KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2012 17:45 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Pytałam ale bardziej w aspekcie śluzu niż tego, że zaraz po nim leci do kuwety. Chyba trzebaby zapytać jednak jeszcze raz bo mnie powiedziała, że ma brać.

Czy ta dziewczyna z Legionowa jakoś się odezwała :(?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lip 06, 2012 18:35 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:
skorpio pisze:Jeżeli nie będzie nikogo na jutro wieczór to mogę podjechać do chatki. Tylko nie mam zielonego pojęcia jakie leki i komu dać:( Nie wspominając, że nie znam wielu kotów:(

Dzięki za chęci, leków jest chyba sporo, przyjadę jutro wieczorem na dyżur.
Oczywiście zapraszam do pomocy, rąk do miziania nigdy za dużo :D

Postaram się! Są jakies pilne potrzeby w karmach? Bo mogę coś zakupić?

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Pt lip 06, 2012 18:55 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

skorpio pisze:
The Szops pisze:
skorpio pisze:Jeżeli nie będzie nikogo na jutro wieczór to mogę podjechać do chatki. Tylko nie mam zielonego pojęcia jakie leki i komu dać:( Nie wspominając, że nie znam wielu kotów:(

Dzięki za chęci, leków jest chyba sporo, przyjadę jutro wieczorem na dyżur.
Oczywiście zapraszam do pomocy, rąk do miziania nigdy za dużo :D

Postaram się! Są jakies pilne potrzeby w karmach? Bo mogę coś zakupić?

Jeżeli mogę poinformować o karmach
Bardzo potrzebny jest suchy intensinal dla Ziutka.Tylko to nie jest tanie bo to karma specjalistyczna .
Dla kotów pokarm suchy nie kolorowany coś typu Puryna ONE itp.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt lip 06, 2012 19:01 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Nie za bardzo znam się na karmach specjalistycznych i nawet nie wiem gdzie je kupować (za wyjątkiem sklepu internetowego) ale moge kupić purinę i jakiś Royal (400 + 400).Chyba że zamówię przez internet jednak specjalistyczną ale na przyszły tydzien?

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Pt lip 06, 2012 19:22 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Na kwarantannie chyba koło kuwety chyba stoi wielki worek Puriny.
W szafce na kwarantannie obok witryny też jest worek duży suchego jedzenia.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lip 06, 2012 19:32 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

wiesiak pisze:
Kuwety były z samymi sikami i duze ilosci lużnej kupy Ziutka. Trzeba dokładnie czyścić 2razy dziennie i dać wiecej piasku bo koty nie miały gdzie się załatwiać. Jak posprzątałam to wszystkie zaczęły się załatwiać-chyba trzymaly i czekały na czysty piach.

Wiesiu w kuwetach na zdrowej wczoraj żwirku było full, tyle jest do kwet nawalone żwirku, że ciężko te kuwety podnieść i cokolwiek z nich wygrzebać, bo pół godziny trzeba w żwirze grzebać żeby wygrzebać kilka kup. Na kwarantannie to samo w kuwetach na zewnątrz żwirku cała masa.
A nie wiem o co chodzi z tymi miseczkami bo pisałaś że myłaś na kwarantannie 35 miseeczek, czyżbym tyle brudnych zostawiła :wink:

terenia1

Post » Pt lip 06, 2012 19:37 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

wiesiak pisze: Jeżeli mogę poinformować o karmach
Bardzo potrzebny jest suchy intensinal dla Ziutka.Tylko to nie jest tanie bo to karma specjalistyczna .
Dla kotów pokarm suchy nie kolorowany coś typu Puryna ONE itp.

Ziutek ma brac sensitivity a nie intestinal!!!

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lip 06, 2012 20:48 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kasiekkasiek pisze:Poniedziałek rano i wtorek rano :)

mała zmiana we wtorek rano nie mogę ale za to wezmę dyżur środa rano :)
Kasiekkasiek

Post » Pt lip 06, 2012 20:50 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Pysiol po wizycie u weta, niestety pogorszyło się biedkowi i zajęło drugie oczko, zielona ropa leci. Musi dostawac antybiotyk, tabletka co 12 godz. do tego gentamycyna min. 2 x dziennie i Enisil F (z tego co pamiętam to jeszcze mamy na zdrowej w szafce). Jego kupa jest jak woda, musi jeśc tylko intestinal i gdyby nie było poprawy do niedzieli to w niedzielę do weta ( z kupą). Kartę wypełniłam, tabletki są przypiete do boksu. Wsadziłam go do boksu po tym małym burasku (oczywiście wydezynfekowałam). Gdyby kupa się unormowała, to kontrola poniedziałek albo wtorek.

