Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 05, 2012 20:44 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Avian pisze:Nie reaguje na żadne hałasy - klaskanie, szelesty, dzwonki, nagłe stuknięcie, nic

Avian, poczekać trzeba jeszcze pare dni. Może być w stresie i nie reagować na nic. Moja Pepronia czasem na wystawie ślepnie i gluchnie na stoliku. Nie słyszy kiciania ani nie widzi machania zabawką. Jak wraca do domu wszystko wraca do normy. Tak naprawdę to już w przeniosce jest ok. Za to w domu widzi duchy :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw lip 05, 2012 21:52 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Trochę dzisiejszego smutaska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lip 05, 2012 22:09 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Piękny i dom znaleźć się musi, nie ma dyskusji!
adeeniet

Post » Czw lip 05, 2012 22:25 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

adeeniet pisze:Piękny i dom znaleźć się musi, nie ma dyskusji!

Masz jakiś na oku?
Przywiozę! 8)
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 06, 2012 5:49 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Moja jedna kotka oprawie nonstop udaje ślepą i głuchą, może to domena zezowatych :lol: , ale tylko otwórz lodówkę "usłyszy" zawsze. Patrzę i ślinka mi coraz bardziej leci. No w sumie od ponad dwóch lat nic "nowego" do domu nie przytargałam, a w tym czasie opuściły mnie 3 zwierzaczki [*], co prawda gryzonie, ale ...chyba czeka mnie ci,ężki weekend.
Obrazek Obrazek
...a ja sobie tak kolorowo kolekcjonuję koci świat ;)

Tina-Tigra

Od: Wto wrz 19, 2006 14:24

Post » Pt lip 06, 2012 11:33 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Niuniek przypomni o sobie w południe 8)
Już umie mruczeć i wywalać brzucha :D

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 06, 2012 11:39 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Jest cudny, popytam. Szkoda że ja nie mogę dac już żadnemu domu
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt lip 06, 2012 11:43 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Dziękuję Iburg!
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 06, 2012 12:05 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Dziewczyny- po ile macie kotów i na jakiej powierzchni?
Obrazek Obrazek

Tina-Tigra

Post » Pt lip 06, 2012 12:11 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Nie da sie przeliczyć koty na metry.
Czasem w dużym domu dwa koty nie potrafią żyć razem, a czasem piątka w kawalerce funkcjonuje wspaniale. To zależy od kotów i od tego, jak mają zorganizowane życie w domu/mieszkaniu.
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 06, 2012 12:40 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Moje 4 kocice żyją w dwupakach, Musia i Zoli razem, a Bibsiu i Pimpa razem, czasami zdarza im się razem położyć, pobawić, ale generalnie posiadam 2 pary. Bibsiu jak przyniosłam Pimpę miała wielki stres, nonstop sie myła, musiałam jej podawać Kalm Alm na uspokojenie, bo przez to mycie nonstop mi sie zakłaczała. Każda ma inny charakter i trafiały mi się każda po każdej tak mniej więcej co 1,5- 2 lata. Śmiałam się, że u mnie sterylizacja powoduje rozmnażanie- jak tylko wysterylizowałam jedną zaraz "przybywała" nowa :evil:
Obrazek Obrazek

Tina-Tigra

Post » Pt lip 06, 2012 19:05 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Jak się ma kociak?
adeeniet

Post » Pt lip 06, 2012 19:16 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Nuuuudzi się ...
Smutny, miaukoli.
Jest coraz bardziej przytulasty i bardzo pragnie towarzystwa.
Wpuścilam do garażu Gagata - Niuniek jak go zobaczył, od razu sie uspokoił :D
Położył się wygodnie na półeczce i obserwował :D
A Gagat oczywiście złorzeczył pod nosem ;)

Wypuściłam go na chwilę z klatki, położył się na posadzce ... widac, że mu bardzo ciepło, choć futerka nie ma za dużo.Rozciągnął się jak ługi i zamknął oczy zadowolony.
Niestety, nie mogę go zostawiać poza klatką, więc musiał do niej wrócić :roll:

Moze ktoś mógłby wziąć go na tymczas?
Jak pisałam na pierwszej stronie u mnie nie może za długo zostać ... za parę dni prawdopodobnie będę musiała go przesiedlić do klateczki na działce :(
Rodzina wraca z wakacji i musze udostępnić garaż :roll:

Kocio jest już wykastrowany, testy na wirusówki ujemne, odpchlony, grzeczny i spokojny.
Dołożę dla niego 2 kg chrupek, parę puszek, mogę tez dac kuwetę.
On rozpaczliwie potrzebuje większego kontaktu z czlowiekiem!
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 06, 2012 19:21 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

O rany, cudo! I po co ja tu weszłam? On ma wyraz pyszczka i minkę Sybirka, i niebieskie oczy... :crying:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt lip 06, 2012 19:43 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Obrazek
Mnie też sie podoba :1luvu:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

[poprzednia][następna]