20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeniąt)!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 05, 2012 13:07 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Niestety, nie otowrzę wora który dopiero za kilka tygodni będzie otwarty.Teraz trafi do piwnicy.
Przykro mi.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lip 05, 2012 13:09 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

No trudno - rozumiem :). Jakby co to chetnie odkupie na spróbowanie od kogos kto wór otworzył :)

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Czw lip 05, 2012 13:11 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Zamówiłam, dzięki za info.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lip 05, 2012 13:41 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

olciak84 pisze:bym sie chetnie wlasnie o tej karmie dla kociat dowiedziała cos wiecej.

Nigdzie nie pisze, że jest karma dla kociąt.

jest link do karmy dla szczeniąt i dwa do karmy dla kotów dorosłych.

olciak84 pisze:Ja mam te koty po tyfusie i nie wsyzstko moga jesc :|

Nie dawałabym domowym kotom po PP tej karmy.
Chyba bałabym się to dać jakiemukolwiek kotu :(
Jedyny plus to bardzo niska cena - 2,75 za kg
Najtańszy Whiskas kosztuje 7,50 za kg.

INGREDIENTS

Cereals (minimum of 3% of rice), meats and animal by-products, vegetable by-products, fats and oils, fish and fish by-products (minimum of 3% in the heart shaped croquettes), minerals. Contains colouring, antioxidants and preservatives: EC additives.

na pierwszym miejscu zboża ( jakie? 3% to ryż)
mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (też brak bliższych informacji)
im dalej tym gorzej
produkty pochodzenia roślinnego (jakie)
tłuszcze i oleje (jakie?)
barwiona i konserwowana.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw lip 05, 2012 13:49 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Zaznaczam ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw lip 05, 2012 13:57 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

NITKA/KARINKA pisze:
olciak84 pisze:bym sie chetnie wlasnie o tej karmie dla kociat dowiedziała cos wiecej.

INGREDIENTS

Cereals (minimum of 3% of rice), meats and animal by-products, vegetable by-products, fats and oils, fish and fish by-products (minimum of 3% in the heart shaped croquettes), minerals. Contains colouring, antioxidants and preservatives: EC additives.

im dalej tym gorzej
barwiona i konserwowana.

Czyli karma raczej dla kotów bez chorobowych przypadłości.

Niema co ryzykować u nerkowców, wątrobowców i białaczkowców
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Czw lip 05, 2012 14:23 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

DZięki :-)
No tak kotów - chyba czas na wielki powrót do podstawówki - czytać sie nie potrafi :roll: :roll:

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Czw lip 05, 2012 14:26 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Ja zamówiłam jak dostane to otworze bo i tak nie mam co dać bezdomniaką , dam znać jak karma wygląda ..Będe miała może ją w poniedziałek.

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw lip 05, 2012 14:56 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

rene010 pisze:
NITKA/KARINKA pisze:

INGREDIENTS

im dalej tym gorzej
barwiona i konserwowana.

Czyli karma raczej dla kotów bez chorobowych przypadłości.

Niema co ryzykować u nerkowców, wątrobowców i białaczkowców

Ja bym raczej powiedziala, ze ta karma nie nadaje sie dla zadnego zwierzecia :wink:
Bo nawet jesli kot czy pies nie ma w tym momencie chorobowych przypadlosci, to za chwile moze sie ich nabawic (jedzac to cos) ;)
Wg mnie karma nie jest warta nawet 10zl...

Dzieki za sklad, bo ze sklepu dostalam jedynie informacje, ze karmy nie znaja (wiec skladu nie podali), a sprzedaja ja poniewaz otrzymali ja w rozliczeniu. Cena niska dlatego, ze szybko chca ja sprzedac (nie jest to produkt w ich ciąglej sprzedazy). Termin waznosci luty 2013.

