KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 02, 2012 11:51 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po dyżurze:
Na zdrowej prawie wszyscy ok, tylko Fuks ma początki kataru.
Zdjęłam z woliery częśc pleksi, bo tam jest makabrycznie gorąco, Większa bardzo zadowolona, Mniejsza domaga się miziania.
Na kwarantannie:
Pysiolka oko brzydkie.
Dekster pryska na wszystko, będzie trzeba go skonsultowac u weta, może tak jak mówi Dorotka, ona ma ukryte jajko :roll: Chyba , że to ze stresu, ale tak czy inaczej trzeba coś z tym zrobic, bo nikt go nie adoptuje :?
Pieczarki (Bert i Erni?) są fantastyczne. Na rękach natychmiast traktorzą i przysypiają jak malutkie kociaki :1luvu: Zaczęłam masowac Bertowi te koślawe łapki i one się w czasie masowania prostują, ale niestety jak przestaję to znowu mu się wykrzywiają. Widac, ze to masowanie sprawia mu wielką przyjemnośc. Niestety te łapeczki są zimne, tak jakby nie było w nich krążenia :roll: Poczyściłam im też trochę uszy, bo mieli strasznie brudne. Oni nawet czyszczenie uszu znoszą ze spokojem i dają sobie wszystko robic, byle tylko ktoś ich dotykał :1luvu: Na szczęście apetyty super a w boksie szaleństwo na całego. Erni ma zeza, albo tylko jedno oczko mu ucieka, nie jestem pewna.
Elenka chodziła po kociarni, raczej trzymała się z daleka od Amelki, więc było spokojnie. Widac, ze jest zmęczona dzieciakami i ona w ogóle jest taka jakby "przycpana" :?
Maluszki od Eleny - 3 ok, ale ten jasny burasek jest sporo mniejszy od rodzeństwa i jakiś słabszy. Karmiłam go dzisiaj tym kocim mlekiem z puszki, wpierniczał jak oszalały. On chyba się nie najada i trzeba go dokarmiac. Elena też dostała trochę tego mleka, bardzo jej smakowało, może dobrze jej to zrobi.
Franio i Franczeska raczej nieźle, nie kichają, i szaleją.
Pepe, Ronaldo i Marika w świetnej formie, straszne wariaty :lol:
Gdzie są normalne łopatki do czyszczenia kuwet, z kwarantanny?

Dorotko, a kto ma zastrzyki wieczorem?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon lip 02, 2012 12:13 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Do obsługi grzybków dobrze byłoby zakładać na siebie ten fartuch aptekarski co przywlokłam i powiesiłam na drzwiach kwarantanny - coby nic do domu nie przywlec.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lip 02, 2012 12:25 Forum

No ja myslalam o Elence bo zastrzyki do 01.07 ma :oops: Na ale chyba dzisiaj juz nie 01.07 :mrgreen: no coz a tak mi sie wydawalo do tej godzny ze to 01 jest :twisted: kurcze znowu chyba dobe przespalam
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 02, 2012 16:37 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Wcinają karmy te co przywieźliśmy ? :)
Kołdra została w Chatce ? czy zawieźliście do Schronu ? :)
I ogólnie rzeczy się nadają ? :)
Bo jak tak, to zaczynamy znów coś zbierać :)

Dodałam zdjęcia kociaków też na mojego FB:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 600&type=3

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pon lip 02, 2012 18:08 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Gdzie są normalne łopatki do czyszczenia kuwet, z kwarantanny?

przyznaję się: złamałam jedną na kwarantannie :oops: ,odkupię

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon lip 02, 2012 19:45 Forum

Ale kiedys widzialam schowane gdzieś takie szufle biale chyba, a teraz nijak ich znalezc nie moglam
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lip 02, 2012 20:35 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Trzeba znów zakupić jakąś większą ilość łapatek do żwiru, bo te co ja ostatnio kupiłam chyba z 10 sztuk wyszły, albo trezba przeszukać kociarnię.

