K-ów, i po remoncie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2012 11:42 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

w Glusiowej kuwecie urobku nie ma, za to druga poducha do siedzenia została zasikana. Mogę skropić miejsce olejkiem eterycznym?
Rano dostał płynną parafinę i teraz bardzo mnie nie lubi. Ale śniadalnie. przyjął :D

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto lip 10, 2012 12:03 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

jej siostra pisze:w Glusiowej kuwecie urobku nie ma, za to druga poducha do siedzenia została zasikana. Mogę skropić miejsce olejkiem eterycznym?
Rano dostał płynną parafinę i teraz bardzo mnie nie lubi. Ale śniadalnie. przyjął :D

hm... wygląda na to że godnie zastąpi Malinkę :twisted: (może daj mu kuwetę z benkiem?)

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Wto lip 10, 2012 13:08 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

paw pisze:hm... wygląda na to że godnie zastąpi Malinkę :twisted: (może daj mu kuwetę z benkiem?)

Wygląda. Dam benka, ale najpierw muszę kupić, bo ostatni worek wywędrował z Dionizym i nie wrócił :evil:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto lip 10, 2012 16:05 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

jej siostra pisze:
paw pisze:hm... wygląda na to że godnie zastąpi Malinkę :twisted: (może daj mu kuwetę z benkiem?)

Wygląda. Dam benka, ale najpierw muszę kupić, bo ostatni worek wywędrował z Dionizym i nie wrócił :evil:

znaczy boi się ciągle, w klatce sikał do kuwety, chyba, że o czymś nie wiem

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lip 10, 2012 16:32 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Wreszcie odzyskałam dostęp.
Wystawiłam Bombaja i Melkę i doczytałam :twisted:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro lip 11, 2012 20:09 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

wykonując przeróżne sztuki i figury udało mi się podziałać i mogę oświadczyć, że nie zostajemy z 7-tką kotów na ulicy w piątek tylko wszystkie te najpilniejsze czyli z domów, które wyjeżdżają na urlop, znalazły DT (przecież jeszcze dołączyły od mikeli). Tymczas jest do końca lipca ale w obecnej sytuacji i to nam ratuje tyłek

Tweety

Post » Śro lip 11, 2012 20:12 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

OSTATECZNY TERMIN KWESTY W ALMIE NA KOŚCIUSZKI TO 27.07 - 29.07

Poniżej grafik proszę się wpisywać :) na każdą zmianę potrzebne są 4 osoby

PIĄTEK 27.07 18.00-21.00
1 katgral
2 Kocuria
3.kasumi
4.gerta

SOBOTA 28.07 11.00-14.30
1 katgral
2.annakreft
3 Karolina M.
4.........

SOBOTA 28.07 14.30-18.00
1. Kocuria
2.kasumi
3 (Mała Ania ale od 15-stej, może ktoś ze zmiany wcześniejszej zostać pół godziny dłużej?)
4.........

NIEDZIELA 29.07 15.00 - 19.00
1 miszelina
2.........
3.........
4.........

5 osób brakuje

Tweety

Post » Śro lip 11, 2012 20:21 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

A może Marzena mogłaby? Robert ma do niej kontakt.
Może Ania Sz. albo Basia? Napisz do nich na FB, bo z moim netem znowu kiepściunio :(
Dzisiejsza burza pozbawiła mnie znowu dostępu do niego via lapek, nie mam telewizji ani prądu. A sąsiednia stodoła sfajczyła się do imentu od pioruna.
Obrazek

miszelina

Post » Śro lip 11, 2012 20:30 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

miszelina pisze:A może Marzena mogłaby? Robert ma do niej kontakt.
Może Ania Sz. albo Basia? Napisz do nich na FB, bo z moim netem znowu kiepściunio :(
Dzisiejsza burza pozbawiła mnie znowu dostępu do niego via lapek, nie mam telewizji ani prądu. A sąsiednia stodoła sfajczyła się do imentu od pioruna.

a mnie ludzie mówią, że takie rzeczy się nie zdarzają, to po co się ubezpieczać :)

ale chyba jeszcze Ania Z.. Ok skontaktuję się, dzięki za podpowiedź, za dużo się dzieje ostatnio ...

Tweety

Post » Czw lip 12, 2012 7:36 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

miszelina pisze:A może Marzena mogłaby? Robert ma do niej kontakt.

Ania Sz. na wyjeździe, Ania Z. również. Została jeszcze Basia i Marzena

Tweety

Post » Czw lip 12, 2012 13:36 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

ja mogę zostać w sobotę do 15

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Czw lip 12, 2012 19:50 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

W kociarni wieczorem ok. Koty dość spokojne. Milusia i Bagheera swoje wrzucają ale da się wytrzymać :wink:
Założyłam Bagusi obrożę feromonową.
W pewnym momencie obydwie zagoniły Kowboja w kąt i go objechały - miał chłopak za swoje :lol: A on nie jest bardzo strachliwy ale w obliczu tej syczącej czerni nie miał szans :twisted:

Suszarka w cat-roomie poległa, całkowicie się rozleciała. Nie wiem co się stało - czy to kot na nią skoczył z klatki z góry, czy przy zdejmowaniu prania... można jeszcze zerknąć, czy się nie da naprawić ale nie wiem...

Stasia jakaś markotna, widziałam wcześniejszy wpis w zeszycie, że taka już była przynajmniej od rana. Proszę, zwróćcie na nią uwagę.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lip 13, 2012 17:41 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Melduję, że już jestem :)
Jutro wcześnie rano (Asia N. nagle się rozchorowała) i oczywiście wieczorem będę u kotów.

Proszę też o zastępstwo za nią we wtorek rano lub ewentualnie podanie kotom w poniedziałek wieczór więcej karmy.
Obrazek

miszelina

Post » Pt lip 13, 2012 19:28 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

witamy, witamy! :1luvu:

akcja przeprowadzkowa zakończona, w sumie 9 kotów zmieniło dzisiaj swój obecny tymczas na inny tymczas :) Na obecnym będą do końca lipca ale może ktoś znajdzie dom w tym czasie. Od 31 lipca jest z powrotem Ola, u której były Clint i banda i może znowu wtedy coś przygarnąć.
Dobrze by było aby ostatnia czwórka z Drukarskiej też się wyprowadziła, one w tej klatce zwariują, może uda mi się jeszcze kogoś znaleźć

Tweety

Post » Sob lip 14, 2012 7:34 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Porannie koty na Kocimskiej przywitały mnie gorąco, zwłaszcza Kamyś przechodził sam siebie :D Jedynie Emet się alienował na klatkach.
Bagi chodzi już dołem, powarkuje na Milusię i Kamyka, ale generalnie nie jest źle.
Stasia siedziała w koszyczku, dała się wymiziać i zjadła całą miseczkę bozity :ok: Natomiast martwi mnie nieco Sigma, bo bez humoru i jakaś wycofana. :(
Walduś nie lubi miziania od strony niewidzącego oczka, chyba się tego boi.

Kamyk przylał Milusi za gonienie Kowboja :ok: A Kowboj to cud-miód-kot! Czy on ma jakieś ogłoszenia, (ja nie dostałam żadnego tekstu), czy tylko czeka na zaklepany dom jak Bystra? Bo szkoda takiego kota.

Suszarka zmasakrowana, zobaczę wieczorem, co się da zrobić. Może chociaż jeden drążek da się jeszcze uratować....
A tak w ogóle, to zaskoczył mnie porządek w kociarni :) :mrgreen:
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]