Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 11, 2012 9:41 Re: DT Smarti 9 - ...........

może znależć w necie i podzwonić w sprawie terminów?

wiem że "moja" Duża od Melisi i Suzi zrobiła śliczne-mogę zapytać bo najpierw zaśpiewali jej za balkon 1100 więc tam nie chciała, a potem zrobiła czyli znaczy że znalazła coś bardziej sensownego,

jest też gdzieś tu cały wątek na temat osiatkowań.

chcę zgłosić Buranię-może Kocyka,Tequisia też spełnia kryteria, ale muszę mieć do zgłoszenia TŻ-ta a On hula :mrgreen: z słonecznej Bułgarii :D
problem polega na tym że jakoś tak zawsze na początku zamiast focić to skupiam się na leczeniu...a potem na drastyczne foty jest już za póżno bo koty pięknieją mi w zastraszającym tempie :ok: :ryk: :ryk:
do kiedy można zgłaszać?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lip 11, 2012 9:43 Re: DT Smarti 9 - ...........

zdjęcie Buranii możesz skopiowac z wątku schronu w szczytnie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 11, 2012 9:45 Re: DT Smarti 9 - ...........

Marzenia11 pisze:
naline pisze:Również polecam Damorka - 5,5 kg wisi na siatkach, a one ani drgną......
Świetna robota :)

a u mnie 10,5 kiedyś wisiało jednocześnie - siatka się wyginała ale dała radę. :mrgreen:

Aluminiowe są dobre i trwałe choć plastyczne. Ja na allegro zamawiam.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 11, 2012 20:01 Re: DT Smarti 9 - ...........

smarti pisze:chcę zgłosić Buranię-może Kocyka,Tequisia też spełnia kryteria, ale muszę mieć do zgłoszenia TŻ-ta a On hula :mrgreen: z słonecznej Bułgarii :D
problem polega na tym że jakoś tak zawsze na początku zamiast focić to skupiam się na leczeniu...a potem na drastyczne foty jest już za póżno bo koty pięknieją mi w zastraszającym tempie :ok: :ryk: :ryk:
do kiedy można zgłaszać?

To fragment regulaminu, mam nadzieję, że odpowie na wszelkie pytania :mrgreen:
Kociara82 pisze:Zasady bazarku:
1. Każda fotka kandydata to koszt 5 pln.

2. Można prezentować też filmiki z kandydatami. Cena 1 filmiku=10 zł

3. Kandydatów można prezentować bez limitu :) (Mile widziane krótkie bio o kocie)

4. Kandydatów podajemy od TERAZ do 22 LIPCA włącznie do północy.

5. Wybór Miau Najpiękniejsi będzie trwał od 23 do 30 LIPCA włącznie do północy.
muszę mieć jeden dzień na ew.poprawkę błędów przed głosowaniem
Ostatniego dnia zgłaszania i ostatniego dnia głosowania o zaliczeniu głosu będzie decydowała godzina wysłania postu. Dopuszczam granicę +5 min dla osób o wolnych łączach.

6. Link do zdjęć/filmików należy przesłać do mnie lub do isabell36 na prv, później fotki i filmiki będą zamieszczane na watku :)

7. Mogą być zdjęcia archiwalne, pod warunkiem, by były to fotki kota żyjącego. Dopuszczalne są fotki z okresu kocięctwa kandydata.

I jeszcze dodatek dotyczący tej edycji konkursu:

Kociara82 pisze:2. Tym razem mała zmiana w opłatach, ale wyjątkowo tylko w tym miesiącu.
W przypadku zgłaszania:
a) zdjęć:
- proszę o obowiązkowe zgłaszanie min.2 fotek gdzie jedna przedstawia kota jako "brzydkie kaczątko", możliwie najwcześniejsza fota "kotomka" jaką posiadacie. Druga fotka to możliwie najnowsza, jak kot wygląda teraz. Dopuszczam napis na zdjęciach: PRZED/PO.

b) filmików
- może być jeden filmik, ale ma zawierać sceny na których widać kota właśnie przed przemianą i po przemianie.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw lip 12, 2012 6:14 Re: DT Smarti 9 - ...........

