Bardzo dziękujemy wszystkim darczyńcom
W czerwcu udało się zabrać wpłat 568zł, z tego 300 na sterylizacje kotek wolnożyjących - większość wpłaciły osoby dokarmiające te kotki, jednak nie wszyscy karmiciele są w stanie wpłacić choć część kwoty, a sterylizujemy cały czas. Na same sterylki wyszłyśmy 80zł na minus.
Nie mówiąc już o utrzymaniu kotów w DT, u mnie jest ciągle +/- 15 tymczasów, plus dokarmiamy koty wolnożyjące.
Bardzo dziękuję za wpłaty na koty ze Śląskiej, z tych pieniążków została zakupiona karma dla Karmiciela (starszego pana, którego nie stać na nic), zostało opłacone odrobaczanie, leczenie i część utrzymania kociaków z tamtego podwórka. Jednak 2 kociaki są nadal u mnie, mają grzybicę, zostały zaszczepione BiocanM, za 2 tyg. kolejne szczepienie - na to już nie mam środków

.
Nie mówiąc o karmie, żwirku itp.
Darmowe (finansowane przez UM) sterylizacje w Trójmieście już się skończyły.A do zimy jeszcze dużo czasu, bardzo proszę o wpłaty na sterylizacje wolnożyjących kotek, każda wysterylizowana kotka to ileś bezdomnych, chorych kociaków mniej...
Dotychczas udało nam się wysterylizować 37 kotek wolnożyjących. Częściowo z wpłat darczyńców, częściowo z własnych środków, częściowo korzystając ze sterylek miejskich:
- 9 kotek z Zakładów Odzieżowych w Gdyni Orłowie
- 7 kotek na podwórku na Śląskiej 42-44 w Gdyni
- 2 kotki na podwórku na Śląskiej 57 w Gdyni
- 3 kotki na Narcyzowej w Gdyni
- 5 kotek przy Molo Zaspa (wspólnie z Dorotą i Małgosią)
- 2 kotki z osiedla z Zaspy
- 3 kotki z ul. Reja w Gdyni
- 2 kotki z Cisowej w Gdyni
- 1 kotkę z Piłsudskiego w Gdyni
- 1 kotkę ze Śniadeckich z Gdańska
oraz kotki, które trafiły na tymczas:
- Loco z Gdyni
- Mały Kropal z Chopina w Gda
....
i pewnie jeszcze o jakichś nie pamiętam... ja łapię koty prawie codziennie, nie liczę już czasu i paliwa jakie się na to zużywa.
to jest 37 kotek, które już nie będą miały młodych, ale ciągle jest to kropla w morzu potrzeb, ciągle napływają kolejne zgłoszenia o kotkach do sterylizacji, a darmowych już nie ma.... pomóżcie nam dalej sterylizować:
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a,
03-772 Warszawa
NIP 525-21-91-290
nr konta: 81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
Z dopiskiem: "PKDT - sterylizacje mpacz78"
Środki będą szły tam gdzie akurat będą najbardziej potrzebne, gdzie sa płodne kotki a nie ma nikogo kto wyłożyłby środki na zabiegi.