KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 09, 2012 8:30 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocia Mama Ewa pisze:
terenia1 pisze:Pumcia ze schroniska szuka pilnei DT, DS
Pumcia to malutka,wysuszona,drobniutka czarna stareńka koteczka.Do schroniska trafiła 06.07,prawdopodobnie po śmierci właściciela.Człowiek odchodzi zwierzęta zostają i nie wiedzą dlaczego nie ma pana ,dlaczego nie ma ich kocyka ,znajomych zapachów ,ludzkich kolan.
Nie wiedzą dlaczego teraz siedzą za kratami.
Umierają ze strachu i tęsknoty.
STARE ,ZAPOMNIANE,NIECHCIANE
Niestety takie staruszki często nie dają rady żyć w rzeczywistości schroniskowej,odchodzą w boksie po cichutku,nie protestując,nie walcząc o życie.Popadają w depresję i poddają się
Czy Pumkę czeka też ten los?Pomóż jej pokochaj słodką babcię.

Obrazek

Obrazek

Pumcia...biedactwo :cry: :cry: :cry:
Oby jej się jeszcze poszczęściło :ok: :ok: :ok:

Wiem że mamy w chatce full kotów ,ale moze w chatce by czuła się lepiej ,moze ktoś z odwiedzających by ją pokochał. Postaram się zrobić dla niej papierowe ogłoszenia .Czy ona ma ogłoszenia w internecie ?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon lip 09, 2012 8:36 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:Kotka z Kalinowej już umówiona na jutro w Lupusie. Mara mozesz ją tam rano dostarczyc, do godz. 10-tej?

No jak trzeba to postaram się - a może się zgodzą by już ją dziś przywieźć przed 20 - razem z Ziutkiem?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lip 09, 2012 8:41 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Zapytaj, pewnie się zgodzą.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon lip 09, 2012 9:27 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Się zgodzili ;)

Mara S

Post » Pon lip 09, 2012 10:38 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kotka z Kalinowej w boksie , przykryłam jasnym "obrusem" bo mało towarzyska jest :)
Pysiola zamknęłam do boksu, skończyly się krople do oczu dla Pysiola i Fuksa.
Fuks bardzo kicha :(
Maluszki od Elenki już nie mają tak pozaklejanych oczek jak wcześniej ale bez rewelacji.

Na zdrowej dałam suche, jak zjadły zabrałam miseczki bo Ziutek ma być na czczo do lekarza. Ogólnie nie bardzo chciał jeść, bezdomniaczki miały cały kocyk brudny ( chyba dopiero ogarniają temat kuwety). Wymieniłam im na czysty i suchy( chyba wcześniej wylały cała wodę) a ten brudny położyłam w przedsionku (nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić bo cały mokry był to rozłożyłam na kaloryferze).
Kasiekkasiek

Post » Pon lip 09, 2012 10:49 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Fuks ma miec kontrolę w środę - na razie nie zgłosił się nikt, kto z nim pojedzie. Poza tym ma mieć test na białaczkę i chyba badanie krwi - nie wiem czy Marzena to pokryje czy nie, ale mam nadzieję, że ten kot jest do uratowania :|

Mara S

Post » Pon lip 09, 2012 10:50 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kasiekkasiek pisze:Wymieniłam im na czysty i suchy( chyba wcześniej wylały cała wodę) a ten brudny położyłam w przedsionku (nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić bo cały mokry był to rozłożyłam na kaloryferze).

Kasiu takie brudne bardzo to wyrzucamy.
I dzikuskom dajemy takie gorsze szmatki - jako jednorazowe posłanka (przeważnie takie są w wąskiej szafce przy boksach na kwarantannie ) :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 09, 2012 10:58 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dorota Wojciechowska pisze:Kasiu takie brudne bardzo to wyrzucamy.
I dzikuskom dajemy takie gorsze szmatki - jako jednorazowe posłanka (przeważnie takie są w wąskiej szafce przy boksach na kwarantannie ) :ok:

Ok ok, na następny raz będę pamiętać :)
A co do Fuksa to też mam nadzieję że wyzdrowieje, mój chłopak się w nim wczoraj zakochał :D
Kasiekkasiek

Post » Pon lip 09, 2012 11:11 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kasiekkasiek pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Kasiu takie brudne bardzo to wyrzucamy.

Ok ok, na następny raz będę pamiętać :)
A co do Fuksa to też mam nadzieję że wyzdrowieje, mój chłopak się w nim wczoraj zakochał :D

Nooo jakby Fuks trafił do Adriana to by miał raj na ziemi :D
Byle tylko Kaśka (ta z futerkiem, jego kocica) nie miała nic przeciwko :twisted:
No i trzy psy :roll:
I mama oczywiscie :roll:
Trochę jest tego towarzystwa do przekonania...
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon lip 09, 2012 11:42 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dorotko tak a propo :D rozmów z ludźmi właśnie przed chwilą dostałam zjebkę od Pani przez telefon która dzwoniła w sprawie kotki ze stacji benzynowej - powiedziałam Pani ,że nie mamy miejsca i może zawieźć kotkę do schroniska, albo zadzwonić do schroniska i pracownik pojedzie na interwencję, Pani się nie tego spodziewała i z przekasem mówi, że to my mamy po nią przyjechać, i że widzi że los kotów nie leży mi na sercu, i że jej nie chcę pomóc , i może w takim razie powinnam się zająć czymś innym niż pomaganie kotom bo i tak nic nie robię :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 09, 2012 11:48 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:Dorotko tak a propo :D rozmów z ludźmi właśnie przed chwilą dostałam zjebkę od Pani przez telefon która dzwoniła w sprawie kotki ze stacji benzynowej - powiedziałam Pani ,że nie mamy miejsca i może zawieźć kotkę do schroniska, albo zadzwonić do schroniska i pracownik pojedzie na interwencję, Pani się nie tego spodziewała i z przekasem mówi, że to my mamy po nią przyjechać, i że widzi że los kotów nie leży mi na sercu, i że jej nie chcę pomóc , i może w takim razie powinnam się zająć czymś innym niż pomaganie kotom bo i tak nic nie robię :mrgreen:

terenia chyba sie juz przyzwyczailas do takich ludzi :evil:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon lip 09, 2012 12:16 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon lip 09, 2012 13:17 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Mara S pisze: A czy są jakieś wieści o tej kotce Milce? Jak ona się czuję?

Dziś rozmawiałam z Panią od Milki. Kotka dochodzi do siebie po tym co się stało. Zaczęła jeść i pić, ale dalej jest wystraszona.
Pani powiedziała, że kotki już raczej nigdzie nie wyda, na wszelki wypadek powiedział ze gdyby się coś zmieniło niech po wakacjach zadzwoni i możemy pomóc poszukać jej nowego domku.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 09, 2012 13:20 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

terenia1 pisze:
Mara S pisze: A czy są jakieś wieści o tej kotce Milce? Jak ona się czuję?

Dziś rozmawiałam z Panią od Milki. Kotka dochodzi do siebie po tym co się stało. Zaczęła jeść i pić, ale dalej jest wystraszona.
Pani powiedziała, że kotki już raczej nigdzie nie wyda, na wszelki wypadek powiedział ze gdyby się coś zmieniło niech po wakacjach zadzwoni i możemy pomóc poszukać jej nowego domku.

A co z jej alergią?

Mara S

Post » Pon lip 09, 2012 15:43 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Czy Pumce ktos robi ogloszenia interrnetowe i papierowe?Czy zrobic?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

[poprzednia][następna]