Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 14, 2012 15:45 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

ruru pisze:Obrazek

ojej :love:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob lip 14, 2012 15:59 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Duszek686 pisze:Kotów jest mnóstwo, bardzo dużo nowych kotów ....

jakaś makabra :(

Duszek686 pisze:Jest cudowny malutki burasek z niedowładem tylnych łapek - chyba po jakimś wypadku - próbuje stawiać te łapeńki, ale na razie kiepsko z tym jest...

mały ma czucie w łapkach, tylko że niestety jednocześnie ma zanik mięśni. Prawa łapka gorzej. Dziś dodatkowo miał brzuszek jak beczka. Napisałam kartkę i poprosiłam p. Asię o przekazanie p. Marioli, żeby zwróciły uwagę, czy kotek robi kupę. Próbował dziś, napinał się, ale nic z tego. W kuwecie multum siuśków. On pije jak wściekły :( Jak wychodziłam - rozmawiałam o nim jeszcze z dr. Kasią. Podobno jak był wcześniej w zabiegowym, to "kupy robił wielkie jak pies". I że "pewnie go wzdęło". Tyle reakcji :( dałyśmy mu z ruru troszkę pasty, może złapie poślizg i kupa będzie. Jest naprawdę słodki.

Duszek686 pisze: Nowa szaro-dymno-biała kotka z dużą rana - wystraszona siedzi na hoteliku

mam jej kilka zdjęć, ale nie wiem na ile się nadadzą... Nic o niej nie wiadomo, nie wywlekałam jej z budki, bo biedaczka bardzo zestresowana, p.Asia Calopetu jej trochę wcisnęła. Rana jest na prawym boczku - ale wiem to tylko dlatego, że jak ona leżała taka zwinięta, to tam było widać wygolone futerko i żółte zacieki od rivanolu. Podobno na ranie były - jak to p. Asia określiła - "robaki" - pewno larwy musze, może dobrze, przynajmniej trochę tę ranę oczyściły.

Duszek686 pisze: Nowy biało-rudy kocurek z brzydkimi oczkami - miziający sie i miły

niestety sądząc po wycieku z oczek, to nie jest zwykły koci katar. Wygląda mi to na chlamydiozę :(

Duszek686 pisze: Gerda bardzo źle... :(
Nie chcę być złym prorokiem ale...
Ona chyba tak naprawdę potrzebuje domu, by godnie odejść :(
To maleńki, słodki, miziający się szkielecik :(
Serce pęka patrzeć na nią :(

Gerda jest chuda jak szkielet :( Przyczaiłam się i zobaczyłam jak korzysta z kuwety. Dziewczyny, bywałam w lecznicach nie tylko na chwilę, a do schroniska jeżdżę od 6 lat - takiej kupy nie widziałam w życiu :( Nawet u Rastamana... bo - IMHO - Gerdzie "siadła" trzustka :( oczywiście nie jestem wetem, ani żadnych wyników badań nie widziałam, ale to co z niej dziś wyleciało to było wręcz nie do opisania, zarówno konsystencja jak i kolor :( Mała jest słabiutka :( Myślałam, że to przez ten wrośnięty pazurek tak niepewnie chodzi, ale nie - pazurek "zoperowany" i to samo - mała wręcz się chwieje...

domek Calineczki spotkałam jeszcze w tesco - tzn. widziałam dziewczynę, która ja adoptowała i nawet słabo mi się zrobiło, że zostawiła kota w zamkniętym aucie, ale nie - jak wyszłam - okazało się, że parkujemy prawie obok siebie i koleżanka cały czas z kotką w aucie była.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob lip 14, 2012 16:15 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Gerda...
wygląda tragicznie :( :( :( :(
ale jednocześnie jest w niej taka wola życia....
bawi się sznureczkiem....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

zaprzyjaźniła się z małym Czarnuszkiem,
który żeby z nią leżeć pokonał drzwi boksu
i nie wiem jakim cudem wyszedł przez szparę górą...:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lip 14, 2012 18:25 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Właśnie tule mruczącego Gadżeta i cieszę się tak bardzo, że właśnie tam go nie ma, jednocześnie bezsilnie patrzę na te wszystkie kocie smutki i serce pęka... a Gerda :cry: :cry: :cry: brak mi słów tak bardzo przykro
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Sob lip 14, 2012 18:48 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Saffi nr 213 - zrobię jej opis
Obrazek

Agatka nr 23 - tez zrobię opis - 3-letnia srebrzynka na jedynce
Obrazek

Karo nr 62 biało-bury 3-latek z chorymi oczkami
Obrazek

Młoda - nr 13k - zdeklarowana jedynaczka - dziś o mały włos nie poszła do domu - w końcu dom zdecydował się na Calineczkę
Obrazek

Srebrno-dymno-biała w szpitaliku - po posiłku z Calopeta :roll:
Calioppe ? :roll:
Obrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob lip 14, 2012 18:53 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

