Koty z kopalni,cz.II: Chuda Berta, Gruba Berta i Lolek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2012 9:08 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro lip 04, 2012 9:15 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Zdzichowy dom pisze:Dziś nad ranem w kuchni Zdzichu zwymiotował kłaczki. Pierwszy raz od kiedy u nas jest. Muszę mu znów więcej kupować karmy odkłaczającej. Przeważnie w tym celu kupuję Rojala dla persów, ponieważ Hairball jest dość duży a Zdzichu nie ma żębów. Wybieram drobne ziarenka, które i tak zalewam odrobiną wody. Próby z rosołkiem nie powiodły się. Woda jest widocznie smaczniejsza.

Jak mu smakuje woda, to dobrze. A większe kulki jak się zamoczy to i tak powinien zjeść. Na kopalni rosołek chlipał, ale widać, gusta się zmieniają, teraz ma żwirek za 2 dychy to co tu mówić :)

Generalnie, koty nawet bez zębów na wolnieści sobie jakoś radzą z suchą karmą, po prostu połykają, ale jak jest możliwośc namaczania, to mają łatwiej.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lip 04, 2012 12:09 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Zawsze mu moczymy ale właściwie nigdy nie zdąży karma zmięknąć. Zdzichu się zachowuje za każdym razem tak , jakby tydzień nie jadł. Uwielbia też surowe mięsko i szynunię :1luvu:
Oooo ! jest
Dziękuję za instrukcję. Łopatka to dobry pomysł

Obrazek

Zdzichowy dom

Od: Nie paź 16, 2011 17:50

Post » Śro lip 04, 2012 12:36 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

A za ten żwirek to mógłby mi przynajmniej kawę postawić :ok:
Oooo ! jest

Obrazek

Zdzichowy dom

Post » Śro lip 04, 2012 12:43 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Z A K U :ryk: Jesteś tak cudny jak Zdzichu i bardzo do niego podobny. Nic dziwnego, że byliście- jesteści kumplami. :piwa:
Obaj jesteście szczęściarzami :ok: Kilka postów wcześniej Pani Kasia zamieścia zdjęci Zdzicha, polecam i bądź zdrów.
Oooo ! jest

Obrazek

Zdzichowy dom

Post » Śro lip 04, 2012 12:47 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Zakapciu, uwielbiam Cię :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zdzichu, ty burżuju piaskowy :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Śro lip 04, 2012 13:20 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Pani Kasiu, co zrobić żeby po moich wypowiedziach pojawiały się kocie banerki, pozdrawiam Ela
Oooo ! jest

Obrazek

Zdzichowy dom

Post » Śro lip 04, 2012 13:36 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

kocie banerki te co mamy w podpisie? to trzeba wkleić kod danego banerka w podpis w panelu użytkownika (w prawym górnym rogu) ale może ktoś to lepiej objaśni - na 1 stronie tego wątku jest kod - można go skopiować i popróbować :ok:

a Zdzichu i Zak to mogli być bracia z tego gospodarstwa, bo Zdzichu tylko tego jednego kota tolerował, łasił się do niego i jedli z jednej michy, łapą Zakapiorek dostawał tylko jak chodziło o zazdrość o mnie, a tak to żyli w zgodzie :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt lip 06, 2012 13:03 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Idę na trzy tygodnie urlopu i zamierzam wziąć przykład ze Zdzicha, tzn. będę się w y l e g i w a ć . :ok: Może nawet będziemy się przepychać na parapecie w kuchni.
My to mamy szczęście - taki Zdzich :1luvu:
Oooo ! jest

Obrazek

Zdzichowy dom

Post » Sob lip 07, 2012 12:05 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Miło patrzeć i czytać, jak Zak i Zdzichu kwitną w nowych domach. Trafiło się bestyjkom, oj trafiło!

Dodawanie banerka w wersji bardziej łopatologicznej :wink:
Kliknąc na Panel uzytkownika w prawym górnym rogu
Na pasku z lewej strony wybrać Profil
Ponownie na pasku z prawej wybrać Podpis
W pole tekstowe wstawić kod np.
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/zkopalniw][img]http://tnij.org/zkopalnib[/img][/url]
i nacisnąć Wyslij

I gotowe! :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Nie lip 08, 2012 15:10 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Zdzichu, nie oddawaj parapetu bez walki! :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon lip 09, 2012 10:50 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Ale foty :1luvu:
Uwielbiam oglądac szczęsliwe koty :D

Może Zdzisiek polubi którąś pastę odkłaczającą typu malt-past ?
Albo wyhodowane źdźbła owsa lub kociej trawki ?
Moje tez mogłyby przejść na tańszy żwir :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon lip 09, 2012 11:00 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

A dzisiaj na kopalni - przywitała mnie Miśka, łasiła się, gadała, chciała mnie za rękę złapać łapkami, ale że nie chowa pazurków... to się nie dałam.

Zjadła sporo Felixa i Whiskasa Supreme z tuńczykiem, nie wiedząc, że Pinokio nie kastrowany siedzi pod złomem i aż go łamie tak chce ją pogonić, ale mnie się boi.

Jak już zjadła, to idzie wprost na niego, bo chciała pod złomem przejść. No i była jatka, on na nią wyskoczył i musiała uciekać z wrzaskiem. Strasznie goni wszystkie koty, w sierpniu trzeba się za niego zabrać.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon lip 09, 2012 11:05 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

Przed Tobą wszystkie czuja respekt :ok: :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon lip 09, 2012 11:08 Re: Koty z kopalni, część II: Miśka, Benia, Lovelas i pies L

jakoś to dziwne, ale tylko kocury mnie nie lubią, szczególnie te nie kastrowane :mrgreen:

oczywiście z wyjątkiem Zdzicha i Zaka, ale oni teraz to też mnie nie poznają :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

[poprzednia][następna]