Kotomania XIV + na DT Pola, Timur , Maciuś w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 05, 2012 16:33 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

kocurzyca41 pisze:Cześć Kasiu z ogonkami...Ciotka widać ślepa jak kret...Polunię głaskałam i brzuszka nie widziałam... :oops: :oops: Wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za maleńką..

Renatko-ja tez dopiero w poniedziałek wieczorem się zorientowałam 8O 8O 8O -nigdy nie miałam kotnej kotki,no tylko w dzieciństwie.Ona taka młodziutka jest,drobinka prawdziwa!
Kociara82 pisze:kurcze, szkoda, ze sa takie czasy jakie sa, ze trzeba usunac te ciaze.... chcialabym doczekac czasow, gdy kocica moze smialo urodzic kocieta nic nie ryzykujac, by nie bylo tyle bezdomnosci i chorob...

Jak wytrzymujesz te upaly, Kasiu?
kurde, jak tu czlowiekowi dogodzic... zimno-zle, upal-jeszcze gorzej :roll:
Ola-ona miałaby trudności z porodem-nawet wetka mówiła,że za młoda,za mała-mogłaby nie dac rady urodzić-tak więc nawet gdyby to były czasy,że kotów jest za mało ,to raczej nie ryzykowałybyśmy porodu.
Upały?-nie mam wyboru-pracuję,więc musze wytrzymywać,a że jestem chłodolubna,to cierpie jeszcze bardziej.W pracy mam istne piekło-gorąco i parno i słonce prosto w twarz i palnik gazowy przed nosem,więc nawet wentylatorem nie mogę się cały czas chłodzić,bo palnik zgaśnie,a potrzebny jest mi prawie cały czas.
Są takie etapy pracy,że muszę wyparzać wosk wrzątkiem,to jest dopiero zabawa-pot po twarzy płynie strumieniem :?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lip 05, 2012 17:10 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

A!-zapomniałam napisać-zalatwiłam sobie listwy kantówki na zabudowę balkonu
Zapłaciłam tylko 25 zł-za samo drewno-obróbkę stolarską będę miała za darmo-usługa-za usługę-pan był mi winien usługę,bo ja tez wykonałam gratis
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw lip 05, 2012 18:41 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

Bardzo zaradna z Ciebie dziołszka :D :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lip 05, 2012 18:49 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

Bożenko-jak kasy mało, to trzeba tak kombinować, by temu zaradzić w inny sposób.Kotom to sytuacji nie zmieni,bo maja w tej chwili cały balkon do dyspozycji,ale ja wchodze tam w kucki,bo sufit z siatki jest położony na balustradzie,więc nawet ze sprzataniem jest trudno.
W czasie urlopu załatwie sprawę zasiatkowania po dach :D -teraz wracam z pracy wykończona fizycznie-nie daję rady nic robić, poza codziennymi sprawami :(
Listwy dostane wygladzone i docięte,więc zostanie mi pomalowanie i zrobienie ram,osiatkowanie i najgorsza rzecz-montaż-tak bardzo boję się wysokości,a tu bede musiała wejść na drabinę 8O 8O 8O :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw lip 05, 2012 19:00 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

Kasia.Ani mi się waż na tę drabinę włazić...Akrobatka chorobcia jasna....Rypnąć możesz...Może jakiś odważny za kilka piw by się znalazł....? I zapomniałam zapytać Gdzie będziesz małą ciachała? U siebie czy w Ostródzie?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw lip 05, 2012 19:01 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

ja wiem, ja mowilam o "normalnych" przypadkach, bo to zrozumiale, ze w takim przypadku jak Pola to zawsze lepiej sterylke aborcyjna zrobic niz ryzykowac.

dobrze, ze masz mozliwosc osiatkowania balkonu, bo pamietam, jak moja siostrzenica mala byla, miala moze ze 2 latka, a siostra chciala zabezpieczyc balkon (tylko przelozyc jakas mate pomiedzy szczeblami) to jej tzw "wladze osiedla" nie pozwolily, tlumaczac "estetyka bloku" 8O a moja znajoma miala mieszkac w szeregowcach na jakims nowo budujacym sie osiedlu, to tez nie pozwolono jej w zaden sposob zabezpieczac balkonu ani nawet na moskitiery w oknach. Tez "bo estetyka".... :roll:
Od razu zrezygnowala z potencjalnego wynajmu...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lip 05, 2012 19:16 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

kocurzyca41 pisze:Kasia.Ani mi się waż na tę drabinę włazić...Akrobatka chorobcia jasna....Rypnąć możesz...Może jakiś odważny za kilka piw by się znalazł....? I zapomniałam zapytać Gdzie będziesz małą ciachała? U siebie czy w Ostródzie?

