ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII cz.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 12, 2012 10:57 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz.

8O 8O 8O o..... cześć dziewczęta! :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw lip 12, 2012 11:01 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz.

pomponmama pisze:8O 8O 8O o..... cześć dziewczęta! :mrgreen:

a czesc pomponmamo!!!! dawno Cie nie bylo :)

Probowalam sie do Ciebie dodzwonic pare razy ale jakby telefon nie dzialal..?
Mam nadzieje ze z Zuzia juz ok i zaden szpital Wam nie grozi.

U nas kociostan tez zmniejszony o jednego obywatela. Praca raz jest raz nie ma, teraz siedze na utrzymaniu TZa ktory remontuje dom w Gorolandii :mrgreen: i dochodze do siebie fizycznie i psychicznie (to drugie po pracy w sklepie zoologicznym baaardzo renomowanym i wogole srututututu).

Zostalam chrzestna, tzn moja chrzesnica sie narodzila kilka dni temu i jestem najdumniejsza ciocia na swiecie :)

A poza tym to tesknilismy za Wami, wiesz?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw lip 12, 2012 11:08 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz.

Oooooo .... Sol :D Witaj. My też tęskniliśmy, ale nie ma czasu ostatnio na nic. Teraz urlop, to sobie mogę pozwolić :wink:

I Pompon, najpiękniejszy kot na świecie :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i własnie sobie uświadomiłam, że nie mam żadnych zdjęć Frędzelka nowych. :? To pewnie dlatego, że tak mało wychodzi. Może uda mi się dzisiaj coś cyknąć
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw lip 12, 2012 11:23 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

Jakie fajne zdjecia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Smocze Jajo - piekna nazwa, oby tylko ogniem po scianach nie plul, jadem nie rzygal i nie pelzal przy pelni ksiezyca po elewacji od bloku... :twisted:

solangelica

Post » Czw lip 12, 2012 12:25 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

O PąpOlu nie pokazałaś zdjęcia rozlicznych koleżanek Smoka :twisted:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw lip 12, 2012 12:43 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

No tak - bo już to zdjęcie wywaliłam, a koleżanki zostały wyproszone. Piesio był bowiem hodowcą i posiadaczem dorodnych glist :? Odrobaczałam go, ale oczywiście po 2 tygodniach Smok zwymiotował kłębowiskiem wijącego się świństwa, czym przyprawił mnie o zawał niemalże. W trybie przyspieszonym zostało odrobaczone całe stado, oraz my. Ubawiła mnie pani wet, która kiedy przyszłam ze Smokiem i informacją, że piesio robaczywy, oraz ze zdjęciem wysokiej rozdzielczości dokumentującym wydalonych obcych, najpierw zapodała mu środek na robaki, a zaraz potem go wyprzytulała i pozwoliła się wylizać po całej gębie 8O :roll: Ostatnich martwych obcych wydaliliśmy już zadnią częścią :ok: Mamy zakropionego advocate i na wszelki wypadek zakropimy zwierzaki jeszcze za miesiąc, bo uważam, że dwa koty i pies, a do tego straszne dziecko, to wystarczający zwierzyniec i robale nie są mi już potrzebne :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw lip 12, 2012 12:45 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

łaaaadne byli :twisted: chude długie im wijonce
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw lip 12, 2012 12:48 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

Owszem - zdrowe okazy. Tak z 15 - 18 cm sztuka. A sztuk też kilka było. I wiły się ochoczo... :x Całe szczęście, że miałam już niejakie doświadczenie po Pimpku, bo jak to zobaczyłam, to mnie szlag trafił tylko trochę :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw lip 12, 2012 13:14 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

Zabrałaś piesiowi towarzystwo? Samotny teraz będzie.... :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lip 12, 2012 13:19 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

A skąd?! Ma dwa koty wszak. I straszne dziecko. A teraz jade do mojego taty celem zapoznania Smoka i Kuby, gdyż na koniec urlopu firma wymyśliła mi 3 dniową delegację, więc Zuzia razem ze Smokiem jadą do dziadka na przechowanie. Będzie się działo 8O A żeby nie działo się zbyt intensywnie, chcemy pieski do siebie przyzwyczaić zawczasu.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw lip 12, 2012 14:38 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

cześć!!
Ja się okropnie, okropicznie zabiedbałam z fotkami :(
A mam taka fajna tymczaskę... I ani fotki. Lenistwo czy brak czasu?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lip 12, 2012 16:58 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

Pewnie i jedno i drugie. Zbierz się w sobie i daj choć jedną fotkę poglądową. :kotek:

Wróciliśmy z wizyty zapoznawczej u Kuby. Jestem umiarkowanie zadowolona. Smok chciał się bawić, ale Kuba jest niewiarygodnie głupim psem i nie umiem zinterpretować jego zachowania. Sztywnieje cały raz merda ogonem, raz nie i prawdę mówiąc cały czas mam wrażenie że pręży się do skoku do gardła Smoka. Trochę się martwię. Dzisiejsza wizyta przebiegła pod znakiem kagańca dla Kuby :? Mam nadzieję, że się przełamie kundel jeden, bo ja w sobotę muszę wyjechać :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob lip 21, 2012 11:09 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

Pomponmama poprosiła mnie, żebym w jej imieniu napisała na forum, że pozwoliła dziś Frędzelkowi zasnąć.
Śpij spokojnie Frędzelku.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob lip 21, 2012 11:20 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

babajaga pisze:Pomponmama poprosiła mnie, żebym w jej imieniu napisała na forum, że pozwoliła dziś Frędzelkowi zasnąć.

Fredzelku, pozdrow ode mnie Punie, Macka, Ruda i Neske...
Olu i Zuziu, mocno przytulam Was obie.

solangelica

Post » Sob lip 21, 2012 12:03 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII c

babajaga pisze:Pomponmama poprosiła mnie, żebym w jej imieniu napisała na forum, że pozwoliła dziś Frędzelkowi zasnąć.

Śpij spokojny Frędzelku - staruszku... i pamiętaj, że byłeś kochany

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[poprzednia][następna]