Lucynka i małe dwie kotki czarnuszki szukają DS!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 10, 2012 9:32 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Na pewno. Dorosłe po prostu więcej czasu potrzebują.
Za to nie dzwoni tyle oszołomów :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto lip 10, 2012 14:09 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Ludziska się boją dorosłych kotów, sama w zamierzchłych czasach miałam obawy, ze taka kicia nie będzie się chciała zaaklimatyzować w nowym miejscu, nie pokocha nowych opiekunów, itp.
Jak to w życiu bywa, dorosły kot sam do mnie przyszedł :ryk: i okazało się, że wszystkie obawy to mity...
Dorosły kot pokocha jeszcze bardziej, przyzwyczai się szybko i będzie wierny jak piesek ... :1luvu:
Tylko zaznaczam, taki kot czy piesek (po przejsciach) wymaga bardzo odpowiedzialnego domu, takiego, który stanie na głowie, zeby tylko zwierze było szczęśliwe :wink:
Drugi dorosły kotuch był już naszym świadomym wyborem
A więc DOMKI STAŁE :1luvu: nie bójcie się dorosłych biedaków szukających domów, one w zamian oddadzą całe swoje serce :1luvu:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto lip 10, 2012 14:11 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Podpisuję się Aniu obiema rękami a nawet nogami pod Twoim apelem :piwa:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro lip 11, 2012 10:56 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Dziś lecimy do weta. Maluchy będą pierwszy raz odrobaczane. Telefon milczy. Nic, jeszcze nie straciłam nadziei. Całuję wszystkich :)
Obrazek

rastanja

Post » Śro lip 11, 2012 11:01 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Nie martw się - czasem wystarczy ten jeden, jedyny telefon :ok:

OKI

Post » Czw lip 12, 2012 11:16 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Melduję, że Lucyna przeszła drugie odrobaczenie a maluszki swoje pierwsze. Z racji tego, że są jeszcze malutkie musiałam je zawieźć do weta, żeby zaaplikował pastę odrobaczającą. Darły się niemołosiernie- nie podobało się im w transporterze, no a poza tym pierwsza podróż bez Lucyny.
Zmieniając temat, chyba w moim mieście w końcu doczekałam się gabinetu weterynaryjnego, który dobrze rokuje. Wcześniej musiałam dojeżdżać 20 km do w miare dobrego weta, któremu też miałam coś niecoś do zarzucenia. A nowy gabinet otworzyło rodzeństwo- młodzi, fajni ludzie, chłopak świeżo po studiach, dziewczyna już z kilkuletnią praktyką. Naprawdę dobre wrażenie na mnie zrobili, no i wymiziali małe :lol: od razu moje pytanie: może by wzięli, choć jednego? Okazało się jednak, że im już ukradł serce rudy kociak śmietnikowy i go zgarnęli- no super, serce rośnie.
Obrazek

rastanja

Post » Czw lip 12, 2012 11:36 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Gabinet bliżej domu, w dodatku z dobrymi wetami, to super :D
Pewnie bardzo ułatwi Ci opiekę nad zwierzorkami :ok:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw lip 12, 2012 14:15 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Spróbuj tym miłym wetom wytłumaczyć, że kociaki to najlepiej parami się chowają :wink:

OKI

Post » Czw lip 12, 2012 14:50 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Hehe, OKI Ty to masz szatańsko (skie) dobre pomysły :lol:
Obrazek

rastanja

Post » Czw lip 12, 2012 14:51 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

To nie pomysły, to już rutyna :mrgreen:

OKI

Post » Pt lip 13, 2012 20:41 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Nic tylko się wku...ć. Przepraszam za wyrażenia, ale ręce opadają. Małżeństwo, o którym wspominają, że chcą jednego kociaka, teraz nagle coś zaczęli milczeć. Dzwonię więc dziś do nich, z nadzieją, że uda mi się namówić ich na dwupak, a apatyczna pani oznajmia mi, że ona jednak nie wie czy będą mogli wziąć kotka. Ja jej na to: a kiedy pani będzie wiedzieć, a ona mi, że nie wie 8O i chyba we wtorek. Siedzę więc i robię ogłodzenia o dwupaku. Tak to jest jak wierzysz, że ludzkie gadanie jest wiarygodne.
Obrazek

rastanja

Post » Pt lip 13, 2012 20:50 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Takie życie, tacy "ludzie" :?
Zmień tytuł, żeby było jasne, że jednak nie mają swojego miejsca :(

OKI

Post » Pt lip 13, 2012 21:03 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Ano... ale taki długi czas wodzić mnie za nos. Paranoja 8O
Obrazek

rastanja

Post » Pt lip 13, 2012 21:04 Re: Kotka po sterylce z 3 małymi już mają swoje miesjce+zdj

Ludzie sami nie wiedzą, co chcą :?

OKI

Post » Pt lip 13, 2012 21:07 Re: Kotka po sterylce z 2 córeczkami/ Lucynka i małe szukają

Ano prawda. Rozeźliła mnie. Jeszcze nie jestem przyzwyczajona do takich wyskoków (do tego w ogóle można się przyzwyczaić?). Lucynka i malutkie to pierwsze kociaki jakie mam tymczasowo pod opieką. Mam szatański plan namówienia TŻ-ta żeby zgodził się choć zostawić jednego- naszej Lunie byłoby weselej, ale TŻ w ogóle jest niezwierzakowy- Luna to jego pierwszy zwierz. Muszę urabiać go z rozwagą, żeby się nie zamknął w sobie chłopak.
Zrobiłam już parę dwupakowych ogłoszeń- zobaczymy.
Obrazek

rastanja

[poprzednia][następna]