Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 13, 2012 9:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

koty zniknely z piwnicy....
oby bylo, ze sie wydostaly z klatki a nie że wział je ojciec TŻ lub wuj i zabił... 3mcie kciuki.. ech :|
POJE************** rodzina

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Pt lip 13, 2012 9:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

olciak84 pisze:koty zniknely z piwnicy....
oby bylo, ze sie wydostaly z klatki a nie że wział je ojciec TŻ lub wuj i zabił... 3mcie kciuki.. ech :|

O Boze... Poczytuje i tak sobie mysle... dobrymi checiami jest czasem pieklo wybrukowane :(
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pt lip 13, 2012 9:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wczoraj spotkalam kobiete, ktora jesienia odebrala ode mnie swoja kotke, ktora ja znalazlam na swoim osiedlu.
Oto jej watek: viewtopic.php?f=1&t=135120&p=8257450#p8257450

Podchodze do niej i sie pytam jak kicia sie miewa? A ta do mnie "UCIEKLA??". Pytam sie: jak to? Drugi raz wam uciekla?? A ta zaczyna mi apiac ta samą historie, ze ojciec jej dostal klucze do mieszkania i znowu wypuscil. Myslalam, ze mnie szlag jasny trafi!
Strasznie zaluje, ze im tą szylkretke wydalam wtedy. Mam mega morlaniaka i jak patrze na jej foty , to mi sie ryczec chce :( Czlowiek ratuje, wklada w to tyle serca, a ktos sobie guzik z tego wszystkiego robi... Rece opadaja, razem z nogami!
Jestem pewna, ze kicia zostala wyrzucona, bo zachcialo sie yorka, z ktorym zreszta wczoraj sie przechadzala po Biedronce :evil:
Co o tym pomysle, to dola łapie...
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Pt lip 13, 2012 10:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

anula790820 pisze:Wczoraj spotkalam kobiete, ktora jesienia odebrala ode mnie swoja kotke, ktora ja znalazlam na swoim osiedlu.

Podchodze do niej i sie pytam jak kicia sie miewa? A ta do mnie "UCIEKLA??". Pytam sie: jak to? Drugi raz wam uciekla?? A ta zaczyna mi apiac ta samą historie, ze ojciec jej dostal klucze do mieszkania i znowu wypuscil. Myslalam, ze mnie szlag jasny trafi!
Strasznie zaluje, ze im tą szylkretke wydalam wtedy. Mam mega morlaniaka i jak patrze na jej foty , to mi sie ryczec chce :( Czlowiek ratuje, wklada w to tyle serca, a ktos sobie guzik z tego wszystkiego robi... Rece opadaja, razem z nogami!
Jestem pewna, ze kicia zostala wyrzucona, bo zachcialo sie yorka, z ktorym zreszta wczoraj sie przechadzala po Biedronce :evil:

Szkoda kota, ale chciałaś dobrze, nie Twoja wina. A może jeszcze tak wyjdzie,że znowu znajdziesz kicie i będzie szansa na poszukanie jej lepszego lokum ;) Swoją drogą kot przepiękny
Obrazek Obrazek
"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

ana.p

Od: Wto maja 22, 2012 17:01

Post » Pt lip 13, 2012 10:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

ana.p pisze:
anula790820 pisze:Wczoraj spotkalam kobiete, ktora jesienia odebrala ode mnie swoja kotke, ktora ja znalazlam na swoim osiedlu.

Szkoda kota, ale chciałaś dobrze, nie Twoja wina. A może jeszcze tak wyjdzie,że znowu znajdziesz kicie i będzie szansa na poszukanie jej lepszego lokum ;) Swoją drogą kot przepiękny

Mysle o tym, zeby jej porobic ponowne ogloszenia, ze jej szukam... Byla (mam nadzieje,ze wciaz jest) przecudnej urody!
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Pt lip 13, 2012 10:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

anula790820 pisze:
ana.p pisze:

Mysle o tym, zeby jej porobic ponowne ogloszenia, ze jej szukam... Byla (mam nadzieje,ze wciaz jest) przecudnej urody!

może ktoś ja przygarnął???

olciak84

Post » Pt lip 13, 2012 10:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

anula790820 pisze:

O Boze... Poczytuje i tak sobie mysle... dobrymi checiami jest czasem pieklo wybrukowane :(

jeśli to prawda - oczywiście Ojciec sie do niczgeo nie przyznaje, ale znam jego możliwości, chociaz to On wyłapał ich strsze rodzeństwo i starał sie pomóc to może za nim przemawiać na plus, ale kiedys.. no właśnie... nie chce mi sie nawet gadać o tym... ale jesli to prawda to pobije Go albo TZ Wujka. bo w ogromna furie wpadłam.

