[Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem s.56

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 02, 2012 21:15 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Coma piękne zdjęcia rudaska te ze storczykiem jest bardzo ładne :) Gratuluję pomysłu i dobrego oka :)
Obrazek

psi

Od: Wto mar 29, 2011 6:31

Post » Wto lip 03, 2012 22:42 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

co się robi w nocy? w nocy słyszy się płacz kociaka na podwórku i się idzie go szukać.
W końcu się go znajduje wciśniętego w kącik za rynną
Kociak ucieka pod krzaczek
Kociak trzęsie się z zimna i daje się zabrać
Zabrałam kociaka do domu
Moje koty są oburzone
Kociak płacze, warczy i syczy na przemian....
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Wto lip 03, 2012 22:52 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

kociątko się zdematerializowało kiedy to pisałam 8O

kociątko ma zabawę: chowa się w jakimś kątku a potem krzyczy póki się go nie znajdzie...
a głosisko ma :roll:

kociątko przysypia na biurku :1luvu:
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Śro lip 04, 2012 0:12 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Śro lip 04, 2012 11:01 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

dobre rady z fb: zanieś do kotkowa oni znajdą mu domek xD
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Śro lip 04, 2012 11:16 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Mo-ty-lek pisze:dobre rady z fb: zanieś do kotkowa oni znajdą mu domek xD

NO zobacz jaki oświecony kociak ci się trafił. W sumie SAM się zaniósł do kotkowa :ryk: (no, przy Twoim udziale, ale wiedział gdzie się drzeć. Mądrutka kruszyna. Pliss o info co to (tj chłopak czy babeczka) to wystawię...
Wczoraj 3 Żółwiki pojechały z Boliłapki. Narazie jeszcze siedzą w letniej kuchni żeby się przyzwyczaiły ale ciekawie wyglądają na świat. Inne koty po prostu... Rozglądajcie się proszę. Jeszcze 6 tkwi w klatkach :(
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro lip 04, 2012 12:01 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

moja koleżanka może przyjąć 2 z żółwików :) mieszka pod Czyżewem - Rosochate kościelne. Jakby się okazało, że Paweł będzie miał jakiś kurs w tamtym kierunku to postaram się z nim i z kotami zabrać :ok:

Kociątko obstawiam, że facet ale pewności nie mam :P

Jest też szansa, że oddam go koledze z pracy, który szukał tygryskowego kotka ^^
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Śro lip 04, 2012 12:04 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

O aniołku :1luvu:
Jakbyś wiedziała daj znać - musiałabym je wcześniej zabrać z Canvetu.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro lip 04, 2012 20:58 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Jakaś plaga ostatnio z podrzucaniem zwierząt... ostatnio koleżanka znalazła przy swojej działce 7 szczeniaków, a wczoraj kuzynka kociaka przy domu, który ze względu na swój młodziutki wiek, nie mógł przyszwędać się tam sam. Ktoś musiał mu w tym pomóc ... na szczęście trafiły na nieobojętne osoby, które starają się znaleźć im odpowiednie domy. Co oczywiście nie zmienia faktu, że tak wiele jest nieodpowiedzialnych,bezmyślnych i wręcz okrutnych właścicieli zwierząt :|
Ah ostatnio dziewczynki na Nowym Mieście próbowały mi oddać kociaka. Okazało się, że mają 6 maluchów, które urodziła ich kotka (wszystkie czarne :roll: ), mieszkają w domu, a gdy zapytałam o sterylizacje kotki to jakoś się speszyły... czemu ludzie nie sterylizują zwierząt, które wypuszczają na podwórko?! :evil:

Tak pomyślałam, że skoro tak szybko przybywa kotów do adopcji, może warto by było je przedstawiać i udostępniać na facebooku? Kotkowo ma wielu fanów, więc dużo osób mogłoby udostępniać zdjęcia kotów i jeszcze więcej osób by je zauważyło. Wiele organizacji pro zwierzęcych adoptuje w ten sposób zwierzaki i działa to całkiem sprawnie...

Pozdrawiam Kotkowo :1luvu:
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Od: Nie wrz 26, 2010 15:16

Post » Czw lip 05, 2012 19:57 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

ja tez znalazlam około 2 miesięcznego kotka czarno-białego chłopczyka - dziś rano, po burzy był brudny jak nieboskie stworzenie i rozpaczliwie płakał, zupełnie oswojony,
I cóż było robić, oczywiście siedzi w klateczce i odpoczywa , ciągle głodny :)
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Czw lip 05, 2012 23:22 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Czarna kotka zaginęła na ul. Zielnej

3 lipca po południu zaginęła kilkuletnia kotka. Mieszkam na Nowym Mieście przy ul.Zielnej.
Kotka wabi się Muszka, jest wysterylizowana. Kotka jest ufna, towarzyska.

Wkleiłam wiadomość z Kotkowa.
Może ktoś z Was mieszka w tej okolicy i zauważy kotkę.
Bardzo proszę o pomoc.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pt lip 06, 2012 0:27 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

agni3szka1 pisze:Jakaś plaga ostatnio z podrzucaniem zwierząt... ostatnio koleżanka znalazła przy swojej działce 7 szczeniaków, a wczoraj kuzynka kociaka przy domu, który ze względu na swój młodziutki wiek, nie mógł przyszwędać się tam sam. Ktoś musiał mu w tym pomóc ... na szczęście trafiły na nieobojętne osoby, które starają się znaleźć im odpowiednie domy. Co oczywiście nie zmienia faktu, że tak wiele jest nieodpowiedzialnych,bezmyślnych i wręcz okrutnych właścicieli zwierząt :|
Ah ostatnio dziewczynki na Nowym Mieście próbowały mi oddać kociaka. Okazało się, że mają 6 maluchów, które urodziła ich kotka (wszystkie czarne :roll: ), mieszkają w domu, a gdy zapytałam o sterylizacje kotki to jakoś się speszyły... czemu ludzie nie sterylizują zwierząt, które wypuszczają na podwórko?! :evil:

Koleżanka z innej fundacji rozwiesiła na działkach plakaty prokastracyjne (mojego współautorstwa) - miała więcej chętnych na kastracje niż funduszy. Może wartoi spróbować na takich osiedlach?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 06, 2012 8:31 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

VeganGirl85 pisze:
agni3szka1 pisze:Jakaś plaga ostatnio z podrzucaniem zwierząt... ostatnio koleżanka znalazła przy swojej działce 7 szczeniaków, a wczoraj kuzynka kociaka przy domu, który ze względu na swój młodziutki wiek, nie mógł przyszwędać się tam sam. Ktoś musiał mu w tym pomóc ... na szczęście trafiły na nieobojętne osoby, które starają się znaleźć im odpowiednie domy. Co oczywiście nie zmienia faktu, że tak wiele jest nieodpowiedzialnych,bezmyślnych i wręcz okrutnych właścicieli zwierząt :|

Koleżanka z innej fundacji rozwiesiła na działkach plakaty prokastracyjne (mojego współautorstwa) - miała więcej chętnych na kastracje niż funduszy. Może wartoi spróbować na takich osiedlach?

akurat te przypadki podrzucania miały miejsce na wsiach, gdzie wiem, że często ciężko z pieniędzmi na sterylizację ;/
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Od: Nie wrz 26, 2010 15:16

Post » Pt lip 06, 2012 19:41 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob lip 07, 2012 10:41 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Szyszka się oddała. :1luvu:
Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

[poprzednia][następna]