Lucynka i małe dwie kotki czarnuszki szukają DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 13, 2012 21:11 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

Ja się nie mam zamiaru przyzwyczajać ;)
Zawsze sobie tłumaczę, że lepiej jak się ludzie rozmyślą przed wzięciem kota niż po tygodniu. Albo po roku :|

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lip 13, 2012 21:13 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

rastanja pisze:Ano... ale taki długi czas wodzić mnie za nos. Paranoja 8O

To nie paranoja to życie :mrgreen:
Opowiem to co zawsze opowiadam.W 2009r miałam dorosły dwupak do wyadoptowania. Zadzwonili państwo,że są zainteresowani Jasiem i Daszkiem. Jaś był chory więc adopcja "na już" nie wchodziła w grę.Ale oni chcieli przyjechać i koty poznać.Mieli jechać autobusem z W-wy.Jeszcze w Falenicy dzwonili,żebym nie wychodziła z domu bo już są blisko. Do dziś nie dojechali :twisted:
I takich historii każdy z nas ma multum :? Więc olej państwa.Jak nie dzwonią to ty też nie dzwoń. Bo nie ma co "wpychać" im kotów.Kto am kota ten ma władzę :lol: . Jak komuś zależy zawsze znajdzie sposób na kontakt!

Malce cudne i znajdą domki. :ok:

Osobiście też wole starszaki i wiem,ze dużo ludzi też tak myśli. Lucynkę też wyadoptujesz!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt lip 13, 2012 21:14 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

ASK@ dziękuję! Historia o wiecznie podróżującym małżeństwie- bezcenna. I obyś miała rację! Dzięki :kotek:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt lip 13, 2012 21:18 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

Ja miałam kobitkę, która co pół roku dzwoniła baardzo zainteresowana Mamyszą :mrgreen: I cisza :twisted:
W sumie... kto wie, chyba mija kolejne pół roku zaraz :ryk:
Wprawdzie Mamysz już ma dom, ale już ja coś wymyślę :kotek:
Dodam, że przez 1,5 roku ogłaszania to były jedyne telefony w sprawie Mamyszona :roll:

OKI

Post » Pt lip 13, 2012 21:27 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

To ciągnąc dalej ten temat...
W tamtym roku miałam multum doroślaków. Zadzwonił telefon.Pani pyta o Nastkę.Już teraz chce przyjechać, poznać.Proszę o kontakt w dzień następny bo mnie nie ma w domu.Nic.Minął tydzień.Ta sama pani dzwoni i pyta o Muszkę.Che przyjechać.Proszę o kontakt na dzień następny bo nie mogę rozmawiać.Poza tym Muszka jest na tymczasie u iwony66 wiec muszę z nią obgadać.Nic.Za kilka dni telefon od pani.Pyta o Czesia. Nie mogę rozmawiać bo jestem u weta.Proszę telefon za godzinę Moje wywracanie oczami podczas rozmowy wzbudza mocne zainteresowanie weta.Opowiadam co i jak.Poczekalnia się śmieje. Nic.Za kilka dni telefon od pani.Pyta o Witusia. Rozmawiamy. Znów chce przyjechać.zapraszam ale proszę o kontakt jutro bo dziś wizyty nie da rady zrobić. Jest po 20.Nic. Za kilka dni telefon od pani z pytaniem o Kajkę. Serdecznie zapraszam na już.Chce niech jedzie. Myślę,że babona chętnie obejrzę.Nic.
Ona ani razu nie skojarzyła sobie,ze już ze mną rozmawiała.Mimo,ze jej to sugerowałam.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 13, 2012 21:32 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

:ryk:
Jakie jest Pani hobby? Obdzwanianie ogłoszeń adopcyjnych i udawanie zainteresowanej...
Obrazek

rastanja

Post » Pt lip 13, 2012 21:39 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

Oj... żebyś wiedziała...

