Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2012 15:07 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

kania66 pisze:mój dzisiejszy debiut w łapaniu dorosłych kotów:) złapałam sama kotkę (biała Śnieżynka) i z klatki łapaczki przepakowałam do transportera
duża rzecz – ja długo nie odważałam się przepakowywać :wink:
kania66 pisze: urodziła niedawno i maluchy ma gdzieś przy rurach
Ile one mają? Wartoby je wygarnąć…
kania66 pisze:zapowiedziałam się że przywiozę ciężarną kocice Kasie:)uprzedziłam koleżanki z tamtego rejonu żeby nie dawał nikt jedzenia kotce mam nadzieje że złapanie jej pójdzie sprawnie:) i dowiedziałam się od koleżanek że są na nawęglaniu 4 dorosłe koty
idziesz jak burza ;D
kania66 pisze:niestety kocica z tej czwórki okociła się i ma około 4 kociąt (tydzień może dwa mają
jeśli tydzień to jeszcze nie otworzyły oczek, możnaby uśpić… Wiem, że trudne, ale rozważcie taką decyzję.
kania66 pisze:a co słychać u maluchów domowych? dziś byłam na kontroli u p.Ewy (na ul Przybyszewskiego)byłam z 5 kociaczkami pingwinki zostały w domu:) Kubuś kocurek z kocim katarem, maleństwo Okruszek i nowa kociczka (sobotnia) Gwiazdeczka leczenie przechodzą prawidłowo i p.Ewa zadowolona była szczególnie z malucha który wpychał się na ręce :)
Dawaj ładne zdjęcia i opisy pingwinków i tych zdrowiejących, porobimy ogłoszenia.
kania66 pisze:pingwinek Feluś i nowy kocurek (sobotni) Mruczek kiepsko :( w środę pani Ewa podejmie 100% decyzje o usunięciu u Felusia i Mruczka po jednym oczku :(
szkoda… Ale Dr Ewa bardzo rozważnie podejmuje takie decyzje.. W środę mam urlop.
kania66 pisze:Feluś zostanie już u nas w domu na stałe mam nadzieje że Mruczek znajdzie dom bez problemu
Będziem szukać.
kania66 pisze:Oj przydałaby się pomoc w szukaniu chociaż domu dla kociaczków:)
Przydałaby się, bardzo ..

A w ogóle – wielki szacun, Kasiu. Skok na głęboką wodę, konkret, konsekwencja - super :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon cze 04, 2012 22:40 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

Przepraszam Amskar ale wcale cię nie sprawdzałam i pani Lucynki nie znam (może znam z widzenia).Niestety mam już dwa koty i nie mogę wziąść nawet na tymczas. Skontaktuję się z Kamą66 i zabaczymy jak będę mogła pomóc.

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Wto cze 05, 2012 8:00 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

korbacz9 pisze:Niestety mam już dwa koty i nie mogę wziąść nawet na tymczas.
Pobądź z nami na forum :D :D

korbacz9 pisze:Skontaktuję się z Kamą66 i zabaczymy jak będę mogła pomóc.
Dzięki :). Na pewno w łapaniu i wożeniu do i z lecznicy, na pewno w karmieniu i robieniu budek, na pewno w ogloszeniach.

A jak się "wciągniesz" i zorientujesz, na czym to polega, to może zobaczysz w swojej okolicy koty potrzebujące pomocy? sterylizacji?
Bo to jest najważniejsze - sterylizacja, kastracja, wyłapanie i adopcja kociat - od razu zatrzymuje rozmnażanie się kotów. Potem tylko leczyć i "docinać" nówki.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto cze 05, 2012 23:13 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