Renatko-nie mam wyjścia-takich co za kilka piw cos robią to ja mam głęboko w d....!-hołoty do domu nie wpuszczam-nie znoszę pijaków,a zreszta myslisz,że oni cos potrafią poza piciem????
Jakoś dam radę-muszę! 8)
A jak spadnę,to huku nie będzie-sadełko zamortyzuje :ryk:

Małą kastruję u Anetki-za darmo-bo ona podpisała umowę z ostródzim TOPZ.
Kociara82 pisze:ja wiem, ja mowilam o "normalnych" przypadkach, bo to zrozumiale, ze w takim przypadku jak Pola to zawsze lepiej sterylke aborcyjna zrobic niz ryzykowac.

dobrze, ze masz mozliwosc osiatkowania balkonu, bo pamietam, jak moja siostrzenica mala byla, miala moze ze 2 latka, a siostra chciala zabezpieczyc balkon (tylko przelozyc jakas mate pomiedzy szczeblami) to jej tzw "wladze osiedla" nie pozwolily, tlumaczac "estetyka bloku" 8O a moja znajoma miala mieszkac w szeregowcach na jakims nowo budujacym sie osiedlu, to tez nie pozwolono jej w zaden sposob zabezpieczac balkonu ani nawet na moskitiery w oknach. Tez "bo estetyka".... :roll:
Od razu zrezygnowala z potencjalnego wynajmu...

Ola ja bym bez zapytania o zgodę raczej nic poza tym co jest w tej chwili nie robiła,ale Prezes jak usłyszał,że nie będzie ingerencji w elewację to powiedział,że mogę robić-to nikogo nie powinno interesować,a dla mnie słowo prezea spóldzielni jest wiążące-on sam ma kotkę-persiczkę :D
Przed ociepleniem i malowaniem miałam zasiatkowane na partyzanta-nikogo nie pytałam o zgodę,ale po pomalowaniu obawiałam się,że ktoś się może przyczepić,więc zapytałam przez kolezankę, która w spóldzielni pracuje-i mam teraz wszystkich ewentualnych oponentów gdzies! :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw lip 05, 2012 19:30 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

Ja bym na tę drabinę na balkonie za cholerę nie wlazła...Kasiu..nie mówię o menelach co im się łapy trzęsą Tylko o jakimś sąsiedzie...albo znajomym... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ogromne za tę sterylkę....żeby wszystko było ok.....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Czw lip 05, 2012 19:37 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

Renatko-nie żartuj!!!!
Moi sasiedzi nikomu nie pomogą!-nie raz juz sie o tym przekonałam-pamietasz/-mówiłam Ci jak odsnieżalam ścieżkę do budek kocich,w śniegu do połowy uda-po ciemku, zapadając sie w śniegu ryłam przez dwie godziny-ledwo doszłam do domu po tej orce.Nie mam na kogo liczyć-może gdybym miała o 20 lat mniej........
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw lip 05, 2012 20:01 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

kropkaXL pisze:Renatko-nie żartuj!!!!
Moi sasiedzi nikomu nie pomogą!-nie raz juz sie o tym przekonałam-pamietasz/-mówiłam Ci jak odsnieżalam ścieżkę do budek kocich,w śniegu do połowy uda-po ciemku, zapadając sie w śniegu ryłam przez dwie godziny-ledwo doszłam do domu po tej orce.Nie mam na kogo liczyć-może gdybym miała o 20 lat mniej........

No faktycznie...Że tez żadnej życzliwej duszyczki nie ma...najlepiej w odpowiednim wieku.... :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Czw lip 05, 2012 20:13 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

No Kasia to tam biedna sama, ale Kasiu, na tej drabinie uważać strasznie musisz...
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lip 05, 2012 20:26 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

Kasieńko, podziwiam, jak zawsze. Twoja pomysłowość jest niesamowita :1luvu: A ja mam tak straszny lęk wysokości, że nawet jak okna myję, to mam okropne zawroty głowy. A na rowerze obok rzeczki nie przejadę, nie ma mowy :oops: :roll:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt lip 06, 2012 16:12 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

Dziewuszki-Pola juz po sterylce-były 4 płody :(
Cięcia spodziewałam sie długiego,a tymczasem niewiele dłuższe niz po zwykłej sterylce-ok 4 cm!
Malenka dostała słonę antybiotykową z koagulantem,bo przy tak wysokiej temp istnieje ryzyko wiekszego krwawienia-do domu dostałam jeszcze zastrzyki na 3 dni.Zapłaciłam tylko 25 zł za kaftanik.
Mam nadzieję,że wszystko będzie ładnie sie goiło.Metacam mam w domu,więc będę jej podawała,by tak nie bolało.Biedna malutka-śpi w dużym transporterze,już raz nasikała ,ale lezy na duzym podkładzie,więc tylko podwinęłam pod spód zasikany kawałek i ma suchutko.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt lip 06, 2012 17:52 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

Taka młodziutka koteńka i już takie przeżycia :( Kasiulku, trzymam kciuki za szybkie gojenie :ok: :ok: :ok: Będzie dobrze, najgorsze Polunia już ma za sobą :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt lip 06, 2012 18:07 Re: Kotomania XIV + Pola na tymczasie

Najgorsze przed nią-jak sie całkowicie wybudzi :( :( :(
Przede mną cięzka,nieprzespana noc-jak zwykle w takich przypadkach.
Pękl weżyk pod wanną doprowadzający zimną wodę,sąsiadce zaciekl sufit,a mnie czeka jytro kolejny ,nieprzewidziany wydatek-fachowiec wymieni i kaskę weźmie.-nie mam dostępu do gł.zaworu,więc nawet gdybym chciała zrobić to sama,to nie dam rady,,a bez wymontowania wodomierza,nie da sie dojść do jednego podłączenia-tak więc nie może być za spokojnie,za dobrze,za łatwo :(
Własnie skończyła sie burza i grad wielkości małych wisienek-od razu zrobiło sie chłodniej:było 34 stopnie-jest 20!!!!-od razu inaczej się oddycha!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]