Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 29, 2012 5:47 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

zanaczam :) prosze za amikowskiego kcuki trzymac bo sam doma zostaje na 12 dni. zebym amikowskiego i dom zastała w stanie nienaruszonym.

Po powrocie Elu jesli jeszcze masz cheć to bym wreszcie wpadła a młodą .

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Pt cze 29, 2012 6:39 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ :ok: dobra robota
tak się zastanawiałam co mogą oznaczać te kolory

PRZYCZAJONA SOVA - trzymam :ok: moja Flika zostaje prawie sama, bo z mamą. No i z biedronką. Zainteresowana co się dzieje, bo wszyscy wyjeżdżają kolejno (i kolejno zostają na dyżurach z "dzieckiem" ;) ) Flika denerwuje się wyjazdem tak samo jak wszyscy, mimo że to nie ona wyjeżdża. Kręci się niespokojnie, marszczy czoło i czasem nawet posykuje. No i kontrolę robi:

Obrazek

Myślę, że już czas, żeby pokazać światu Kosmitę Rexa. Tym bardziej, że i tak już jest w galerii i mówi się o nim na forum, więc tajemnicy nie ma. No i jajek nie ma, więc połowa chętnych ze względu na produkcję małych reksiątek odpada :mrgreen:
Pokażmy go póki jest brzydki, bo naprawdę zacznie się sajgon jak dojdzie do swojego wyglądu amanta. Basia, Marta, jeszcze raz dziękuję za pokazanie "mojego" Don Juana światu. Fakt, kiepski z niego model, no ale jest :) Zrobiłam mu na FB roboczy opis. Jeśli Ela coś o nim napisze, możecie go zmienić.

Don Juan ma jakieś półtora roku i jak półtora nieszczęścia wpakował się do klatki przeznaczonej dla innego działkowego kota. Był bardzo głodnym i bardzo wystraszonym dzikuskiem. Skoro się złapał, został zabrany do Kociej Przystani na kastrację. Basia uśmiała się z kartki "Uwaga, dzikusek", bo takiego łagodnego dzikuska jeszcze w KP nie było... Kocio nauczył się, że dostaje jeść i pić, nikt go nie chce krzywdzić, nikt nie strzela z wiatrówki. Nauczył się także, że kiedy się podejdzie do ludzi, to jest się głaskanym. Dostał imię Don Juan (bo z niego taki Don Juan ze środulańskich działek) i został w Kociej Przystani. Sądzimy, że podoba mu się życie między ludźmi i z innymi kotami. To wspaniały kot. Polecamy do domu z innymi kotami.

Ponawiam pytanie o Czarnego spod 1 Maja. Coś tam z nim może być nie w porządku. Ilka wie, gdzie to jest dokładnie. Iwona J. (mama Vanderherringa) go karmi i mówi że z nim coś jest nie tak. Nie ma jak sprawdzić, bo nie jest oswojony.

Basia trzymam kciuki za Twoje zdrowie.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt cze 29, 2012 8:54 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Oczywiście, Kasiu, zapraszam Was. Kotki na pewno jeszcze będą. A na młodą ciągle czekają kapciuszki.

Wiiwii, no coś Ty, gdybym coś tam zmieniała, to byłaby profanacja.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt cze 29, 2012 9:54 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Wiiwii i Mikuś - mam do Was pytanie. Czy któraś z Was powiedziała tym nawiedzonym karmicielkom, gdzie łapałyśmy te kocięta, że mam podpisaną umowę o wolontariat z fundacją "Przyjaciele dla zwierząt". Sprawa robi się bardzo nieprzyjemna, baby dzwoniły do tej fundacji, grożąc i żądając wyjaśnień. Ponoć podały sprawę na policję - super. Jesteśmy z Ewą oskarżone.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pt cze 29, 2012 10:04 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

iwoo1 pisze:Wiiwii i Mikuś - mam do Was pytanie. Czy któraś z Was powiedziała tym nawiedzonym karmicielkom, gdzie łapałyśmy te kocięta, że mam podpisaną umowę o wolontariat z fundacją "Przyjaciele dla zwierząt". Sprawa robi się bardzo nieprzyjemna, baby dzwoniły do tej fundacji, grożąc i żądając wyjaśnień. Ponoć podały sprawę na policję - super. Jesteśmy z Ewą oskarżone.

