam wrażenie, że ludzie postrzegają nas (mnie i mojego TŻ) jak wariatów, ale na szczęście nie mam w zwyczaju przejmować się opinią innych, tym bardziej jeśli chodzi o zwierzęta.

Sprintusia jeździ z nami wszędzie właśnie przez swoją niepełnosprawność, nikt nie może się nią zająć, bo to wcale nie łatwe (przewijanie, wyciskanie moczu, pomoc w robieniu koopala, itp.). Oczywiście nie zabieramy jej na każde wyjście z domu, bo to dla niej męczące, ale czasami jedzie z nami w różne miejsca, gdy pozwalają na to czynniki zewnętrzne. Za to na pewno zwiedza z nami, gdy nie mamy gdzie jej zostawić, np. wracając z wczasów i wpadając np. na jakiś zamek :D Sprintusia zawsze robi furorę, bo jest bardzo towarzyska.

Lubię edukować ludzi, bo zwykle reakcja jest jedna, tzn. "o jakie biedne zwierzę, czemu jej Pani nie uśpi". Tłumaczę wówczas, że nie można uśmiercić zwierzęcia tylko dlatego, że jest niepełnosprawne, przecież ludzi też nie poddaje się eutanazji, tylko dlatego, że np. jeżdżą na wózku. Lubię gdy dzieci przychodzą się pobawić z moją Niunią, tłumaczę im wówczas, że opiekun nie dopilnował kotka, że kotek nie przechodził na pasach, albo że przechodził na czerwonym świetle, albo że się dobrze nie rozejrzał w obie strony i dlatego wpadł pod samochód. Dzieci widzą wtedy bezpośredni skutek nieostrożności, dopytują o wszystko, głaszczą Sprinię i współczują jej.

Takie mnie rozmyślania naszły :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Wto lip 17, 2012 20:01 Re: Sparaliżowana Sprinterka znalazła swoje szczęście :)

Wzruszyłam się ... :cry: :1luvu:

Erin

[poprzednia][następna]