KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 09, 2012 17:57 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

dziewczyny nie zabijcie mnie ale poprosiła mnie pani dr Ewelina o pomoc. Zmarła mama jej znajomej dwa tygodnie temu i zostawiła dwa koty - pręgowany chłopak i trikolorka kotka - chyba 4 letnie. Szczepione, kot kastrowany, dziewczyna nie. Córka tej pani co zmarła jest kilka dni przed porodem, mieszka z teściową, gdzie jest pies i kot, i teściowa powiedziała, że nie ma mowy na nastepnego kota. Pani zapłaci za szczepienia, testy Felv i sterylkę kotki, da też jedzenie. Kobieta jest zrozpaczona, blagała mnie żebymy wzięli te koty i znależli im dobre domy. Dr Ewelina tez bardzo prosi. Wiem, że malo miejsca ale ja też bardzo proszę. kobieta dzwoniła do schroniska w katowicach ale powiedzieli, że do odwołania kotów nie przyjmują. Bardzo mnie prosila zeby nie poszły do schroniska....

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lip 09, 2012 20:42 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Filomen pisze:dziewczyny nie zabijcie mnie ale poprosiła mnie pani dr Ewelina o pomoc. Zmarła mama jej znajomej dwa tygodnie temu i zostawiła dwa koty - pręgowany chłopak i trikolorka kotka - chyba 4 letnie. Szczepione, kot kastrowany, dziewczyna nie. Córka tej pani co zmarła jest kilka dni przed porodem, mieszka z teściową, gdzie jest pies i kot, i teściowa powiedziała, że nie ma mowy na nastepnego kota. Pani zapłaci za szczepienia, testy Felv i sterylkę kotki, da też jedzenie. Kobieta jest zrozpaczona, blagała mnie żebymy wzięli te koty i znależli im dobre domy. Dr Ewelina tez bardzo prosi. Wiem, że malo miejsca ale ja też bardzo proszę. kobieta dzwoniła do schroniska w katowicach ale powiedzieli, że do odwołania kotów nie przyjmują. Bardzo mnie prosila zeby nie poszły do schroniska....

to może zmieszczą się jeszcze na zdrowej?

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon lip 09, 2012 21:53 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Bardzo dziękuje Gosi i Marcinowi CatAngel za pomoc w złapaniu kotki dzikiej z Kalinowej :1luvu: , która niestety mimo (milutkiego pyszczka) moich starań, rękawic i cierpliwości pitnęła mi i dopadła okna skąd nie umiałam jej wytargać (a ona na szczęście nie umiała się przecisnąć między murem a kratą). Gdyby nie CatAngelsi kotka by została gdzieś na kwarantannie :roll: Przy okazji zerwała chyba zasłonkę :?
No i drugie dzięki za nakarmienie mokrym :ok: .
Skutkiem ubocznym łapanki na dziczkę była ucieczka Amelki za boksy ale jak kończyłam dyżur to powoli wyglądała zza nich więc miejmy nadzieję, że powróci do swojej twierdzy pod oknem ;)

U weta:
Z USG brzucha Ziutka wynika, że narządy w normie (choć i tak brzuch był nieco zgazowany). Kontynuacja zastrzyków i kontrola w czwartek a w międzyczasie powinny być wyniki krwi. Espumisan odstawiamy. Kot ma być na diecie.

Fuks kicha i wyje w boksie,
Dexter szcza jak zawsze,
A wszelkie małe koty powinny być obsługiwane przez dyżury chyba najlepiej w ruchu ciągłym.
Jeden z Łazienkowców zrobił rzadką kupę.
Pod KCh czekał już mały czarny dzikawy a Szylkretka czekała w krzakach.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lip 09, 2012 21:57 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

wiesiak pisze:Czy Pumce ktos robi ogloszenia interrnetowe i papierowe?Czy zrobic?

Wiesiu tu jest link do naszej strony schoniskowej, z niej można kopiować zdjęcia i teksty
http://www.schronisko.sosnowiec.pl/index.php?id=14

Można Pumce robić ogłoszenia - choć trzeba w tym ogloszeniu zaznaczyć wiele rzeczy - bo kotka nie młoda , moze być schorowana, chyba nei jest wysterylizowana , jak będę w sobotę w schronisku postaram sie dowiedzieć więcej na jej temat od Pani Doktor.
Dziś obejrzałam jej pyszczek - w związku z tymi wystającymi ząbkami - i generalnie jej ząbki sa w opłakanym stanie, całe brązowe i chyba większość nadaje się do usunięcia.
Trzeba by kici porobić badania żeby zobaczyć jak funkcjonują inne organy gebneralnie Pumcia strasznie zaniedbana :( Ale jest łagodna, spokojna, daje sie miziać - żal jej strasznie, ale sytuacja zaczyna się robić wszędzie dramatyczna :(
Mnie żal wszystkich tych biedaków schroniskowych, z ciężkim sercem jadę do schroniska :( patrząc na te kociaki jak wszystkie potrzebują domków - dziś na adopcjach cała masa maleńtasów mnie obległa, w innych pomieszczeniach też pełno, w ciągu niedzieli i dziś doszło 6 nowych kotów :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 09, 2012 22:05 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 09.07.-15.07.2012 r.
09.07. pon. rano Kasia wie. Mara
10.07.wt. rano Marta wie. brak
11.07. śr. rano Kasia wie Ewa
12.07. czw.rano Beatka wie. brak
13.07. piat rano Marta wie. brak
14.07. sob. brak wie. brak
15.07. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Pon lip 09, 2012 22:10 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dziewczyny kto ma zdjęcia Martiki, Pepe i Ronaldo, i zdjęcia maluszków od Elenki - muszę im na już zrobić ogłoszenia , trzeba kociakom szukać domków.
Prowadzę rozmowy w sprawie adopcji Skarpetka, który jest na tymczasie u Pani Marii - dziś z małym byłąm u weta, został odrobaczony, kupa do badania ale generalnei nic złego sie nie dzieje.
Burasek, ze schroniska już lepiej.
Gdybym wyadoptowała Skarpetka może do Pani Marii pójdzie maluch schroniskowy.