NA razie TZ wystawił zarcie w piwnicy i zobaczymy czy za godz, dwie zostanie zjedzone. Z drugiej strony było okienko otwarte w tej piwnicy, co prawda mały lufcik, i wysoko dosyc ale... koty sa cfańsze...

olciak84

Post » Pt lip 13, 2012 10:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt lip 13, 2012 11:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Galeria Bałtycka - terminarz
Sobota - 14.07.2012
12-14.00 - Marta T. (z kotem), Bernadetta S.
14-18.00 - Monika K., Magda F.
Niedziela - 15.07.2012
12-14.00 - Ewa T., Sylwester K.,
14-18.00 - Marlena (z psem i kotem), Agnieszka M.

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Pt lip 13, 2012 11:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

olciak84 pisze:
anula790820 pisze:

jeśli to prawda - oczywiście Ojciec sie do niczgeo nie przyznaje, ale znam jego możliwości, chociaz to On wyłapał ich strsze rodzeństwo i starał sie pomóc to może za nim przemawiać na plus, ale kiedys.. no właśnie... nie chce mi sie nawet gadać o tym... ale jesli to prawda to pobije Go albo TZ Wujka. bo w ogromna furie wpadłam.

NA razie TZ wystawił zarcie w piwnicy i zobaczymy czy za godz, dwie zostanie zjedzone. Z drugiej strony było okienko otwarte w tej piwnicy, co prawda mały lufcik, i wysoko dosyc ale... koty sa cfańsze...

zarcie z miski zjedzone czyli na plus - kwestia ile tych czubów tam jest, 2 czy 1. I znów Pan sasiad dzwonił, ze jednak mamy dizs przyjść z Młoda i teraz juz sama nie wiem, bo tak sie waha raz w te raz w tamte... miałaby bardzo dobry dom u Nieo - nic by jej nie brakowało, ale... czort ich tam wie, czy nie stwierdza, ze boja sie dizkusa... i nie wypuszcza. cholipa. chcemy pogadac ze w razie problemów to niech zadzwonia, przyjdziemy i ja wezmiemy. Ale ona juz byla na dobrej drodze do bycia przytulańska...

olciak84

Post » Sob lip 14, 2012 8:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aya13 pisze:takie cudo dziś na
elblaskiej u weta miała aga M.

Zdjecia kiepskie i nie oddaja uroka kota;-)))
Kolejka bedzie po niego :ok:
śniezny, o jasnych niebieskich oczach kocurek
Obrazek
Tu dopiero po złapaniu, brudny i wysmarowany mlekiem z kontenera
Obrazek

....drugie cudo to maluszek długowłosy :1luvu: zdjęcia pewnie ma aga
pozdrówka

Białaska zabrał Pan z warsztatu w którym kotka znaleziono.Pan jest kociarzem,poznałam jego żonę,wszystko wygląda że jest oki.Długowłosa to siostra tej ze złamanym złamanie
Ma ok 7 tygodni i jest piękna :1luvu:
Postaram się o zdjęcia
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob lip 14, 2012 16:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

menial pisze:Galeria Bałtycka - terminarz
Sobota - 14.07.2012
12-14.00 - Marta T. (z kotem), Bernadetta S.
14-18.00 - Monika K., Magda F.
Niedziela - 15.07.2012
12-14.00 - Ewa T., Sylwester K.,
14-18.00 - Marlena (z psem i kotem), Agnieszka M.

Jakie godziny są nieobstawione?Rozumiem,że niedziela 10-12 jeśli tak to mogę być w tych godzinach
Obrazek

aga marczak

Post » Sob lip 14, 2012 21:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

anula790820 pisze:http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Bezdomne-koty-moga-miec-lepiej-Pomozesz-n60042.html

Do pozyskania kocie budki??