Co słychać w Smartinkowie? Jak się trzymacie?

Smarti, dostałaś moją PW?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 12, 2012 22:30 Re: DT Smarti 9 - ...........

Erin pisze:Co słychać w Smartinkowie? Jak się trzymacie?

Smarti, dostałaś moją PW?

:?: :?: :?:

Erin

Post » Pt lip 13, 2012 7:49 Re: DT Smarti 9 - ...........

Ale tu cicho - gdzie są wszyscy?

Erin

Post » Pt lip 13, 2012 9:02 Re: DT Smarti 9 - ...........

Erin - ja kompletnie nie mam kontaktu z domkiem Promyka, ostatniego smsa dostałam dzień po adopcji. Nic nie wiem.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lip 13, 2012 20:39 Re: DT Smarti 9 - ...........

Erinku,rzadko zaglądam bo nawał zajęć mnie przywala a i nic spektakularnego u mnie się, w sumie - na szczęście, nie dzieje.
Pan Promysiowy pisał do mnie czasem załączając zdjęcia-podziękowałam ze dwa razy ale od jakiegoś czasu rzeczywiście on nie pisał a ja nie miałam głowy zapytać o Księciunia.
Napiszę do pana jak tylko złapie chwilkę.

Mam teraz coś z 22 tymczaski do wydania-koty nie idą,zaczną iść (mam nadzieję :roll: ) pod koniec wakacji,jak ludzie zaczną wracać-może ok 15-go sierpnia.
przyjąć i tak nic nie mogę a nawał potrzebujących teraz jak wiadomo zastraszający-ten rozdżwięk między potrzebami a brakiem dt oraz moim brakiem możliwości nie działa na mnie najlepiej-dlatego i bezwzględnie muszę swoją aktywność i uwagę skierować gdzie indziej aby nie zwariować z powodu powyższej niemożności :cry:

Postanowiłam, póki co pod nieobecność mojego TŻ-ta a więc być może jeszcze do korekty, że jednak, jeśli tylko wszystkie nasze najistotniejsze sprawy ułożą się pomyślnie, to nie zaprzestanę przyjmowania kotków po rozkoceniu się-sorry-poddaję się, I wiem że jestem rzadki mięczak ale nie dam rady zupełnie przestać się nimi zajmować....

DT w drugim planowanym miejscu nie wypali zbyt szybko ze względów finansowych (byłoby tam bajeczne DT ale potrzeba by morza kasy aby sensownie przygotować Br. pod kątem DT a prowizorek po prostu mnie nie chcę ), dlatego pewnie jesienią jak tylko zaświecą u nas kocie pustki i sytuacja życiowa na to pozwoli, to przyjmiemy nowe kotki-tyle że już będę starała się mieć ich bardzo znacząco mniej-do kilku. Bo przecież zostanie mi Tymek na pewno i kto wie kto jeszcze-niby każdy dziki dzikun,( -patrz: Coffi ) i łobuziakowaty chuligan (- patrz: Funio), potrafi znależć swój domek i w dodatku być ukochanym miziakiem Dużych, ale jakoś nie wyobrażam sobie chętnego np. na walniętą Krówkę..

