Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 30, 2012 12:46 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

UWAGA!
Szykuje się remont przedsionka kociarni. Remont ma na celu uszczelnienie i odświeżenie. niezbyt przyjaznemu oku, przedsionka, gdzie czasem focimy koty lub po prostu biegają nasi podopieczni.
Na tel cel potrzebujemy:
- pieniążków z dopiskiem "remont"
- emulsji elewacyjnej
- szyb zbrojonych o wym ok 80 cm * 120 cm w ilości 4-6 sztuk
- płyty drewnianej (półki) o wymiarach ok 2,30m* 30-40 cm
- regału metalowego, plastikowego lub drewnianego
- 2 pochłaniaczy wilgoci+wkłady
- metalowych kątowników o dł 6m (2-3 sztuki)
- szafki, szafek 120cm (max dł) * 50-60cm (głębokość)
- cementu, gładzi itd.
MIKUŚ

Post » Sob cze 30, 2012 14:00 Re: Cz VII

:kotek: "KOTY SPECJALNEJ TROSKI" :kotek:

Koty kalekie, ciężko chore, kocie babcie i dziadkowie.

MISIEK vel. pampers - 3-4 latek. Po wypadku samochodowym, sparaliżowane zwieracze. Musi chodzić w pampersach. Ale czy ten niewielki defekt skreśla go z możliwości cieszenia się życiem?

Obrazek

GLUTEK - 10 letni kocur. Ma chore serduszko - cał czas dostaje leki. Czeka na troskliwy dom. Kiedyś był bardzo chory nerki, trzustka, wątroba, zapalenie płuc, świerzb uszny itd.

Obrazek

PARIS - ok 10 miesięczne kocie dziecko. Po amputacji ogonka, który straciła w konfrontacji z psem. Tak skończyła się jej KRÓTKA wolność :?

Obrazek

MAJA - ok 12 letnia kocia babcia. Jej Pani umarła, czeka na dom by móc dożyć swoich ostatnich lat w "spokojnej starości". Miała problemy z trzustką, odpowiednia dieta całkowicie zapobiegła dalszemu rozwojowi choroby.

Obrazek
MIKUŚ

Post » Sob cze 30, 2012 14:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lip 01, 2012 9:54 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Po porannym dyżurze.
Koty wszystkie w dobrej formie. Pojadły sobie kurczaczka od Basi:)Nasza rodzinna drużyna (ja+moje dzieciaki) wygłaskaliśmy kociaki, posprzątaliśmy, wywietrzyli. Na zewnątrz poza wolierą zostawiłam Grządkę,Shillę,Filika, Kruszynę i Gutka, bo Klarka strasznie na niego warczała, fuczała itp.itd. Ona ma straszne humorki. Ona i Walerka. Reszta jest do rany przyłóż, a Don Huan cud miód, przystojniak nie z tej Ziemi. No i Grządeczka (moja ulubienica)i Shilla... zresztą wszystkie. Z Rexa się robi przystojniak.Uciekł mi z boksu, ale od razu go capnęłam.Też chciałby biedak poszaleć.
Moje dzieci zachwycone, ale lekko otumanione, bo wszystkie koty się upominały o pieszczoty. Żużu cały czas łaziła za moim synem i upominała się o głaski.
Jak tak patrzę na te piękniejące na naszych oczach kocie bidulki, to sobie myślę, że robicie kawał dobrej roboty :ok: .
Basiu, a jak tam działania w kierunku założenia Stowarzyszenia?
Pozdrowienia dla wszystkich
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Nie lip 01, 2012 11:08 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Pampersowi to ten pampers jeszcze uroku dodaje :kotek: Rozumiem, że Paris to odziedziczone po Paris Hilton? :D Ładna z niej dama :D A o jakie Stowarzyszenie chodzi?
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Nie lip 01, 2012 16:25 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ja sie pzrymierzam do bycia DT dla glucia ale po wakacjach noi po jego kastracji.....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon lip 02, 2012 13:28 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Zaznaczam i melduję się wakacyjnie ;)

:kotek:

lukazon

Od: Czw mar 01, 2012 11:00

Post » Pon lip 02, 2012 15:03 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Stowarzyszenie wcześniej czy później będzie na pewno.

