Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 03, 2012 11:22 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

nie mam teraz za bardzo czasu ale tak w skrócie to Zombiś rośnie jak na drożdżach. Karma bardzo się przyda bo mały pochłania niebywałe ilości jedzenia. dziś nawet dorwał się w pokoju do suchego moich dorosłych kotów, także z gryzieniem nie ma problemów :D poza tym to potwór w kociej skórze. Cały czas chce się bawić i mnie gryzie. Teraz właśnie toczy bój z paczka gazików na biurku :D lubi też gryźć i boksować moje papiery :D a jak mu się coś nie podoba to mocno to demonstruje. Warczy, kładzie uszy i pokazuje jaki jest groźny. Dziki kot bojowy mi rośnie..

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Wto lip 03, 2012 11:31 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Lacia pisze:nie mam teraz za bardzo czasu ale tak w skrócie to Zombiś rośnie jak na drożdżach. Karma bardzo się przyda bo mały pochłania niebywałe ilości jedzenia. dziś nawet dorwał się w pokoju do suchego moich dorosłych kotów, także z gryzieniem nie ma problemów :D poza tym to potwór w kociej skórze. Cały czas chce się bawić i mnie gryzie. Teraz właśnie toczy bój z paczka gazików na biurku :D lubi też gryźć i boksować moje papiery :D a jak mu się coś nie podoba to mocno to demonstruje. Warczy, kładzie uszy i pokazuje jaki jest groźny. Dziki kot bojowy mi rośnie..

:ryk: :ryk: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto lip 03, 2012 11:45 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Kochany słodziak!! Uwielbiam jak piszesz o nim takie pozytywne newsy, paczka z jedzonkiem napewno w tym tygodnie dotrze. Wyślę kurierem :kotek:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro lip 04, 2012 18:41 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Lacia pisze:nie mam teraz za bardzo czasu ale tak w skrócie to Zombiś rośnie jak na drożdżach. Karma bardzo się przyda bo mały pochłania niebywałe ilości jedzenia. dziś nawet dorwał się w pokoju do suchego moich dorosłych kotów, także z gryzieniem nie ma problemów :D poza tym to potwór w kociej skórze. Cały czas chce się bawić i mnie gryzie. Teraz właśnie toczy bój z paczka gazików na biurku :D lubi też gryźć i boksować moje papiery :D a jak mu się coś nie podoba to mocno to demonstruje. Warczy, kładzie uszy i pokazuje jaki jest groźny. Dziki kot bojowy mi rośnie..

Mały rozrabiaka :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro lip 04, 2012 21:19 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Wczoraj nagrałam Zombisia jak się bawi w klatce (3 filmiki). Maluch jest niesamowity i bardzo żywiołowy. W ogóle mu nie przeszkadza to, że nie widzi. Broi na całego, wciąż chce się bawić i ciągle mnie zaczepia. W klatce bawi się sam i całkiem nieżle mu to wychodzi :D A na biurku toczy zacięte boje z wszystkim na co natrafi. Nieważne czy to są słuchawki czy myszka albo jakieś papiery. Zombiś jest odważny i pokona wszystko. Do tego pięknie reaguje na głos i jak np. stukam palcami albo piszczę myszką to od razu wie gdzie biec i atakować :) Jest przy tym niesamowicie rozkoszny :1luvu: Łobuz z niego jak z mało którego kociaka.

Filmiki z klatki:
https://www.youtube.com/watch?v=4h-O5Jw ... ure=relmfu

https://www.youtube.com/watch?v=Mmo_ZPv ... ure=relmfu

https://www.youtube.com/watch?v=P9mFTW2 ... ure=relmfu

Lacia

Post » Śro lip 04, 2012 21:23 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Jest niesamowity aż łezki lecą :( taki kochany tyle wycierpiał i nic sobie z tego nie robi ....Zwierze bierze zycie takim jakie jest , jest cudowny :)

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro lip 04, 2012 21:35 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Zombiś jest bossski... :1luvu:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro lip 04, 2012 21:53 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Fajna kluseczka:)
A czy on ma dalej smarowane to oko?

Kurcze ma duy kawał tej łapki. szkoda by było. Ja widze jak Maleńka traci czasem równowagę, bo u niej trzeba było wysoko ciąć. Tę samą łapkę zresztą.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lip 04, 2012 22:01 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Lidka pisze:A czy on ma dalej smarowane to oko?

Tak oczko jest cały czas przemywane, potem odciągam powiekę i pod nią wciskam maść (żeby powieka coś przez chwile się nie podwijała) i tak kilka razy dziennie. Na filmiku jest akurat przed czyszczeniem i chwilami widać ile ropy się zbiera.

Lidka pisze:Kurcze ma duy kawał tej łapki. szkoda by było. Ja widze jak Maleńka traci czasem równowagę, bo u niej trzeba było wysoko ciąć. Tę samą łapkę zresztą.

U niego jest ten problem, że ta łapka nie bardzo chce się zagoić. W sumie nie wiadomo w jaki sposób jest złamana kość w środku. Może tam np. być jakiś ostry koniec który podrażnia. Zobaczymy.

Lacia

Post » Czw lip 05, 2012 0:55 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Witajcie! Jestem przerażony tym, co tutaj zobaczyłem. W pewnym momencie przestałem nawet czytać komentarze. Tak więc nie jestem na bieżąco w dyskusji. Chciałem tylko podzielić się swoim zdaniem, bo jak tego nie zrobię, to chyba nie zasnę. Do dzisiaj myślałem, że są jakieś granice okrucieństwa, ale teraz zaczynam się zastanawiać. Ile można męczyć jeszcze tego kociaka? Ile on jeszcze wycierpi z rąk swoich "wybawców"? Każdy UCZCIWY weterynarz uśpiłby tego kociaka na pierwszej wizycie! Po to jest eutanazja. Pozwólcie mu godnie umrzeć!

Pawwwle

Od: Nie cze 28, 2009 22:25

Post » Czw lip 05, 2012 6:35 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

8O 8O 8O
Drogi Pawwwle.
Nie wiem z iloma niepełnosprawnymi kotami miałeś do czynienia, ale zapewniam Cię, że te niezwykłe stworzenia mają niesamowitą umiejętność przystosowywania się i nie traktują braku oka czy łapy jako życiowej tragedii. Dla zwierzaka tragedią jest brak domu, jedzenia i porządnej opieki weterynaryjnej!!!
Mam 3 koty, w tym 2 trójłapki, niejednego niepełnosprawnego kota widziałam w naszej toruńskiej Fundacji KOT i w niesamaowitym Hospicjum prowadzonym przez Agn i sa to NORMALNE, zdrowe, rozrabiające po domu koty. Moje pytanie z kolei brzmi: jak można uspić zwierzaka tylko dlatego że nie ma jakieś, niekoniecznie potrzebnej do życia części ciała???
Przejrzyj forum. Spotkasz tu masę kotów niewidomych, trój(a nawet dwu)łapnych, koty w pieluszkach, z wirusem FIV i FELV.. One ŻYJĄ godnie. Naprawdę.

Z Zombikiem najbardziej kojarzy mi się Panduś, tu jego wątek viewtopic.php?f=1&t=130088
Zobacz jak skończyła sie jego historia, obejrzyj zdjęcia, warto :D
Ostatnio edytowano Czw lip 05, 2012 6:41 przez justyna p, łącznie edytowano 1 raz
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw lip 05, 2012 6:37 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Pawwwle pisze:Witajcie! Jestem przerażony tym, co tutaj zobaczyłem. W pewnym momencie przestałem nawet czytać komentarze. Tak więc nie jestem na bieżąco w dyskusji. Chciałem tylko podzielić się swoim zdaniem, bo jak tego nie zrobię, to chyba nie zasnę. Do dzisiaj myślałem, że są jakieś granice okrucieństwa, ale teraz zaczynam się zastanawiać. Ile można męczyć jeszcze tego kociaka? Ile on jeszcze wycierpi z rąk swoich "wybawców"? Każdy UCZCIWY weterynarz uśpiłby tego kociaka na pierwszej wizycie! Po to jest eutanazja. Pozwólcie mu godnie umrzeć!

Opanuj się, człowieku i nie rób z siebie pośmiewiska :roll:
A na przyszłość zapamiętaj, proszę, że czerwona czcionka, to kolor Administracji Forum.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 05, 2012 6:54 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

W głowie mi się nie mieści jak można pozbawić tchnienia stworzenie tryskające życiem i siłą walki... Wybacz Pawwwle, pojąć Twego rozumowania nie potrafię :roll:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw lip 05, 2012 8:14 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Nie no nieźle mi się ciśnienie podniosło z rana a wcześniej wypiłam red bulla :evil: :evil: Pawle oglądałeś filmiki wstawione przez Lacię? Czy Twoim zdaniem ten kotek wygląda jakby chciał odejść z tego świata? A może jesteś zwolennikiem poglądu że niewidomych czy kalekich ludzi również powinno się poddawać eutanazji bo po co mają się męczyć? Pieprzeniem takich głupot tylko ranisz osoby, które chcą uchylić nieba temu kociakowi i z dnia na dzień widać jak rośnie i jest szczęśliwy. Bądź więc tak dobry i nie pisz tu więcej
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]