Na dobry początek przyszłego rozkacania się-taki mega spektakularny start- postanowiliśmy że,owszem DT ale z realną opcją DS mają : Tosia z Filonem :kotek: :kotek: ,
oraz Psotka z Rudzikiem :kotek: :kotek: :D :1luvu: :ryk:
Ten opcjonalny DS znajduje się... u nas na parterze, póki co w gabinecie mojego TŻ-ta, a z czasem zaczniemy towarzystwo poznawać z rezydentami. To czy kicie zostaną w DS zależy od kilku czynników-w tym niektórych od nas niezależnych (w tym udanych min.czterech :strach: :piwa: "wizyt przedadopcyjnych" :lol: )
Ponieważ rezydenci właśnie, dosłownie niedawno, osiągnęli trudną równowagę - tak sobie poukładali że mogą wszyscy przebywać na ogródku i w pomieszczeniu, może jeszcze nie w przyjażni ale już raczej bez prychów, pisków i złośliwych gonitw, dlatego planujemy zacząć ich wszystkich poznawać ze sobą pewnie wiosną-do tego czasu mają możliwość obwąchiwać się przez drzwi i wymieniać zapachami na parterze.
Decyzję tę podjęliśmy ponieważ:
Filon jest megawrażliwy-najdłużej nie jadł, kilka tygodni gdy ktokolwiek do niego podchodził był struchlały ze strachu, w końcu nam zaufał i nas pokochał i nie jesteśmy w stanie narażać go na ponowny stres "straty domu" bo obawiam się że mógłby nie dać rady..
Tosia,jak wiadomo , jest nierozłączna z Filonem, a poza tym to urocza i mądra kotusia a jej groźny pysio jest tylko "zasłoną dymną" :lol: ,
Psotka-jest bardzo wrażliwa i chorowita-dotąd nie jest na tyle zdrowa aby poszła na sterylkę-po prostu boję się o nią i jest zżyta z całą resztą-jak ktoś z czwórki jest poza pokojem to Psotka bardzo płacze.
Rudzik- jest przyrośnięty do Psotki a i Tosia z Filonem nie są mu obojętni.
Reasumując nie chcemy tej czwórki rozdzialać a domu we czworo im nie znajdziemy... no chyba że by się znalazł...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt lip 13, 2012 21:35 Re: DT Smarti 9 - ...........

:ryk: no! w końcu będziecie mieć rudego kota :mrgreen:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Nie lip 15, 2012 11:52 Re: DT Smarti 9 - ...........

Dzięki za info :)
I kciuki za adopcje :ok:

Erin

Post » Pon lip 16, 2012 22:40 Re: DT Smarti 9 - ...........

POLYPRENYL (PI) - tak się nazywa ten lek na bezwysiękowego fipa. Dostępny jedynie w Stanach, moja wetka nawet napisała maila bezpośrednio do faceta, ale nie odpisał, a ona juz nie naciskała, bo koteńka chora umarła.

Tu mamy po anglijsku :D http://www.google.pl/search?client=oper ... el=suggest

Jest jeszcze podobno na fb grupa ludzi zainteresowana tym lekiem ktora się nazywa tak jak lek, ale nie mogę jej odnaleźc.

edit: znalazłam na fb tylko oczywisie nie polskim
http://www.facebook.com/pages/Polypreny ... 9781391324

Marzenia11

Post » Czw lip 19, 2012 14:30 Re: DT Smarti 9 - ...........

to cenna informacja-zapytam dr.Neski bo jest teraz podobno w USA a ja jadę do Niej w pon.z pewnym Puszystym Przystojniaczkiem którego powierzyła mi Długoletnia Przyjaciółka na przechowanie na czas urlopu 8) :D

a z niusów to Psotka na nasze oko zaciążyła, także teraz jest akcja p.t. "zdążyć ze sterylką" :lol: ,

natomiast wydaje mi się że z Tymusiem jest gorzej-czasem się zatacza i wyrażnie boi się szalejących nad jego głową Shili z Bogdankiem i Cygankiem-bo Przylepka jest raczej kotem stacjonarnym :(
zastanawiam się czy klatka go uszczęśliwi czy unieszczęśliwi w tej sytuacji :roll:

8) prawie tydzień nie miałam netu :evil:

smarti

Post » Pt lip 20, 2012 11:20 Re: DT Smarti 9 - ...........

Smartuś, nie zgłaszasz swojej Buri do końkursu :?:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt lip 20, 2012 12:28 Re: DT Smarti 9 - ...........

zgłaszam ale nie mam kiedy :roll:
w weekend muszę znależć czas

smarti

[poprzednia][następna]