Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2012 9:08 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Dzieki, bo spadek dostałam piekny ale ze mnie taki ogrodnik jak z koziej dupy traba, chociaz mam dar do kwiatów (Tata zawsze mowl tak), zasusze, przeleje a i tak kwitna ;) i to o wiele lepiej niz normalnie :P

Cyz moze zrobic zdjecie tych donic jak wróce do domu?? bo nie sa za duze.

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Pt lip 06, 2012 9:36 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

olciak84 pisze:Dzieki, bo spadek dostałam piekny ale ze mnie taki ogrodnik jak z koziej dupy traba, chociaz mam dar do kwiatów (Tata zawsze mowl tak), zasusze, przeleje a i tak kwitna ;) i to o wiele lepiej niz normalnie :P

Nie ma potrzeby. Wystarczy posadzic mniej roslin :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Pt lip 06, 2012 9:38 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Angalia pisze:
olciak84 pisze:Dzieki, bo spadek dostałam piekny ale ze mnie taki ogrodnik jak z koziej dupy traba, chociaz mam dar do kwiatów (Tata zawsze mowl tak), zasusze, przeleje a i tak kwitna ;) i to o wiele lepiej niz normalnie :P

Nie ma potrzeby. Wystarczy posadzic mniej roslin :mrgreen:

mam dar "przedobrzania" wszystkiego ;D zaczynajac od napełniania misek z żarciem kotom ;) przez sypanie proszku do pralki i wlewanie płynu do solenia jedzenia ;) wiec moze byc lekki problem :P

olciak84

Post » Pt lip 06, 2012 12:02 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Kwiatuszki doszły, bardzo dziękuję :1luvu: Dopiero jutro je posadzę, mam nadzieję, że dadzą radę :ok: Zapakowane super :ok:

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt lip 06, 2012 13:17 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Dadzą radę, sa po deszczu i zasilone nawozem :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Sob lip 07, 2012 0:33 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Taki piękny bazarek a ja o nim nic nie wiem.
Tylko już chyba niewiele zostało.
Chętnie bym w ciemierniki zainwestowała ale jak to jest z tymi nasionkami. Bo w tym miejscu gdzie je miałam chyba nie było im zbyt dobrze, bo zaden się nie rozsiał a teraz jeszcze zmarniały. Chyba bym musiała sobie jakieś inne miejsce wybrać. Ale z chęcia jeśli jakieś nasiona jeszcze się ostały to je sobie zanabędę. Musze jeszcze raz popatrzeć co zostało.

I czy taki upał jest dobrym okresem dla pobierania, transportowania i sadzenia? Bo może trzebaby troche poczekać.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lip 07, 2012 1:38 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Mogę prosić nasiona obu irysów? (Jak można to podwójne porcje, bo nie wiadomo jak się przyjmą)
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Sob lip 07, 2012 11:54 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Lidka pisze:Taki piękny bazarek a ja o nim nic nie wiem.
Tylko już chyba niewiele zostało.
Chętnie bym w ciemierniki zainwestowała ale jak to jest z tymi nasionkami. Bo w tym miejscu gdzie je miałam chyba nie było im zbyt dobrze, bo zaden się nie rozsiał a teraz jeszcze zmarniały. Chyba bym musiała sobie jakieś inne miejsce wybrać. Ale z chęcia jeśli jakieś nasiona jeszcze się ostały to je sobie zanabędę. Musze jeszcze raz popatrzeć co zostało.

I czy taki upał jest dobrym okresem dla pobierania, transportowania i sadzenia? Bo może trzebaby troche poczekać.

Jak widzisz wszystkie paczki dochodzą w 2 dni. Rosliny sa w dobrej kondycji i przy odpowiedniej pielegnacji po posadzeniu wszystko jest ok.
Ciemiernika białego juz nie mam. Było bardzo mało nasion w tym roku. Mam ciemiernika wschodniego, ale muszę sprawdzić. A tak w ogóle u mnie ciemierniki rosna pod drzewem. Słońce mają od wschodu, ale juz o 12 maja cień do końca. Ziemia u mnie jest gliniasta, ale żyzna ( podsypywana co jesień ziemią z kompostnika. Czasami nawet takie warunki p;owoduja, że ciemierniki rosna słabo. Ale jest jedna wazna zasada - ciemiernik nie znosi przesadzania z miejsca na miejsce. Ja rozsadzam je tylko raz po wzejściu roślin na drugi rok na wiosnę. :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Sob lip 07, 2012 11:56 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

merlok pisze:Mogę prosić nasiona obu irysów? (Jak można to podwójne porcje, bo nie wiadomo jak się przyjmą)

Hm jakich irysów: trawiasty, syberyjski, japoński żółty, japoński biały. Zdecyduj sie i napisz. Ale nasiona jeszcze dojrzewają i potrwa to jeszcze co najmnie 2 tygodnie. :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Sob lip 07, 2012 21:30 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

:flowerkitty: komu kwiatuszki :?: :flowerkitty:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon lip 09, 2012 9:21 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

skarbonka pisze:zapraszamy do pomocy :catmilk:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon lip 09, 2012 10:03 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Angalia pisze:
merlok pisze:Mogę prosić nasiona obu irysów? (Jak można to podwójne porcje, bo nie wiadomo jak się przyjmą)

Hm jakich irysów: trawiasty, syberyjski, japoński żółty, japoński biały. Zdecyduj sie i napisz. Ale nasiona jeszcze dojrzewają i potrwa to jeszcze co najmnie 2 tygodnie. :mrgreen:

Ok. To wszystkich proszę i dane do przelewu.
Obrazek

merlok

Post » Pon lip 09, 2012 14:35 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

merlok pisze:
Angalia pisze:

Ok. To wszystkich proszę i dane do przelewu.

OK zrobie wyliczankę a Ty potwierdź:
- 2 z irys trawiasty,
- 2 x irys syberyjski srebrny
- 2 x irys syberyjski granatowy ( nie było go w ofercie)
- 2 x irys japoński żółty,
- 2 x irys japoński biały
Wysyłka jeszcze nieaktualna. Nasiona dojrzewaja, a łupki jeszcze zielone :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Pon lip 09, 2012 16:16 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Angalia pisze:
olciak84 pisze:Takie pytanie: cos do donic na balkonie, by rosło wśród małych iglaczków? najlepiej jakby było cos co wydaje kwiatki :-). Bo Tata zawsze sadził bratki a teraz to przechodzi w moje łapki i na dobra sprawe sie nie znam :|

Będę miała w następnym bazarki trojeść rozesłaną ( jasnozielone listki płozące po ziemi i żółte kwiatuszki). Nadaje się też gożdzik kurdybanek. Jest malutki bo tylko 3 cm wysokości, ale sadzonek w tym sezonie już nie mam - wyszły :mrgreen:
Ale poszukam co jeszcze by sie nadawało :ok:

jakby co to Ciagle patrze i obserwuje ;)

olciak84

Post » Pon lip 09, 2012 16:22 Re: Bazarek ogrodniczy dla Izy i jej kotów

Potwierdzam irysy :ok:
Obrazek

merlok

[poprzednia][następna]