Bardzo chętnie zadzwonię. Proszę tylko o nr telefonu.
MIKUŚ

Post » Pt cze 29, 2012 10:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Witam w tym pięknie słonecznym i gorącym dniu. Rozmawiałam na facebooku z wiiwii, i obiecałam pomachać łapką tu na miau.
Jak będzie bazarek proszę dajcie znać, jestem z Sosnowca, to rozumiem że jesteście na Pogoni, to mogłabym coś podrzucić, jeśli tylko się przyda. Kosmita piękny będzie na pewno, mam nadzieję, że szybko będzie radośnie kicał po mieszkanku :)
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt cze 29, 2012 11:21 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:Witam w tym pięknie słonecznym i gorącym dniu. Rozmawiałam na facebooku z wiiwii, i obiecałam pomachać łapką tu na miau.
Jak będzie bazarek proszę dajcie znać, jestem z Sosnowca, to rozumiem że jesteście na Pogoni, to mogłabym coś podrzucić, jeśli tylko się przyda. Kosmita piękny będzie na pewno, mam nadzieję, że szybko będzie radośnie kicał po mieszkanku :)

Witamy, witamy gorąco w Naszych progach. Dziś wieczorem będę na pewno (ok 17-18 może) W razie czego mój nr w podpisie.
Wszystko przyjmujemy, no i zapraszamy do głosowania na Miss i Mistera.
MIKUŚ

Post » Pt cze 29, 2012 11:31 Re: Cz VII

>>>>> DYŻURY <<<<<

02.07 /pon/ ...... MARTYSS
03.07 /wt/ ...... VICTOR
04.07 /śr/ ...... SYLWIA
05.07 /czw/ ...... HIDI
06.07 /pt/ ........... .........
07.07 /sb/ wróbelek VICTOR
08.07/ndz/ EVIK75 VANDERHERRING

Wycofałam się chwilowo z piątkowych popołudniowych dyżurów, ponieważ tak sobie myślę że może komuś innemy bardziej pasuje ten termin, np. aange lub komuś innemu.

Od wtorku wracam do pracy, więc nie będę już tak dostępna :roll: Jeżeli chodzi o mnie to na pewno nie pasuje mi dyżur we wtorek rano i w niedziele dopołudnia.
MIKUŚ

Post » Pt cze 29, 2012 19:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt cze 29, 2012 19:47 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ogonek w swoim domu, a właściwie w domu rodziców parooffka, która go adoptowała. Może ktoś miał przyjemność poznać już kiedyś tą osobę. Na razie Maciek z Ogonkiem nie za bardzo przypadli sobie do gustu, więc Ogonek w celu odstresowania przebywa osobno. Kontakty obu będą dawkowane po trochu, aby pomału się do siebie przyzwyczajali.

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 29, 2012 20:05 przez iwoo1, łącznie edytowano 1 raz

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pt cze 29, 2012 19:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob cze 30, 2012 8:28 przez bubor, łącznie edytowano 1 raz

bubor

Post » Pt cze 29, 2012 21:37 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

moj GLUCIO kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt cze 29, 2012 23:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

A gdzie DON JUAN?
MIKUŚ

Post » Sob cze 30, 2012 8:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bubor

Post » Sob cze 30, 2012 12:15 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Już wszystkie koty "nasze" są oznakowane. :ok:
Jedynie hotelowce: FIlik i Kruszyna chodzą bez obróżek.
MIKUŚ

[poprzednia][następna]