K-ów, i po remoncie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 07, 2012 12:42 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

:ok:
ja się jeszcze odezwę - chciałam odnieść się do wpisu na FB :-)
suspens musi być....
Ostatnio edytowano Sob lip 07, 2012 15:53 przez pluskwa6, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Sob lip 07, 2012 13:03 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

jak długo kot może nie sikać? teraz Gluś siedzi pod szafą, bo usłyszał Idziego. W nocy zjadł suche i trochę popił, ale kuweta pusta

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Sob lip 07, 2012 16:54 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

jej siostra pisze:jak długo kot może nie sikać? teraz Gluś siedzi pod szafą, bo usłyszał Idziego. W nocy zjadł suche i trochę popił, ale kuweta pusta

było by dobrze aby jutro się wysikał

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lip 07, 2012 17:08 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Marcin od Pana Sowy, tego pieluszkowego, pilnie poszukuje tymczasu dla dzisiejszego znaleziska
Obrazek

On nie może go zatrzymać dłużej niż parę godzin, bo przecież mają syna, maksymalnego alergika. To pytanie takie rzutem na taśmę ale czasem cuda się zdarzają, w końcu to pomocowy wątek :)

Tweety

Post » Sob lip 07, 2012 19:24 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

W kociarni wieczorem wszystko dobrze.
Wypuściłam Bagheerę z klatki za sugestią miszeliny.
Kotka porusza się tylko na wysokościach. Kiedy zbliża się do niej inny kot, wydaje z siebie przeraźliwie dzikie odgłosy.
Spędziłam tam sporo czasu, żeby zobaczyć jak to będzie z nią. Chwilami się coś tam wściekała ale przez większość czasu było cicho, spokojnie. Dlatego ją zostawiłam wypuszczoną. Ale nie jestem pewna czy koty dadzą radę w takiej konfiguracji.
Dlatego proszę dyżurujących o przyglądanie się sytuacji i ewentualną interwencję - tzn. albo zamknięcie jej w klatce albo informację, że trzeba to zrobić, gdyby było bardzo źle .

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob lip 07, 2012 20:05 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

mahob pisze:W kociarni wieczorem wszystko dobrze.
Kotka porusza się tylko na wysokościach. Kiedy zbliża się do niej inny kot, wydaje z siebie przeraźliwie dzikie odgłosy.
Spędziłam tam sporo czasu, żeby zobaczyć jak to będzie z nią. Chwilami się coś tam wściekała ale przez większość czasu było cicho, spokojnie. Dlatego ją zostawiłam wypuszczoną. Ale nie jestem pewna czy koty dadzą radę w takiej konfiguracji.
Dlatego proszę dyżurujących o przyglądanie się sytuacji i ewentualną interwencję - tzn. albo zamknięcie jej w klatce albo informację, że trzeba to zrobić, gdyby było bardzo źle .

Milusia się bardzo tego boi, może stać się agresywna, atakować wchodzących

Tweety

Post » Sob lip 07, 2012 22:50 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

pluskwa6 pisze::ok:
suspens musi być....

jejku jejku, rety rety gdzie się podział post Mistrzyni Vendetty? :ryk:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Nie lip 08, 2012 0:03 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Porozsyłałam ogłoszenia Bombaja i Meli, bo z tamtego domu najprawdopodobniej nici :(
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Nie lip 08, 2012 8:26 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

jej siostra pisze:jak długo kot może nie sikać? teraz Gluś siedzi pod szafą, bo usłyszał Idziego. W nocy zjadł suche i trochę popił, ale kuweta pusta

i jak? zdecydował się?

Dom na Miodowej dla Hultaja do sprawdzenia dopiero we środę, bo pan wyjechał ale Robert już się z nim umówił.

Przy okazji domów to w ostatnim tygodniu poszła Zafira, Uszko, Jared i Hania

Tweety

Post » Nie lip 08, 2012 9:36 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Jafusia pisze:
pluskwa6 pisze::ok:
suspens musi być....

jejku jejku, rety rety gdzie się podział post Mistrzyni Vendetty? :ryk:

oh jafusia ależ mi dowaliłaś, aż nie wiem co ze sobą zrobić, może walnę sobie banię
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Nie lip 08, 2012 10:03 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

nie miałam zamiaru "dowalać"
ale z problemami musisz sobie radzić sama - czy alkohol to wyjście... nie wiem :|
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Nie lip 08, 2012 11:26 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Tweety pisze:

i jak? zdecydował się?

dotychczas nie :(
w dodatku włazi pod szafę, 5 cm prześwitu. Dotykany mruczay, ale nie chce pić ani jeść;
wczoraj z paw dowodniłyśmy go strzykawką do pyszczka, dziś chyba powtórzymy

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Nie lip 08, 2012 13:52 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Tweety pisze:
mahob pisze:W kociarni wieczorem wszystko dobrze.

Milusia się bardzo tego boi, może stać się agresywna, atakować wchodzących

W szufladzie jest jeszcze jedna obroża uspokajająca. Można założyć Baguni.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lip 08, 2012 16:14 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

miszelina pisze:W szufladzie jest jeszcze jedna obroża uspokajająca. Można założyć Baguni.

Qeen pisała na fb, że nie jest źle. Może dadzą radę :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie lip 08, 2012 17:14 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Niestety po burzach padła tu sieć i net mam tylko w telefonie. Jak Sigma?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]