Moim hitem był pan, który zadzwonił lekko półprzytomny: "ja z ogłoszenia, czy to jeszcze aktualne?", no to pytam, o które ogłoszenie chodzi?
Pan mi na to: "A co pani ogłasza?"
Ja: 8O "Koty do adopcji" 8O grzecznie mu odpowiadam... "A to nie, nie jestem zainteresowany..." :ryk: :ryk: :ryk:

OKI

Post » Sob lip 14, 2012 9:16 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

:ryk:
Obrazek

rastanja

Post » Sob lip 14, 2012 11:45 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

No...z tym chciejstwem mieć zwierzorka to bywa róznie... :D
Ja, kiedy zobaczyłam fotkę z ogłoszenia, że mała kicia szuka domu, tak bardzo chciałam ją mieć, natychmiast...na teraz...że straciłam rachubę czasu... chciałam dzwonić do kobiety o....3,15 :ryk:, żeby nie małż to by kobitka z pkdt mocno siem zdziwiła :D a ja nie mogłam się doczekać 8.oo rano (wcześniej nie wypadało dzwonić) :mrgreen:potem umówiłyśmy się na 18.oo - myślałam, że się tej godziny nie doczekam...
podobnie z psem...bardzo chciałam mieć sunię do 2,5 kg...Dorcia szukała domu dla psów...zaproponowała nam taką maleńką...jechaliśmy do W-wy w ślepo...nie widząc oferty na oczęta :mrgreen: wróciliśmy z Muszką :ryk:
Jak się bardzo chce...to czas i miejsce nie gra roli...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto lip 17, 2012 10:38 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

Na razie jeszcze nic nie wiem dokładnie, ale dzwoniła przyjaciółka, że mamy kolejnego kociaka na stanie :x Jej szwagier znalazł go pod maską swojego samochodu i nie wiedząc co z nim zrobić, zostawił go pod naszą opieką. Eh, a telefon milczy 8O
Obrazek

rastanja

Post » Śro lip 18, 2012 13:35 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

Znalazł się już właściciel wczorajszej znajdki. Wysmyknął się z domu. Facet ma kotkę i 4 małe. Szkoda, że przyjaciółka miała znajdkę w domu i ona wydała mu kotka, ja bym mu zmyła głowę, że nie sterylizuje. :evil: Z dobrych wieści: znaleźli się chętni na jedną z małych- młode małżeństwo, chce towarzysza zabaw dla swojego rezydenta- brzmią całkiem sensownie, ale... potrzebny transport z Wielkopolski do... Rybnika (lub Katowic czy Chorzowa) :?
Obrazek

rastanja

Post » Śro lip 18, 2012 13:49 Re: Lucynka i małe szukają DS!- potrzebny transport WLKP- Ry

Grunt, że jest dom - transport się znajdzie ;)
:ok:

OKI

Post » Śro lip 18, 2012 13:50 Re: Lucynka i małe szukają DS!- potrzebny transport WLKP- Ry

Wizyty pa nie robsz?

Na wątku transportowym zapisz się i przejrzyj 1 post tam. Może znajdziesz kogoś kto jeździ.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 18, 2012 13:55 Re: Lucynka i małe szukają DS!- potrzebny transport WLKP- Ry

Już właśnie umieściłam ogłoszenie na transportowym. Są to znajomi znajomych- wizyta PA pewnie będzie średnio możliwa ze względu na odległość, choć jeszcze urabiam TŻ-ta żebyśmy może ją zawieźli. Po cichu liczę na to, że może gdzieś bliżej w tzw. międzyczasie dom się znajdzie bliżej.
Obrazek

rastanja

Post » Pt lip 27, 2012 14:50 Re: Lucynka i małe szukają DS!- potrzebny transport WLKP- Ry

Małżeństwo jak się szybko zdecydowało, tak szybko się rozmyśliło- w sumie może i lepiej- w ogóle nie miałabym możliwości wizyty PA, czy jakiegokolwiek skontrolowania nowych właścicieli. Szukamy dalej domów dla tych małych diablic :ok:
Obrazek

rastanja

[poprzednia][następna]