I trochę radosci w tych smutkach...
Dziś dostałam wieści od Marty, która adoptowała dzikusa
FARRO :1luvu:
poryczałam się oczywiście - już mi psychika siada od tych wszystkich kocich nieszczęść
i cieszę się jak wariatka, że chociaż temu cudnemu burasowi, który skradł mi serce się udało
Obrazek
Dzień dobry,
przesyłam zdjęcie farro, jest zrobione jakiś czas temu, kiedy mieszkałam na parterze i mógł sobie wyjść na trawę. teraz ma trochę gorzej...:)
jest zdrowy, bardzo ruchliwy i przyjacielski, no i dobrze sie dogaduje z drugi kotem, choc tamten nadal bywa zazdrosny:)na zdjeciu wyszedl troche grubiej niz jest w rzeczywistosci.
Pozdrawiam,...

Duszek686

Post » Sob lip 14, 2012 19:35 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Puszek po powrocie z adopcji... :(
ObrazekObrazek

Duszek686

Post » Sob lip 14, 2012 20:23 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob lip 14, 2012 21:55 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Ta bezsilność mnie dobija... :(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie lip 15, 2012 19:06 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

mały tenisista :)
Obrazek
Obrazek

felusia

Od: Śro wrz 28, 2011 11:23

Post » Nie lip 15, 2012 20:08 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

W tygodniu poszedł do domu Oluś, ale nie do tego domku, który do mnie pisał. Inny domek ich uprzedził.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Nie lip 15, 2012 20:56 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Od wczoraj w schronie przybyło 6 małych kociąt - takich 2,5 - miesięcznych, piękna bura marmurka tuż po poradzie i biało-bura chyba dziewczynka - starsza - ok 5-6 letnia - jeszcze nie przyjęta - przestraszona bardzo.
Dziś do domu poszedł tylko jeden kociak - pani długo wybierała, w końcu zdecydowała się na ok 4 m-cznego burego chłopczyka, który przyszedł rano.

Duszek686

Post » Nie lip 15, 2012 20:59 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

i jeszcze... :( Nowe koty w schronisku :(

Obrazek
Ptyś, ok. roczny, przyniesiony przez parę studentów, zaszczepili go, odrobaczyli, ale zostawić
nie mogli bo mieszkają w jednym pokoju a mają swojego kota, który Ptyśka tłukł (dlatego podrapany na nosku), kochany, wystraszony białasek w czapeczce i z czarnym ogonkiem, Ptyś jest w "2" i nie dostał numerka- robię ogłoszenie

Koty, które przyjechały razem, od starszych ludzi, którzy trafili do szpitala, bardzo zaniedbane bidaki :( jest ich w sumie 7... strasznie ich żal- jakie one mają szanse na adopcje :( :( :(

Obrazek
Niobe, chyba najstarsza koteczka...

Obrazek
Eliksir

Obrazek
Desdemona

Obrazek
Bogart

Obrazek
Piękna, zgrabniutka nowa tri- Adelajda,
ma zapalenie sutków, bo prawdopodobnie karmiła- robię ogłoszenie

i jeszcze pokaże, mój ulubieniec malutki,
takich czarnych pchełek jest więcej,
ale ten dzieciak jest wyjątkowy - oto Kaskaderek:
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie lip 15, 2012 21:37 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Duszek686 pisze:Od wczoraj w schronie przybyło 6 małych kociąt - takich 2,5 - miesięcznych, piękna bura marmurka tuż po poradzie i biało-bura chyba dziewczynka - starsza - ok 5-6 letnia - jeszcze nie przyjęta - przestraszona bardzo.
Dziś do domu poszedł tylko jeden kociak - pani długo wybierała, w końcu zdecydowała się na ok 4 m-cznego burego chłopczyka, który przyszedł rano.

Anetko biało - bura , nie przyjęta to jednak chłopak, niewykastrowany
Obrazek

felusia

Od: Śro wrz 28, 2011 11:23

Post » Nie lip 15, 2012 21:50 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVII

Ostatnio cos nie trafiam z określaniem płci po oczach :lol:
Oto nowy kawaler - fajny, miły i przestraszony - nic nie chciał jeść ani pić :( - może w nocy coś ruszy
Obrazek

czarny - nr 17 - jak się okazało - wyrzucony przez opiekunów z domu - ktoś widział, jak kota wyrzucali - zabrał go i odwiózł do schroniska :( Były opiekun nie odbiera telefonu
Kocurek młodziutki, kontaktowy - bardzo zdezorientowany - chowa się cały czas pod dywanik w klatce :(
Obrazek

nowa bura marmurka - przepiękna, ale jeszcze hormony w niej buzują - musi się troszkę wyciszyc - będzie cudną, przytulastą ślicznotką jak już odreaguje ostatnie przygody...
Obrazek

Duszek686

[poprzednia][następna]