Myslalam, ze moze chociaz dla dziczkow sie nada (albo dla schroniskowych zwierzakow), ale sie mylilam. Wiec ja za nia podziekuje :roll:
Rownie dobrze moglabym kupic whiskasa, kitekata czy friskiesa. To juz chyba wolalabym karmic psim Britem ;)

A tu np. 15kg karmy za 85zl:
http://www.equi-point.pl/arion-cat-adul ... p-667.html
Sklad tez nie powala, ale cena przystepna i przynajmniej bez sztucznych barwnikow oraz aromatow :roll: Dla dziczkow wolalabym 100 razy bardziej ja od tej z farbowanym granulkami.

Kate23

Od: Sob wrz 13, 2003 15:05

Post » Pt lip 06, 2012 13:35 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

DOSTAŁAM KARMĘ I RADZE JEJ NIE KUPOWAĆ SZKODA KASY I KOTÓW !!!!!!!!!!! Karme dostałam i nie jestem zadowolona kotą na zdrowie ona nie pujdzie , a zapach taki nie ładny nie moge go z niczym skojarzyć .Żałuje że to kupiłam najlepiej było by ją wyrzucić , nie powinni tego sprzedawać takie jest moje zdanie ...Będę ją mieszała z inną albo jak koty nie będą jadły to wywalę ..Mogłam kupić za to wór kitiketa już koty by były zadowolone strata kasy uwierzcie ..

lidka02

Post » Pt lip 06, 2012 13:44 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

lidka02 pisze:DOSTAŁAM KARMĘ I RADZE JEJ NIE KUPOWAĆ SZKODA KASY I KOTÓW !!!!!!!!!!! Karme dostałam i nie jestem zadowolona kotą na zdrowie ona nie pujdzie , a zapach taki nie ładny nie moge go z niczym skojarzyć .Żałuje że to kupiłam najlepiej było by ją wyrzucić , nie powinni tego sprzedawać takie jest moje zdanie ...Będę ją mieszała z inną albo jak koty nie będą jadły to wywalę ..Mogłam kupić za to wór kitiketa już koty by były zadowolone strata kasy uwierzcie ..

Niech to szlag :!: :!: :!: :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt lip 06, 2012 13:47 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

Justa&Zwierzaki pisze:
lidka02 pisze:DOSTAŁAM KARMĘ I RADZE JEJ NIE KUPOWAĆ SZKODA KASY I KOTÓW !!!!!!!!!!! Karme dostałam i nie jestem zadowolona kotą na zdrowie ona nie pujdzie , a zapach taki nie ładny nie moge go z niczym skojarzyć .Żałuje że to kupiłam najlepiej było by ją wyrzucić , nie powinni tego sprzedawać takie jest moje zdanie ...Będę ją mieszała z inną albo jak koty nie będą jadły to wywalę ..Mogłam kupić za to wór kitiketa już koty by były zadowolone strata kasy uwierzcie ..

Niech to szlag :!: :!: :!: :evil: :evil: :evil:

Karma wygląda tak jak ta najtańsza z marketu przy niej kitiket to jak royal .Nie wiem czy koty jak ją zjedzą nie będą miały rozwolnienia i ten zapach :x A domowe na pewno by się pochorowały , jednak tanie to zło :twisted:

lidka02

Post » Pt lip 06, 2012 14:02 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

to głupio mi, że umieściłam info, ale patrząc na skład to wygląda dokładnie tak samo jak w np. whiskasie (ilości białek, tłuszczy, błonnika i popiołu są niemal identyczne) a niby mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego powinno być wg strony producenta min 10% :/
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pt lip 06, 2012 14:08 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

To nie twoja wina mogła nie być taka zła nikt tego nie wie do puki nie sprawdzi ...Może to tylko moje takie zdanie ale go nie zmienie , szkoda kotów bo dość że bezdomne to jeszcze kupujemy im najtańsze gówno .Lepiej nagotować kaszy na porcjach i je obrać będzie zdrowiej....Pozdrawiam

lidka02

Post » Pt lip 06, 2012 14:21 Re: 20kg suchej karmy-55 zł z przesyłką (kocia i dla szczeni

karmę namoczyć i dać psu z inną karmą , koty maja wrażliwszy układ pokarmowy, odradzam podawanie jej.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

[poprzednia][następna]