20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeniąt)!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2012 14:28 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Wącham ją dobija mnie jej zapach już od wachania chce się wymiotować , to jak by stęchlizna z czymś ...........będzie córa to jej powiem może ona z czymś to skojarzy ...Jak ktoś nie wieży moge mu troche tej karmy podesłać ....
Ja bym psą też jej nie dała :x

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt lip 06, 2012 14:31 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Ja bym reklamowała, że karma zepsuta. :(

Znajoma dostała cały wór Hillsa, zamknięty był fabrycznie, a stęchły.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pt lip 06, 2012 14:39 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

najszczesliwsza pisze:Ja bym reklamowała, że karma zepsuta. :(

Znajoma dostała cały wór Hillsa, zamknięty był fabrycznie, a stęchły.

ale tu chyba nie chodzi o to że coś jest zepsute, tylko że marnej jakości i odbiegające od wyobrażenia

edit: teraz doczytałam info o zapachu

np. ja osobiście nie jestem w stanie znieść zapachu mokrego whiskasa ponieważ w ogóle nim nie karmię to nie jestem przyzwyczajona, jak czasami kupię dla jakiegoś bezdomniaka to robi mi się niedobrze jak czuję ten zapach.

Z drugiej strony odpowiadając na apele w zimie o głodujących kotach zamawiałam kiedyś dla karmicielek z różnych części Polski puszki, jakieś Mr Cat 400 gr za złoty z czymś (decyzją karmicielek zamawiałam jak najtańsze byle dużo) i część z nich mówiła że koty wsuwają aż miło i że jakby co na przyszłość to zawsze tylko to, nawet zaczęły same zamawiać , część że nie ruszają w ogóle. I bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze
Ostatnio edytowano Pt lip 06, 2012 14:41 przez katgral, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pt lip 06, 2012 14:41 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

lidka02 pisze:Wącham ją dobija mnie jej zapach już od wachania chce się wymiotować , to jak by stęchlizna z czymś ...........będzie córa to jej powiem może ona z czymś to skojarzy ...Jak ktoś nie wieży moge mu troche tej karmy podesłać ....
Ja bym psą też jej nie dała :x

a to rybna czy kurczakowa??

dobrze by było żeby ktoś jeszcze kto zamówił się wypowiedział, żeby wiedzieć co i jak :/
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pt lip 06, 2012 15:37 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Meg11 zamówiła będzie miała w poniedziałek czekam co ona powie bo ja bym ją wywaliła ..Dasz takim bidom maluszką na mieście i się może pochorują nie o to chodzi....Wór zamknięty ładnie opakowanie ładne tylko karma do dupy , więcej kosztowało to opakowanie jak karma....

lidka02

Post » Pt lip 06, 2012 15:48 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Z drugiej strony odpowiadając na apele w zimie o głodujących kotach zamawiałam kiedyś dla karmicielek z różnych części Polski puszki, jakieś Mr Cat 400 gr za złoty z czymś (decyzją karmicielek zamawiałam jak najtańsze byle dużo) i część z nich mówiła że koty wsuwają aż miło i że jakby co na przyszłość to zawsze tylko to, nawet zaczęły same zamawiać , część że nie ruszają w ogóle. I bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze

Dwa lata temu kilka razy prosilam katgral o te puszki i koty wolszczaki chętnie jadły, a wczoraj się dowiaduje od pani Bożeny karmiącej koty na cmentarzu, że ostatnio kupionej Bozity w zooplusie koty nie chcą jeść. I bądź mądra co im będzie smakować i na co pozwalają fundusze.
Ja uważam, że bezdomne koty powinny dostawać lepszą karme a najwyżej w mniejszych ilościach bo póżniej mogą chorować mogą być biegunki itp. Wiem , że wszystko jest uzależnione od funduszy, a z tymi coraz gorzej.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt lip 06, 2012 17:20 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Z jedzeniem u kotów nie trafisz. Raz im jedno smakuje raz drugie. Ja zamówiłam rybę ale otworzę dopiero koło września bo niedawno kupiłam purinę i mam ją zmieszaną z whiskasem. Moje wcinają aż miło. Do września powinno im starczyć. Póżniej znów kupię purinę i zmieszam z tą, którą teraz kupiłam. Generalnie moje tylko Kitekata nie znoszą. Wszystko inne wcinają. :mrgreen:
Tu kosztuje trochę więcej.
http://www.blenek.pl/cat-menu-chicken-rice-20kg.html
Nam to żarcie nie musi ani pachnieć ani smakować :mrgreen: najważniejsze żeby kotom smakowało i co najważniejsze nie zaszkodziło.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt lip 06, 2012 20:37 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

meg11 pisze:Z jedzeniem u kotów nie trafisz. Raz im jedno smakuje raz drugie. Ja zamówiłam rybę ale otworzę dopiero koło września bo niedawno kupiłam purinę i mam ją zmieszaną z whiskasem. Moje wcinają aż miło. Do września powinno im starczyć. Póżniej znów kupię purinę i zmieszam z tą, którą teraz kupiłam. Generalnie moje tylko Kitekata nie znoszą. Wszystko inne wcinają. :mrgreen:
Tu kosztuje trochę więcej.
http://www.blenek.pl/cat-menu-chicken-rice-20kg.html
Nam to żarcie nie musi ani pachnieć ani smakować :mrgreen: najważniejsze żeby kotom smakowało i co najważniejsze nie zaszkodziło.

Taka cena szok ...purina jest ok ..Może będe mieszać ale był u mnie brat i mówię mu wąchaj a on co klej :mrgreen: a ja nie karmę i powiedział że stęchlizną zajeżdża ja otworzyłam wór z rybą ...

lidka02

Post » Pon lip 09, 2012 11:20 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Otworzyłam tą z kurczakiem.
Taki whiskas-nie powala zapachem. Mnie poinformowano telefonicznie, że to karma klasy premium. Zastanawiam, się, czy nie jest to podstawa do reklamacji, bo kolorowe badziewie mogę kupic jak będe po coś ( po co? 8O ) chciała w jakichś normalnych ilościach.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon lip 09, 2012 11:28 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Po tej cenie nie spodziewam się nic innego. Miałam już kiedyś włoską karmę "pachnącą" persilem. Zeżarte zostało wszystko w zimę .Wymieszane z inną lub nerkami.Koty przeżyły i nie chorowały.Na śmietnikach nie mają lepszej.
Jak jakas karma nie "idzie" to ją zalewam gorącą wodą by napuszyła się przez noc. Potem podgrzewam to, dodaje nerki, batony mięsne lub puszki. Nie muszę bawić się w gotowanie ryżu. A karma jak obklei całość to łatwo wchodzi i długo ciepło trzyma. A wymieszana z lepsza na sucho też znikała.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lip 09, 2012 11:30 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

ASK@ pisze:Po tej cenie nie spodziewam się nic innego. Miałam już kiedyś włoską karmę "pachnącą" persilem. Zeżarte zostało wszystko w zimę .Wymieszane z inną lub nerkami.Koty przeżyły i nie chorowały.Na śmietnikach nie mają lepszej.
Jak jakas karma nie "idzie" to ją zalewam gorącą wodą by napuszyła się przez noc. Potem podgrzewam to, dodaje nerki, batony mięsne lub puszki. Nie muszę bawić się w gotowanie ryżu. A karma jak obklei całość to łatwo wchodzi i długo ciepło trzyma. A wymieszana z lepsza na sucho też znikała.

Ta karma ":normalnie" jest po ok. 150 zł, czyli 7,50 za kg. W tej cenie kupuje Joserę, która jest przyzwoita, więc jednak spodziewałam się czegoś lepszego.

Tosza

Post » Pon lip 09, 2012 11:37 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Tak, ale zapłaciłam teraz 55 za worek a to róznica jak ma się 30 bezdomnych do wykarmienia.Zawsze mają w zimę gorace danie+ suche na full.Przy takiej ilości zawsze koneser się trafi na każdą karme.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lip 09, 2012 11:42 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

ASK@ pisze:Tak, ale zapłaciłam teraz 55 za worek a to róznica jak ma się 30 bezdomnych do wykarmienia.Zawsze mają w zimę gorace danie+ suche na full.Przy takiej ilości zawsze koneser się trafi na każdą karme.

Spróbuję to sobie powtarzać, jak mantrę :)

Tosza

Post » Śro lip 11, 2012 23:52 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Nie jest tak źle z tą karmą. Moje koty natychmiast rozerwały worek, zapach jakby pastewnej kukurydzy lub zboża. Wg. mnie mój worek nie śmierdzi, ale zapachu większości perfum też nie bardzo lubię.
Dałam trochę tej karmy na parkingu, jest zjedzone, ale tam przychodzą czasem jeże.
Co do kolorowych karm to bywa różnie. W Biedronce jest tani Kitty, brązowy, z mała domieszką kolorowych chrupek, sąsiadka sypie na trawnik i ani ptaki, ani koty, ani jeże nie bardzo to wyjadają. Moim domowym kupiłam w Krakvecie Regal Lean Cat Bites po 15zł/kg, calutkie brązowe, prawie bezzapachowe i nie raczyły nawet polizać. Bezdomniakom kupiłam Arion, w hutrowni po 6,46 kg i wychodzące koty sąsiadki też podjadają. A zawsze mają karmę na swoim balkonie.
Czyli nie ma reguły, jak z ludźmi.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Czw lip 12, 2012 7:50 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

U mnie niestety nie jedzą ani domowe, ani bezdomne. Napisałam do nich, że poinformowali mnie, że to karma klasy premium, a dostałam to, co dostałam. Odpisali, że to właśnie jest klasa premium. No cóż, jak się jest6 niedouk, to sie ponosi konsekwencje :(

Tosza

[poprzednia]