PROSZĘ WSZYSTKICH O ZWROT KONTENERKÓW DO KOCIARNI
Zostały dwa takie olbrzymie, jeden muszę oddać do schroniska i stoją takie ze dwa złomy na kwarantannie, na zdrowej chyba nie lepiej. Tak ze jeśli ktoś ma u sibie kontenerek, albo komuś zostały pozyczone to proszę o zwrot bo zostaniemy bez kontenerków :!: :!: :!: :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 02, 2012 20:37 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dziś do domku pojechał Aruś, który był w domku tymczasowym u Pani Marii jutro zawiozę jej na domek tymczasowy Skarpetka.
Jutr jadą do jednego domku Franek i Franczeska.
Marta bardz proszę zrób zdjęcia świętej trójcy, czyli Pepe, Ronaldo i Martina - czas zrobić ogłoszenia i szukać im domków.

terenia1

Post » Pon lip 02, 2012 20:40 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.07.-08.07.2012 r.
02.07. pon. rano Marta wie. Mara
03.07.wt. rano Marta wie. Ewa
04.07. śr. rano Beatka wie Dorotka
05.07. czw.rano Kasia wie. Teresa
06.07. piat rano Wiesia wie. brak
07.07. sob. Beatka wie. brak
08.07. niedz. rano Kasia brak
Jeszcze tylko 3 popołudnia do obsadzenia i grafik można zamykać na ten tydzień :wink:
Ostatnio edytowano Pon lip 02, 2012 23:05 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Pon lip 02, 2012 21:15 Forum

Dzisiaj wieczorem byla Mara :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lip 02, 2012 22:16 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

dzisiaj bylam w almavecie i tam dostalam od pani Moniki kilka opakowan karmy suchej do chatki
odrazu zawiozlam i zostawilam ja w reklamowce na szafce tej kolo okna
:)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon lip 02, 2012 22:29 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po dyżurze:
na zdrowej- nie dałam mokrego nikomu bo nie wiedziałam czy dostają i ile i które,
- czy ten nowy kot - Fuks chyba - ma jakieś problemy z gardłem, przełykaniem bądź oddychaniem?
na kwarantannie:
- Pysiol dostał leki do oka ale nie wpisałam tego w ewidencję bo nie wiedziałam czy on to bierze póki co tj. nim rozpocznie właściwe leczenie, czy to już to właściwe leczenie - nie jest mu łatwo to podawać :x
- Dexter leje jak zwykle :roll:
- Skarpetek się darł w boksie i przez dziurę w ściance oddzielającej go od drugiego boksu usiłował się bawić z kotkami obok
- Pozostałe koty ok ale tan najsłabszy maluszek od Eleny jeszcze zasmarkany troszkę
- Bezdomna szylkretka już czekała na żarcie (trzeba ją złapać nim zaś urodzi) a wcześniej (czyli po 22 :? ) pod drzwiami od KCh był jakiś średniej wielkości czarny, dzikawy kotek - dałam mu suchego i wody
- no i właśnie mi sie przypomniało, że nadal nie zostawiłam umowy od właścicielki Denisa :|

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lip 02, 2012 23:04 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara S pisze:- Pysiol dostał leki do oka ale nie wpisałam tego w ewidencję bo nie wiedziałam czy on to bierze póki co tj. nim rozpocznie właściwe leczenie, czy to już to właściwe leczenie - nie jest mu łatwo to podawać :x

Pysiolowi trzeba koniecznie założyć kartę, żeby wszyscy co przychodzą na dyżur wiedzeli co i jak ma dawać.
Ja dziś byłam na chwilę w kociarni bi umówiłam się z nowymi dużymi Arusia, zrobiłam mleczko i dałam strzykwaką temu najmniejszemu dupelkowi od Elenki jadł bardzo ładnie - choć on najmniejszy to największy wędrowniczek po boksie - reszta spała a on łazęgował po boksie taki nieborak :wink:
Ostatnio edytowano Pon lip 02, 2012 23:10 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Pon lip 02, 2012 23:07 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

edisza pisze:Wcinają karmy te co przywieźliśmy ? :)
Kołdra została w Chatce ? czy zawieźliście do Schronu ? :)
I ogólnie rzeczy się nadają ? :)
Bo jak tak, to zaczynamy znów coś zbierać :)

Dodałam zdjęcia kociaków też na mojego FB:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 600&type=3

Oczywiście że kociaki wcinają takie super jedzonko :D
Wszystko co przywieźliście się nadaje :D rzeczy które są przeznaczone dla schroniska, a troszkę się ich uzbierało zawiozę w sobotę do schroniska :)

terenia1

Post » Pon lip 02, 2012 23:52 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mam pytanko :)
Czemu Skarpetka nie można wypuścić albo dodać do kolegów i koleżanki za ścianką :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]