Teoś,Sara,Ori ze Sz-na-szukają kochajacych domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2012 7:55 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Rzuć pytanie o pismo na tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=124387&start=1065

Myślę że trzeba te kotki sterylizować jak najszybciej, nie ogladając się na darmowe sterylki :?
Dlatego pytałam czy będziesz tam miała dostęp do forum bo możemy zrobić akcję zbiórki pieniędzy, bazarki itp ale musiałabyś na bieżąco informować o potrzebach tzn ile jest kotek, jakie ceny sterylek i jak to wygląda...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lip 06, 2012 16:22 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Mama dostała dziś pisemną odpowiedź z UM, ze na ten rok nie są przewidziane pieniądze na sterylki bezdomnych zwierząt 8O 8O 8O 8O
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pt lip 06, 2012 16:42 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Broszka pisze:Rzuć pytanie o pismo na tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=124387&start=1065

Myślę że trzeba te kotki sterylizować jak najszybciej, nie ogladając się na darmowe sterylki :?
Dlatego pytałam czy będziesz tam miała dostęp do forum bo możemy zrobić akcję zbiórki pieniędzy, bazarki itp ale musiałabyś na bieżąco informować o potrzebach tzn ile jest kotek, jakie ceny sterylek i jak to wygląda...

Broszeczko, nie wiem, czy będę mogła korzystać z internetu w bibliotece, bo nie wiem, czy biblioteka będzie czynna. Na pewno chcemy te koty sterylizować, ale tego jest dla nas za dużo.

Od września większość pieniędzy idzie w koty.
Najpierw Punia, potem Gwiazdeczka, Benek - cały czas chory. 9 kotów przygarnęłyśmy. 4 przyszły na świat. Ja tego już nie ogarniam. Chętnie wysterylizuję te kotki. Ale pójdę z torbami. :lol: :lol: :lol: :lol:

olafen

Post » Pt lip 06, 2012 17:40 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Olafen, mogę wystawić bazarki na te sterylki, coś tam mi jeszcze zostało niesprzedane i zaraz będę zlewać do buteleczek olejki z dziurawca i z rumianku :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt lip 06, 2012 17:49 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Beatka, zobaczymy jak wszystko wygląda, gdy będę na miejscu. Na razie codziennie zaliczam lekarzy i muszę porobić badania, bo w roku szkolnym nie mam kiedy. gdy się ogarnę już na maksa, to pojadę i wezmę się za te sterylki. Ale nie wiem, co z tą ilością kociąt 8O 8O 8O

olafen

Post » Sob lip 07, 2012 8:23 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Jeśli kocięta na działkach są zdrowe to trzeba ich doglądać, dokarmiać i jak będą gotowe do wczesnej kastracji to powycinać i wypuścić z powrotem na działki - nie każdego kota wolnożyjącego trzeba od razu zabierać i szukać mu domu. Oczywiście pod warunkiem że ktoś te koty będzie dokarmiał, szczególnie w zimie.
A jeśli kociaki są słabe i chore to niestety trzeba je zabrać, leczyć, powycinać i szukać domu.
Jak pojedziesz i się rozejrzysz to koniecznie daj znać jak to wszystko wygląda.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob lip 07, 2012 14:16 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Broszka pisze:Jeśli kocięta na działkach są zdrowe to trzeba ich doglądać, dokarmiać i jak będą gotowe do wczesnej kastracji to powycinać i wypuścić z powrotem na działki - nie każdego kota wolnożyjącego trzeba od razu zabierać i szukać mu domu. Oczywiście pod warunkiem że ktoś te koty będzie dokarmiał, szczególnie w zimie.
A jeśli kociaki są słabe i chore to niestety trzeba je zabrać, leczyć, powycinać i szukać domu.
Jak pojedziesz i się rozejrzysz to koniecznie daj znać jak to wszystko wygląda.

jeden kociak ma chora oko, i chyba kk, a drugi ledwo zipie. To z tych starszych. Facet nie wpuszcza na posesje i nie leczy 8O

Tym małym też nie rokuje, bo jeśli tam panuje już epidemia, to one też się zarażą. Naturalnie nie wpuści gościu na swoją działkę i do altanki.

olafen

Post » Nie lip 08, 2012 18:32 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Wiadomości z frontu żadnych :oops: Mało rozmawiam z mamą, bo śpię.
Nie wiadomo, co u Nefi, Misi, Orusia i Sary.

olafen

Post » Nie lip 08, 2012 18:49 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

jak pojedziesz to dasz znać :ok:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Nie lip 08, 2012 18:59 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Wyślę Ci smsa :)
Ale mama dopiero w czwartek chce mnie widzieć, bo mówi, ze nie ma czasu się przygotować na mój przyjazd :lol:
Dla mnie to dobrze, bo się chyba w końcu wyśpię. To znaczy jutro o 5.30 muszę jechać w kolejkę do lekarza, bo inaczej muszę czekać do końca października. Te dni mi się przydają.

olafen

Post » Pon lip 09, 2012 14:52 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Citka czuje się juz dobrze i nawet nie odczuwa braku eutyroxu.
Jest kochana, ale jej duszno - chociaż dziś już nie jest tak gorąco.

olafen

Post » Pon lip 09, 2012 14:54 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

I jeszcze niespodzianka w Łodzi - ta biała kotka to nie kotka a kocurek. Z Misi zrobił się Misio a mi głupio, bo byłam pewna, że to dziewczynka. :oops: :oops: :oops: :oops:

Jeszcze teraz niech okaże się, że burasia Neffi to kocurek i w ogóle spalę się ze wstydu :oops: :oops: :oops:

olafen

Post » Pon lip 09, 2012 15:12 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

olafen pisze:I jeszcze niespodzianka w Łodzi - ta biała kotka to nie kotka a kocurek. Z Misi zrobił się Misio a mi głupio, bo byłam pewna, że to dziewczynka. :oops: :oops: :oops: :oops:

Jeszcze teraz niech okaże się, że burasia Neffi to kocurek i w ogóle spalę się ze wstydu :oops: :oops: :oops:

To "coś" pod ogonkiem było nie wyrażne.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon lip 09, 2012 15:13 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Dokładnie :oops: :oops: :oops:

olafen

Post » Pon lip 09, 2012 15:18 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Ola, mogę zasponsorować sterylizację jednej kotki lub dwóch kotów.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

[poprzednia][następna]