Pepe, Marika i Ronaldo ok, dostali drugą porcję pyrantelum, w tym miejscu gdzie były zeskrobiny u Ronaldo jest ładnie, nic nie rośnie. Profilaktycznie, przy okazji kąpieli grzybków można mu posmarowac pyszczek przy wąsikach.

Przy okazji długiego oczekiwania w kolejce rozmawiałam w sprawie ewentualnej adopcji Pepe. Zobaczymy co z tego wyjdzie, dziewczyna robiła maluchom zdjęcia i przesyłała do koleżanki, która szukała właśnie takiego srebrnego kociaka. Domek z psiakiem seniorem.

Teresa co z tym małym buraskiem?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lip 06, 2012 20:59 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Burasek został w Almavecie, musi mieć robione kroplówki - zmiana antybiotyku i Flegamina, ma zajęte całe górne drogi oddechowe, zrobiony został test na białaczkę, na szczęście ujemny. Choć ledwo zipie i chudy jak szkapa to w lecznicy żeby mu pobrać krew został zawinięty w ręcznik, ja w rękawicach go trzymałam i jeszcze jedna osoba go trzymała.
Zostanie w lecznicy , aż nie będzie poprawy.
Kurcze najbardziej mnie martwi to że jeszcze kilka dni temu biegał w schronisku jak szalony, potem lekko zaczął kichać został przeniesioony i dwa dni i dosłownie masakra, nie wyobrażam sobie jak wszystkie kocięta w schronie w takim tempie by się pochorowałay.
Trzeba w schronisku je obserwować i przy najmniejszym podejrzeniu że coś jest nei tak - izolować bo inaczej kapa katar u kociąt rozwija się w takim skupisku masakrycznie szybko. :(

terenia1

Post » Pt lip 06, 2012 21:19 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

3mam kciuki za maluszka :ok: Oby szybciutko wyzdrowiał :roll:
Zrobiłam Michasi wpis na fb, może ktoś się zakocha...
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lip 06, 2012 21:30 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Zacznę trochę nietypowo. Słońce tak rano prazy ze nie da się nakociarni wytrzymać o 7.30 to był już koszmar. Koty umęczone najgorzej znosił to Fuks chcial biedny się zakopać .Jadzia latem przyniosła zaslony do okien aby były zaslonięte okna przed slońcem. Jak ich nie ma to mogą być jakieś stare przescieradła byle te okna zaslonić.Mozna je wtedy namaczać wodą by bylo powietrze wilgotniejsze.

zasłony są ,jutro powieszę.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lip 06, 2012 21:42 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara S pisze:Po wecie:
- Fuks - kontynuacja leczenia jak było aż do środy, kiedy to ma na czczo przyjechac na kontrolę, gardlo nadal trochę czerwone, wszystkie węzły chłonne powiększone - pytanie do Alienor czy od czasu ostatnich testów FIV/FeLV (październik) miał kontakt z innymi kotami :?:

Tak , miał - z Kotori, Rukią, Malutkim, Julinką, Justinem, Koibito, Franią i Dr Who. No i z Madhuri[*]. Wszystko było testowane w różnych okresach czasu (zwykle na wejściu) na FIV/FeLV i są negatywni. Za niedługo wyjdę z neta i będę bez dostępu do sieci do niedzieli 16ego późnym wieczorem/nocą. Ponieważ z dostępnością telefonu może być różnie sugeruję wysyłanie mi smsów kiedy i w jakiej sprawie mam oddzwonić. Pomijając pory manewrów (od czwartku) będę oddzwaniać.

Edit: Jeśli chodzi o Justina nie mam 100% pewności czy miał test - Justyna jak dotąd nie przekazała mi jego książeczki zdrowia. Nie ma żadnych objawów czegokolwiek (nawet kataru), ale jak wiadomo nie ma tu 100% pewności.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lip 06, 2012 23:19 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Obrazek :)

Weź ten aparat :ryk:
Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lip 07, 2012 8:56 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Gosiu bardzo dziękuje za sesję :D
Efekty Twojej pracy jak zawsze powalajace :1luvu: