KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 03, 2012 6:26 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara S pisze:Po dyżurze:
- czy ten nowy kot - Fuks chyba - ma jakieś problemy z gardłem, przełykaniem bądź oddychaniem?
[:|

Jak go odwoziłam był zdrowy - jedyne co mu "dolegało, to to, że w drodze lub przy łapaniu zaprószył sobie prawe oko - widziałam, że mu jakieś paproszki schodziły już na kociarni. Jeśli mogę dyżurne poprosić o info o nim na pw, bo martwię się o niego.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lip 03, 2012 6:36 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Sprawdziłam od kiedy koty miały mieć 3 tygodnie jedzenia tylko suchego. Dieta zaczęła się 12 czerwca, 3 tygodnie czyli dzisiaj jest 3 tygodnie. To moze już im dawać normalnie jeść? Niektóre tak jak Ogonek wolą mokrą karmę a suche nie bardzo im smakuje.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto lip 03, 2012 8:53 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

CatAngel pisze:Mam pytanko :)
Czemu Skarpetka nie można wypuścić albo dodać do kolegów i koleżanki za ścianką :)

Gosiu Skarpetek jedzie do domu tymczasowego, więc już nie będzie mieszkał w boksie :ok:
A był odizolowany, bo jeden z tych maluszków miał podejrzenia jakiegoś grzybka.
I jeszcze tak z innej beczki, będziesz miała chwilę żeby podjechac i cyknac kilka zdjęć? :oops:
Potrzebne są jakieś piękne ujęcia :D
Mój wujek teraz bronił magistra (udało mu się) 8)
Więc nie miał dla nas czasu, a teraz sezon urlopowy :?
To jak Gosiu dasz radę? :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto lip 03, 2012 9:02 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dziękuje za odp :) smutno mi było bo on tak płakał w boksie :( (a musiałam przeoczyć info o DT)
Postaram się w tym tyg :ok: także prosze sie nie zdziwić jak ktoś mnie zastanie w chatce :lol:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lip 03, 2012 9:20 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

CatAngel pisze:Dziękuje za odp :) smutno mi było bo on tak płakał w boksie :( (a musiałam przeoczyć info o DT)
Postaram się w tym tyg :ok: także prosze sie nie zdziwić jak ktoś mnie zastanie w chatce :lol:

Gosia co z moimi ogłoszeniami - pisałam Ci na pw ale jakoś bez odzewu :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lip 03, 2012 9:26 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara S pisze:
CatAngel pisze:Dziękuje za odp :) smutno mi było bo on tak płakał w boksie :( (a musiałam przeoczyć info o DT)

Mail nie doszedł ? Pisałam tam że bede w poniedziałek dawać wszystkie ogł. No ale niestety wczoraj po burzy nie było neta cały dzień.Także dopiero dzisiaj zaczynam.

CatAngel

Post » Wto lip 03, 2012 9:30 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

CatAngel pisze:
Mara S pisze:

Mail nie doszedł ? Pisałam tam że bede w poniedziałek dawać wszystkie ogł. No ale niestety wczoraj po burzy nie było neta cały dzień.Także dopiero dzisiaj zaczynam.

Nie doszedł :( - ok to czekam na info w razie czego :wink:

Mara S

Post » Wto lip 03, 2012 9:36 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara S pisze:
CatAngel pisze:
Mara S pisze:

Nie doszedł :( - ok to czekam na info w razie czego :wink:

Jak nie konto szwankuje to teraz poczta :?

CatAngel

Post » Wto lip 03, 2012 10:58 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Gosiu super, że będziesz :1luvu:
Twoje zdjęcia są świetne, te które ostatnio wrzucilam na Fb z biedronkami są przepiekne, aż mi oczy wyszły 8O
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto lip 03, 2012 11:40 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po dyżurze:
Kasia "schroniskowa" odwiedziła grzybki, wymasowała chore łapeczki Berta, a tak całkiem przy okazji zauroczyła się Orzeszkiem. Szkoda że Kasia ma już w domu koci komplecik :wink:
Dałam na zdrowej troszkę mokrego i kilka mordek się nawet cieszyło tzn. Józek, Pinezka, Fuks i Orzeszek. Pozostali wcinali tylko suche, a Większa w wolierze nic :(
Fuksa na pewno boli gardło, widac kiedy przełyka.
Ziutek mnie nie lubi za te kłucia, nawet nie dał się pomiziac. Piszcie proszę o jego kupie.
Na kwarantannie:
Elenka na chwilę wypuszczona od dzieciaków, ale bardzo rzucała się na Pysiola, leciała za nim tak długo, aż go dopadła i dała wycisk :evil:
Maluszek burasek od Eleny nakarmiony 3 razy.
Oczko Pysiola wygląda dużo lepiej. Założyłam kartę (wczoraj już nie miałam czasu).
Przywiozłam witaminy dla Łazienkowców, takie same jak brał Pysiol, po jednej saszetce na 3 koty, co 2 dzień.
Podałam też grzybolkom.
Franek i Franczeska dzisiaj trochę kichały.
Skarpetek wyje jak alarm samochodowy :)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto lip 03, 2012 11:51 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Hmm - no to skoro juz kilka osób zauważyło, że z Fuksem coś nie tak to chyba powinien jechać do weta nim mu się nie pogorszy

Mara S

Post » Wto lip 03, 2012 12:37 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:Po dyżurze:
Kasia "schroniskowa" odwiedziła grzybki, wymasowała chore łapeczki Berta, a tak całkiem przy okazji zauroczyła się Orzeszkiem. Szkoda że Kasia ma już w domu koci komplecik :wink:

Potwierdzam - dawno nie widziałam tak pieknie zbudowanego kota :-) (i ten ogon - cudo!). Ale ja w ogóle mam słabość do czarnulków :-).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Wto lip 03, 2012 12:54 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

CatAngel

Post » Wto lip 03, 2012 13:50 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dziś byłam w czeladzkim M1 i wrzuciłam wam to, co mogłam do puszki w zoologu.
Super kicie tam były, ta czarno-biała została wygłaskana jak tylko się dało, bo tylko ona nie spała...
Widziałam mnóstwo ogłoszeń dot. kotów - super działacie :ok:
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Wto lip 03, 2012 14:18 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

:D Łatek się wita

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek