Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2012 12:55 Re: DT Smarti 9 - ...........

Bumiś - przede wszystkim: decyzja smarti o wzięciu kociaków mających 3 dni zapadła o godz. 13,(naprawdę to dobrze pamiętam!), kilkanascie minut przed "tym" zastrzykiem, ktore miano wszystkim kociakom zrobic w schronie... ech... szkoda gadac, lepiej się upajac tak cudnymi widokami szczęśliwych futer :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 06, 2012 13:13 Re: DT Smarti 9 - ...........

o tym wcale nie wiedziałam, to takie dziwne, że to samo istnienie dla jednych nic nie znaczy, a dla innych tak wiele...
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Pt lip 06, 2012 14:53 Re: DT Smarti 9 - ...........

wiadomość od Smarti dla Misi:
"Misiuniu kochana-jest dla nas bardzo ważne że jesteś szczęśliwa, że mieszkasz w tak cudownym Domku-wśrod kochających Dużych , z ukochaną Bubą .
Jak odwoziłyśmy cię z Marzenią do twojego Domku Stałego to od razu wiedziałyśmy że będzie ci tam bardzo fajnie - inaczej w ogóle byśmy cię przecież nie oddały !
...choć przyznaję że nie spodziewałam się że będziesz miała jeszcze Mikę.
Mam nadzieję że się z Miką dogadacie i w końcu polubicie-przecież wiesz że ona nie miała takiego łatwego i szczęśliwego życia jak ty i pewnie jest trochę o to zazdrosna i dlatego cię goni- spróbuj się jej kiedyś trochę postawić-niech wie ze masz dzielne serduszko-może wtedy trochę ci da spokój... Twoja siostrzyczka Bloody Burania czyli BeBe już by Mice pokazała gdzie raki zimują :lol: ...pamiętasz? - to BeBe wyjadała ci zawsze mięsko i łapusiami pełnymi kawałków kurczaka tłukła was wszystkie po pysiu :ryk:
Żyj sobie Misiuniu spokojnie i szczęśliwie -wiedz że twoja mamusia Carla, ciocia Coffi i wszystkie twoje rodzone siostrzyczki, a także całe twoje przyrodnie rodzeństwo z "szarańczy" też są bardzo szczęśliwi i na pewno cię pozdrawiają -pewnie byś ich wszystkich już nie poznała-tak bardzo wszyscy urośli i wypięknieli.
Kochaj swoje Duże, bądż czasem grzeczna, kochaj Bubę i nie bój się Miki :kotek: :ok:
no i pamiętaj że my wciąż bardzo cię kochamy :kotek: :1luvu:

P.S. ...i wiedz Misiuniu słodka, że Smarti z TŻ-tem (pamiętasz-z tym z którym zawsze tak ładnie się miziałaś i bawiłaś piłeczką i szmurkami :D ) jednak postanowili że jeszcze wiele kotków uratują, bo bez ratowania kotków nie potrafiliby już żyć. Muszą tylko chwilkę odpocząć a potem robić to na trochę mniejszą skalę i może trochę w innym miejscu, ale na pewno nie zostawią innych kotków, tak bezbronnych jak ty kiedyś, w potrzebie...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lip 06, 2012 17:17 Re: DT Smarti 9 - ...........

dla Smarti i TŻ-ta :D
Obrazek
Obrazek

Bumiś

Post » Pt lip 06, 2012 19:14 Re: DT Smarti 9 - ...........

smarti pisze:P.S. ...i wiedz Misiuniu słodka, że Smarti z TŻ-tem (pamiętasz-z tym z którym zawsze tak ładnie się miziałaś i bawiłaś piłeczką i szmurkami :D ) jednak postanowili że jeszcze wiele kotków uratują, bo bez ratowania kotków nie potrafiliby już żyć. Muszą tylko chwilkę odpocząć a potem robić to na trochę mniejszą skalę i może trochę w innym miejscu, ale na pewno nie zostawią innych kotków, tak bezbronnych jak ty kiedyś, w potrzebie...

przepraszam, wiem że to do Misi, ale nie zdołam się powstrzymać: SUPER! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:mrgreen:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt lip 06, 2012 22:58 Re: DT Smarti 9 - ...........

alareipan pisze:Potrzebuję pomocy. Zadzwonił dziś do mnie fajnie brzmiący facet i poszukuję KOTA Z FIV+, ale FelV- Może kojarzycie, czy ktoś z warszawskich dt szuka Domu dla FIV-owca?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt lip 06, 2012 23:39 Re: DT Smarti 9 - ...........