Napewno będę pomagać, zawsze przy zakupie karmy dokładam do skarbonki na leczenie i sterylizację. Ja wiem, że to nie wiele ale będę się starać wciągoąć w to jak najwięcej osób. U mnie na osiedlu została tylko jedna wolno żyjąca kotka. Regularnie dostaje proszki i od dawna nie było kociaków

korbacz9

Post » Śro cze 06, 2012 19:57 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

proszę o glosy na FFA Łódź do krakvetowego konkursu viewtopic.php?f=1&t=142657 tutaj głosujemy i wybieramy kandydata na miau.pl
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw cze 07, 2012 11:05 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

korbacz9 pisze:U mnie na osiedlu została tylko jedna wolno żyjąca kotka. Regularnie dostaje proszki i od dawna nie było kociaków
Weź od nas albo do Kani66 klatkę łapkę, postaraj się tę kotkę złapać i wysterylizować - są darmowe talkony miejske - te proszki. czyli hormony w dużych dawkach (wystarczających na tydzień) prawie zawsze kończą się ropomaciczem - będziesz wtedy sterylizować ją w sytuacji bardzo poważnego zagrożenia życia - o ile zorientujesz się, że jest chora, bo często po kotach nie widać prawie do ostatniej chwili ...

kalewala

Post » Śro cze 13, 2012 13:39 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

Kani66 niestety nie mogę na PW napisać bo jestem za krótko na forum.Ale może jakoś się skontaktujemy przecież razem pracujemy w jednej firmie

korbacz9

Post » Śro cze 13, 2012 14:39 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

korbacz9 pisze:Kani66 niestety nie mogę na PW napisać bo jestem za krótko na forum.Ale może jakoś się skontaktujemy przecież razem pracujemy w jednej firmie

Ok bardzo chętnie :) w pracy jestem od 4 do 12 mój numer telefonu 723708328

kania66

Od: Nie maja 27, 2012 4:44

Post » Pon lip 02, 2012 14:09 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

Kania66, Korbacz9 - udało się Wam skontaktować?

Kania66 bardzo potrzebuje pomocy chocby w ogłaszaniu kociąt... ma ich PIĘĆ!!!

kalewala

Post » Śro lip 11, 2012 12:26 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

:?: :?: :?:

kalewala

Post » Czw lip 12, 2012 13:54 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

Jestem, jestem ale mam taką nie ciekawą sytuację rodzinną ( nie do opisywania na forum), ciężko mi się skontaktować może Kani zadzwoni 41-27 to się spotkamy na terenie

korbacz9

Post » Pt lip 13, 2012 9:26 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

Kociaki z EC4 - wielkie kominy, czarne hałdy, zielone trawniki - w i tym kocięta głodne, chore i słabe, a teraz piękne i pełne gorrrącej energii. Śliczne pingwinki, słodkie burasiątka chcą rozbawić Cię swoimi wesołymi figlami i skokami, a w spokojne wieczory przytulić się i mruczeć do ucha kocie kołysanki. W każdym domu powinien być taki cieplutki, mruczący grzejniczek, słodko śpiący na Twoich kolanach. Urodziły się w maju / czerwcu 2012, są odrobaczone i zaszczepione, mają książeczki zdrowia. samira99@wp.pl 723 708 328 lub 519 661 671

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kalewala

Post » Wto lip 17, 2012 13:50 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

Z mani zawsza ciepło przygarnij kotka sama mam takiego z terenu innej EC, mądry, kochany słoneczko moje.

korbacz9

Post » Pon sie 06, 2012 11:56 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

korbacz9 pisze:Z mani zawsza ciepło przygarnij kotka sama mam takiego z terenu innej EC, mądry, kochany słoneczko moje.

Korbacz9, ja mam kotkóww xxx dziesiąt....

Pomożesz w ogłoszeniach? Jesli podasz maila. wyslę Ci takie go wklejania w net i do rozwieszania w realu.

Mój mail ansk@infoclean.pl

kalewala

Post » Pon sie 06, 2012 12:05 Re: Pilna pomoc dla kotków z elektrociepłowni Łódź !!!

Obrucz tego elektrociepłownianego nan jeszcze jednego
mirka1954@o2.pl

korbacz9

[poprzednia][następna]