Prosze o zdjęcia łazienkowców i maluszków Elenki :!: :!:

terenia1

Post » Wto lip 10, 2012 12:55 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

KTO ZROBI DZIŚ DYŻUR WIECZORNY?

KTO POJEDZIE JUTRO Z FUKSEM (POWINIEN BYĆ NA CZCZO) NA BADANIE KRWI I KONTROLĘ?

Czy moge zamówić jakieś dwa żwirki? Da się zrobić przelewy za nie już dziś, najpóźniej jutro?

Mara S

Post » Wto lip 10, 2012 14:33 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

No ja nie dam rady dyżurów popołudniowych w tym tygodniu :|
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lip 10, 2012 15:04 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po dyżurze:
Na zdrowej zostawiłam otwartą wolierę, bo dzisiaj obie dziewczyny wychodziły, Większa na okno, a Mniejsza pozwiedzac.
Koty wykończone upałem, nie wiedzą gdzie się schowac.
Wykąpałam Berta i Erniego i proszę pamiętajcie o podawaniu im witamin, są w witrynce podpisane.
Oczy Pysiolka dzisiaj ładniej.
Elenka ma totalnie dośc zamknięcia i dzieciaków. Łoker jest bradzo chudziutki :( Otwarty słoiczek gerberek jest w lodówce.
Fuks ma mocny katar.
Łazienkowce szalały poza boksem, któryś ma kiepską kupę.
Maluchy na zdrowej wyglądają uroczo, ale potrafią "się bronic" :twisted:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto lip 10, 2012 15:09 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

tak przepraszam ale nie mam pomyslu co zrobic zapraszam na viewtopic.php?f=1&t=143751 moze ktos mi jakos pomoze
zapraszam bardzo serdecznie do nas:):)

viewtopic.php?f=1&t=146525&p=9289253#p9289253

kasia04051987

Od: Śro sie 31, 2011 20:44

Post » Wto lip 10, 2012 15:44 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:Maluchy na zdrowej wyglądają uroczo, ale potrafią "się bronic" :twisted:

Taaaa :twisted: diabełki małe po matce to mają
Jak wyzdrowieje zabiore je do weta i książeczki założymy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lip 10, 2012 17:56 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 09.07.-15.07.2012 r.
09.07. pon. rano Kasia wie. Mara
10.07.wt. rano Marta wie. brak
11.07. śr. rano Kasia wie Ewa
12.07. czw.rano Beatka wie. brak
13.07. piat rano Marta wie. brak
14.07. sob. brak wie. brak
15.07. niedz. rano Dorotka wie. brak

Czwartek wieczór, potem wyjeżdżam na kilka dni

Mara S

Post » Wto lip 10, 2012 19:55 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Pysiol był na kontroli, jest duża poprawa, ale jeszcze nie jest super. Jutro rano ma ostatnią tabletkę antybiotyku. Od jutra znowu Azyter-krople do oczu, tak jak wcześniej, tzn. 2x dziennie po 2 krople do każdego oka, jedna ampułka na jeden dzień, co zostanie wyrzucamy. Jest tego na 3 dni. Jak się skończy, to ma rozrobione inne krople, są w woreczku w witrynce razem z azyterem, nie pamiętam nazwy, ale to są sztuczne łzy, a do dnich wpuściłam coś co dostałam od p. wet. Zakraplac 2xdziennie. Kontrola za tydzień. Kupa wygląda już normalnie, można mu dawac po troszku mokrego i obserwowac, czy kupa się nie kiepści.

Odebraliśmy kotkę z Kalinowej, nie ma kubraka, szwy rozpuszczalne. Była w bardzo wczesnej ciąży. Gdyby udało nam się jakoś to sprawdzic, że brzuch jest ok, to może w piątek wrócic do siebie. Uwaga przy sprzątaniu boksu, kocia jest dzika.

Jutro postaramy się zabrac do weta Fuksa. Musi byc na czczo. Nie wiem o której będzie jutro rano dyżur, jesli bardzo wcześnie to może jescze coś zjeśc, ale potem trzeba zabrac miseczki, zostaje tylko woda.

Wyniki Ziutka może będą jutro. Bardzo proszę dyżurnych o sprawdzenie, czy w jego kupie nadal jest śluz.

Wpisałam Pysiolowi w kartę dalsze leczenie, ale chyba trzeba ją będzie przepisac, bo jest mało czytelna.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto lip 10, 2012 20:14 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

rozmawiałam z tą panią od kotów po zmarlej. Ma zrobić testy na bialaczkę i zaszczepić koty. I jak się nic nie zmieni, to umówię się na przywiezienie ich do Chatki.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lip 10, 2012 20:39 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:
Jutro postaramy się zabrac do weta Fuksa. Musi byc na czczo. Nie wiem o której będzie jutro rano dyżur, jesli bardzo wcześnie to może jescze coś zjeśc, ale potem trzeba zabrac miseczki, zostaje tylko woda.

Myślę że będę ok 9 rano, to nie wiem czy mu dawać coś wtedy do jedzenia ?
Kasiekkasiek

[poprzednia][następna]