Bumiś pisze:dla Smarti i TŻ-ta :D
Obrazek

jakie śliczne :D
dziękuję :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie lip 08, 2012 15:22 Re: DT Smarti 9 - ...........

Bumiś-jeśli uważasz że to jest problem (tzn. że Misiunia ma problem który szkodzi jej samopoczucie a więc i zdrowiu ) to mogę poprosić Julię aby coś poradziła

No właśnie sama nie wiem czy to jest problem czy to się samo ułoży z czasem, nie chciałabym robić poruty bez sensu.

Sytuacja wygląda tak: Buba i Misia razem jedzą, korzystają z tej samej kuwety, różne rzeczy robią razem, jest ok. Mika jest jakby z boku, ma oddzielną kuwetę, stołuje się w łazience, mieszka w wersalce, z której wychodzi, gdy ja wracam do domu. Misia unika Miki jak ognia. Kiedy daję B&M jeść i przyjdzie Mika, która dostaje wcześniej jeść w łazience, Misia przysiada jakby na tylnych łapkach pięknie syczy po czym rzuca się do ucieczki na drapak w takim tempie, że nie wyrabia się na zakręcie. Mika spokojnie siada jakby zdziwiona całym zajściem. Misia syczy też, gdy Mika siedzi pod drapakiem z łebkiem zadartym do góry i patrzy na nią. Każde przypadkowe natknięcie się na Mikę w bezpośredniej bliskości wywołuje paniczną, rozpaczliwą ucieczkę Misi i z tego co zaobserwowałam zawsze na szczyt drapaka. Natomiast w czasie, gdy Mika jest w wersalce Misia zachowuje się normalnie, jest wyluzowana, bawi się, nie podsikuje, jak jej się to zdarzało.

Całkiem inaczej wygląda, gdy przypadkiem wpadną na siebie Buba i Mika, wtedy jedna i druga potrafi syknąć, Buba warczy, Mika spuszcza głowę, wydaje taki długi gardłowy miauk i wycofuje się do tyłu baaardzo powolutku. Kiedy Mika nakryje Bubę w swojej kuwecie w łazience to też dochodzi do małej bójki i syczenia, ale nigdy mnie przy tym nie było, znam to tylko z odgłosów. Misia i Mika miały już podrapane noski więc dochodziło do bezpośrednich starć, a Buba też miała małe strupki w na głowie.

Dodam, że feliway jest cały czas, RC Calm od jakichś 10 dni, od paru dni Kalm Aid, Misia ma obróżkę.

Jeszcze jedna dziwna rzecz: z pewnością każdy kto ma kota widział jak się on zachowuje, gdy widzi wróbla na parapecie - nieruchomieje a dolna szczęka tak mu drży i wydaje z siebie takie przerywanie miauki, tak właśnie czasami wygląda Mika kiedy patrzy na Misię na drapaku. Czy można to jakoś wytłumaczyć.
Obrazek

Bumiś

Post » Nie lip 08, 2012 15:59 Re: DT Smarti 9 - ...........

powiem szczerze że nie mam pojęcia co zrobić ..
czy powinno się już zareagować za pomocą behawiorystki czy jeszcze poczekać?

może dziewczyny coś poradzą?

smarti

Post » Nie lip 08, 2012 17:31 Re: DT Smarti 9 - ...........

Jestem za behawiorystką . Obawiam się ,że problem jest dość poważny.
Miałam duże "zgrzyty" pomiędzy Filipem w resztą stada , a głównie między nim a Betiną. Ona zamieszkała w szafie.Właściwie jej nie opuszczała :? . A do słabeuszy psychicznych nie należy, skoro 7tygodni przeżyła m.in.w lesie gdy zaginęła. Z tym że Filip był tymczasem . Gdy znalazł swój DS - początkowo Betina zachowywała się tak jakby on za chwilę znów miał się pojawić. Ale z czasem wszystko wróciło do normy . Natomiast Filip mieszka wraz z innymi trzema kotami i tam jest wszystko powiedzmy dobrze (duży dom , więc koty mogą się omijać). Myślę ,że nie ma na co czekać aż samo się poukłada.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lip 08, 2012 18:58 Re: DT Smarti 9 - ...........

może rzeczywiście poproszę o namiar na panią behawiorystkę, z pewnością to nie zaszkodzi
Obrazek

Bumiś

Post » Pon lip 09, 2012 0:37 Re: DT Smarti 9 - ...........