Czy mam prawo ubiegac sie o takie domki mieszkajac na obrzezach Gdyni -Suchy Dwor? Naleze niby do gm. Kosakowo, ale kod mam gdynski. Ostatnio jak dzwonilam do TOZ'u, zeby pomogli zlapac chorego kota (ponoc tylko oni posiadaja odpowiedni sprzet - oprocz klatki-zywolapki maja rowniez tzw. podbierak), to najpierw przyjeli zgloszenie, a za chwile oddzwonili, ze to nie Gdynia, a sprzetu nie wypozyczaja :roll: Pani powiedziala, zebym zadzwonila do Dabrowki :roll: Szkoda w ogole komentowac :evil: Obawiam sie, ze w sprawie tych budek moze byc taka sama sytuacja. Nasze domy nie sa podpiwniczone ani nic, gdzie koty moglyby sie schronic zima. Przydalyby sie porzadne budki dla nich... Poza tym jak takie rzeczy sie zalatwia? Taka budke musialabym chyba postawic u siebie w ogrodzie...

Kate23

Od: Sob wrz 13, 2003 15:05

Post » Nie lip 15, 2012 1:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z395716336 tel: 887854307 pisałam

Kotka urodziła się 30 marca 2012 i nazwaliśmy ją Ciekawski Dżordż. Miała jeszcze trójkę rodzeństwa, które znalazło swoje domy. Koteczka jest pręgowana, ma biały krawacik i białe łapki. Jest wesołym pieszczochem i lubi się bawić, nauczona jest czystości. Osoby zainteresowane adopcją proszę o kontakt.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z395270916 tel: 516901113 pisałam

Oddam w dobre ręce ślicznego kocurka. Ma 3 miesiące. Brązowo- pręgowany. Czysty i zadbany. Lubi kontakt i zabawy z człowiekiem. Wychowany w towarzystwie psa. Odbiór w Wejherowie.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 49661.html pisałam na gumtree

Gatunek: kot
Miasto: Gdańsk
Dzielnica: Chełm
Ulica i nr: stoczniowców
dane kontaktowe:

LUCYNA
E-mail: lucek1975@tlen.pl
Miasto: GDAŃSK
Tel./fax: 514-683-168
Ulica: STOCZNIOWCÓW

kotki ur.24 .05. oddam kocieta za darmo w dobre ręce :)

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z394781666 tel: 500186670

Sliczne kocięta(kocurki) po kotce norweskiej leśnej, samodzielne z książeczką zdrowia.
Za zwrot kosztów ich dotychczasowego utrzymania. Kocieta wychowywane w domu z dziećmi i z psem.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z394798287 tel: 781 771 027

W PONIEDZIAŁEK 9 lipca we władysławowie przy wjeździe na półwysep znaleziono suczkę - stała na środku ulicy kompletnie zdezorientowana

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z394611860 tel: 663 805 959 możecie coś doradzić? :(

Oddam suczkę ok.1,5roku mieszaniec ,
przypomina labradora. Wzięliśmy ją ze
schroniska w Gdańsku jakiś czas temu
niestety chłopak stracił pracę i nie mamy
jak się utrzymać i jak utrzymać pieska;<
Do właścicieli jest przyjazna ale wymaga socjalizacji. Dobrze dogaduje się z innymi psiakami.
Więcej informacji oraz zdjęcia tel oraz na
meila

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z395615758

9 lipca zginęła ruda kotka w centrum Gdańska.

Miała białe futerko pod brzuchem i lekko ropiejące prawe oko.

Jeśli ktoś ją widział to bardzo proszę o telefon

608 412 141

Dziękuję.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z395308595 tel: 515 964 730

11 LIPCA 2012 OK. GODZ. 12:00 Z ULICY KAZIMIERSKIEJ NA STAREJ RUMI ZAGINĘŁA SUCZKA RASY YORKSHIRE TERRIER.
UCZCIWEGO ZNALAZCĘ PROSIMY O KONTAKT POD NR 515 964 730

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z395465019

Witam, przyjmę młodego kotka od 1-5 miesięcy, najlepiej rasy brytyjskiej, mogą też być inne, , czekam na ogłoszenia. Pozdrawiam.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lip 15, 2012 17:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Byłam razem z dziewczynami w Galerii i wyadoptowałam małą koteczkę Mikusię :ok:
Słabo nam poszło,tzn było oki dopóki był z nami Marlon :ryk:
Mała cudowna świnka od echton zbierała kasę jak się patrzy ale musiała iść do domku,bo bardzo się zmęczyła
Potem to już była kaszana :evil:
Obrazek

aga marczak

[poprzednia][następna]