Teraz mamy o wiele poważniejsze problemy, choćby to że nie mamy prądu na kociarni. Wczoraj podczas ulewy coś tam zalało i niestety kilka dni przynajmniej będziemy bez prądu.

Do tego szykuje się Nam remont. Dziś udało mi się załatwić szyby zbrojone o wartości 350-400 zł za free :mrgreen:
Myślę że to duży sukces, bo to najdroższa część remontu miała być. Musimy poszukać jeszcze innych rzeczy, bo kasy nie ma. Z resztą nie pierwszy i nie ostatni raz - jak to w życiu bywa.
MIKUŚ

Post » Pon lip 02, 2012 15:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MYCIE PODŁOGI ?!

Naprawdę dziwnie mi o tym pisać, ale niestety muszę. Moi Drodzy, bardzo proszę by każda osoba która wymyje podłogę, wytarła do sucha ręcznikiem podłogę, bo:
WILGOĆ SIĘ UTRZYMUJE, A CO ZA TYM SMRUD!
Weszłam ok 10 rano i wciąż podłoga była mokra, tak nie może być. Do tego proszę by w miarę możliwości wymywać też pod transporterami, w toalecie, pod koszami w wolierze i koniecznie wycierać do SUCHA!
Po czym należy dany ręcznik wyprać ręcznie w misce, w zlewozmywaku i rozwiesić na barierce na zewnątrz.
MIKUŚ

Post » Pon lip 02, 2012 17:50 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:MYCIE PODŁOGI ?!

Naprawdę dziwnie mi o tym pisać, ale niestety muszę. Moi Drodzy, bardzo proszę by każda osoba która wymyje podłogę, wytarła do sucha ręcznikiem podłogę, bo:
WILGOĆ SIĘ UTRZYMUJE, A CO ZA TYM SMRUD!
Weszłam ok 10 rano i wciąż podłoga była mokra, tak nie może być. Do tego proszę by w miarę możliwości wymywać też pod transporterami, w toalecie, pod koszami w wolierze i koniecznie wycierać do SUCHA!
Po czym należy dany ręcznik wyprać ręcznie w misce, w zlewozmywaku i rozwiesić na barierce na zewnątrz.

kurcze a moze to wina "pory deszczowej" przeciez zawsze podloga wysychala nieraz za nim wyszlam to czesc juz byla sucha :|

herzpl

Post » Pon lip 02, 2012 21:02 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

No właśnie, nie podlało Was tam? Bo przez całą noc raczej powinno wyschnąć, zwłaszcza latem...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon lip 02, 2012 21:05 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Axa76 pisze:No właśnie, nie podlało Was tam? Bo przez całą noc raczej powinno wyschnąć, zwłaszcza latem...

co ty tak lalo ze moja sztuczna trawa na balkonoie w pelnym sloncu nie dala rady jest mokra do teraz

herzpl

Post » Pon lip 02, 2012 21:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:
Axa76 pisze:No właśnie, nie podlało Was tam? Bo przez całą noc raczej powinno wyschnąć, zwłaszcza latem...

co ty tak lalo ze moja sztuczna trawa na balkonoie w pelnym sloncu nie dala rady jest mokra do teraz

No no, dlatego pytam, czy to nie od zalania, a nie od mycia - przecież chyba nie leje się całego wiadra wody przy myciu.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon lip 02, 2012 21:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Axa76 pisze:
herzpl pisze:

No no, dlatego pytam, czy to nie od zalania, a nie od mycia - przecież chyba nie leje się całego wiadra wody przy myciu.

dokladnie tak :ok:

herzpl

Post » Wto lip 03, 2012 18:50 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Serdeczne gratulacje dla Misia z okazji zdobycia tytułu Mistera Miau.Misiu jesteś wielki,pokazałeś że nawet nosząc pampersa można zdobyć tytuł Mistera.Trzymaj się tygrysie :D

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

[poprzednia][następna]