Bumiś pisze:może rzeczywiście poproszę o namiar na panią behawiorystkę, z pewnością to nie zaszkodzi

oczywiście że nie zzaszkodzi a moze nawet i pomoże - u mnie bardzo podobna sytuacja trwała prawie rok, dopiero od dwóch miesięcy (?) dziewczyny się bardzo dogadują, tzn nawet koło siebie śpią spiąc ze mną w łóżku.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lip 09, 2012 10:46 Re: DT Smarti 9 - ...........

to w takim razie Bumiś podam Ci na pw tel do Julii- jak zadzwonisz to powiedz że masz Misię od Smarti.

Pewnie najpierw Julia spróbuje przez tel coś doradzić a potem przyjedzie żeby na miejscu zobaczyć syt-ja bym nalegała na to aby ją zaprosić bo co na miejscu widać to tego przez tel nie opiszesz.

smarti

Post » Pon lip 09, 2012 12:51 Re: DT Smarti 9 - ...........

ok,wielkie dzięki
Obrazek

Bumiś

Post » Pon lip 09, 2012 13:35 Re: DT Smarti 9 - ...........

Bumiś pisze: Jeszcze jedna dziwna rzecz: z pewnością każdy kto ma kota widział jak się on zachowuje, gdy widzi wróbla na parapecie - nieruchomieje a dolna szczęka tak mu drży i wydaje z siebie takie przerywanie miauki, tak właśnie czasami wygląda Mika kiedy patrzy na Misię na drapaku. Czy można to jakoś wytłumaczyć.

U mnie tak czasem Sibel reaguje na Ziutka (najnowszego). Do tego co zauważyłam już jakiś czas temu "znaczy" kuwetę od środka - mam krytą a ona leje na pionowo po ściankach i drga jej ogon dokładnie tak jak znaczącemu kocurowi. Raz jej się zdarzyło tak oznaczyć ścianę lodówki ale to było dwa dni po sterylce i tylko raz, drugi raz po sterylce zdarzyło jej się tak właśnie spryskać ścianki w krytej kuwecie i raz nasikała na łóżko - ale to wszystko było po sterylce. Jak przyszedł Mietek to poza tym że dokocenie było masakrą - Sibel nie jadła i nie sikała ze dwa dni i chodziła na niskim podwoziu - to nie było znaczenia. Jak na pokojach pojawiła się Frania a teraz Ziutek to właśnie tak znaczy.

U nas do tej pory takie reakcje podobne jak Miki z Misią są między Sibel i Franią. Jak głaszczemy Franię to Sibel na nią potem fuka i ją przegania (Frania jest wobec niej bardzo spolegliwa, schodzi jej z drogi choć Ziutka sobie ustawia i to ona nad nim dominuje, co dla nas było zaskoczeniem bo Frania zawsze była taka cichutka-spokojniutka). Potem Sibel szybko biegnie na drapak i drapie - wiem że u niej to jest popisywanie się i zwracanie na siebie uwagi, chęć bycia pochwalonej. U niej po minie bardzo widać że jest zła, jak TŻ głaska Franię to czasem przyuważę jak Sibel ich obserwuje ze zmrużonymi oczami. Sibel się upomni o pieszczoty ale tylko wtedy jak nie ma przy nas innych kotów, jak są to ona woli być z daleka a potem się na tych kotach wyżywa (oczywiście nie na Mieciu, jego wszystkie koty kochają na swój sposób). Frania jest u nas już rok, a nadal zdarzają się takie sytuacje z Sibelką. Sibel z Mieciem "dogadała" się (tzn. pozwalała mu obok siebie leżeć ale bez żadnych czułości) po pół roku albo i dłużej. Frania do nas nabrała zaufania i pierwszy raz pozwoliła się pogłaskać nie skulona w budce też po pół roku. Także to wszystko trwa. Daj zadziałać obróżkom, karmie i Kalm Aidowi - no i samym kotom. Ważne żeby "pierworodnym" okazywać uwagę, to nie przybyszom jest ciężej tylko tym którym się zmniejsza przestrzeń życiową. Wspólne łapanie robaków też zbliża ;) albo wspólne nowe zabawki, wspólne jedzenie przysmaków.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]