Pakt Czarownic XXXII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 28, 2012 6:01 Re: Pakt Czarownic XXXII

Sol, ja pracuję w CallCenter :ryk:
Miałam wybór CallCenter, albo pod most...
Ale widzę różnicę między tym, co ja sprzedaję, a tym co sprzedają oni.
I nie wybielam się, są pewne granice, które w naszej firmie się jakoś daje przestrzegać.

Tutaj target to starsi ludzie, nie rezygnują z TP i potem płacą 2 rachunki i... płacą i płaczą. Bo taki nawet do Rzecznika Konsumenta nie pójdzie, bo skąd ma wiedzieć?
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw cze 28, 2012 6:19 Re: Pakt Czarownic XXXII

Tak UPS wpuściło w maliny moją Mam, kobietę bardzo rozważną. Na żywca wcisnęli Jej kit i przez 4 miesiące musiała płacić dwa rachunki telefoniczne :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw cze 28, 2012 6:21 Re: Pakt Czarownic XXXII

najszczesliwsza pisze:Sol, ja pracuję w CallCenter :ryk:
Miałam wybór CallCenter, albo pod most...
Ale widzę różnicę między tym, co ja sprzedaję, a tym co sprzedają oni.
I nie wybielam się, są pewne granice, które w naszej firmie się jakoś daje przestrzegać.

Tutaj target to starsi ludzie, nie rezygnują z TP i potem płacą 2 rachunki i... płacą i płaczą. Bo taki nawet do Rzecznika Konsumenta nie pójdzie, bo skąd ma wiedzieć?

Ja tez przerabialam prace w Call Center. I wiem ze sa rozne miejsca pracy, rozne produkty ale to nie jest praca dla mnie. Swiadomie z niej zrezygnowalam i szukalam czegos innego bo ja sie w tym nie widze. Owszem jestem komunikatywna, mam gadane i nie boje sie rozmawiac z obcymi ludzmi ale dla mnie ta praca nie ma zadnego sensu.
Oczywiscie nie oceniam nie osadzam, po prostu - kazdy szuka pracy dla siebie i wybiera to, co mu odpowiada. Jak nie ma wyboru, to wybiera to, co musi wybrac - takich wyborow tez dokonywalam wiec wiem jak to jest. Niemniej jednak dla mnie osobiscie taka praca nie ma zadnego sensu. Nie na takich zasadach jakie panuja w Polsce.

Wciskanie ludziom starszym tez przerabialam, wytrzymalam w firmie cale dwa tygodnie. Miala byc sprzedaz fajnego urzadzenia medycznego do monitoringu serca nawet sie pod Zabrze podpinali (Kardio Tele, firma Telemedycyna Polska - masakra po prostu), a okazalo sie ze to zwykla masowka, sprzedaz malo przydatnych urzadzen i wmawianie ludziom starszym ze jak kupia to nawet na raka nie beda chorowac bo dbajac o serce sami sie uzdrowia. Jasne. Bzdury totalne plus teksty w stylu "ludzie starsi maja kupe kasy tylko nie wiedza jak ja zainwestowac wiec badzcie tymi w ktorych zainwestuja" albo "nie ma emerytur w wysokosci 600 zl! najnizsza to 1200! nie wierzcie jak ktos mowi ze nie ma kasy bo ja ma tylko nei chce wam dac!" o pozostalych bredniach w stylu siedem wysylek dziennie to dla was pestka nei wspominam bo az mi sie hepie a dobra kawe wypilam i nie chce jej zwracac :)

Na zachodzie call center to bardzo powszechny sposob kontaktu z klientem, ale tam jest zupelnie inna mentalnosc. I pracodawcy nie maja mentalnosci hien ktore chca zarobic jak najwiecej na pracownikach przy maksymalnym cieciu kosztow. Ale my zyjemy w Polsce wiec co zrobic.... trzeba se jakos radzic, nie? :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw cze 28, 2012 6:25 Re: Pakt Czarownic XXXII

AYO pisze:Tak UPS wpuściło w maliny moją Mam, kobietę bardzo rozważną. Na żywca wcisnęli Jej kit i przez 4 miesiące musiała płacić dwa rachunki telefoniczne :evil:

mamie mojej kolezanki wcisneli jakis abonament laczony, ona zrozumiala ze jak wnuk studiuje to bedzie znizka studencka i zaplaci za wszystko 59 zl. przez dwa lata placila prawie 129... kobieta po dwoch zawalach, z endoproteza i bardzo schorowana, z niska emerytura ktorej dzieci pomagaja w oplatach... jeszcze jej konsultant powiedzial ze mzoe odstapic od umowy w kazdej chwili a nie do 10 dni. ito tez bylo chyba upc ale zanim to bylo upc to sie chyba aster nazywalo... ja od nich mialam internet jak mieszkalam u bylego - nie bylo wtedy mobilnych a to byla jedyna kablowka w bloku. jak oni robili w ciula ludzi, masakra po prostu...

solangelica

Post » Czw cze 28, 2012 7:38 Re: Pakt Czarownic XXXII

Jak ja "kocham" się przeprowadzać :roll: :twisted: Dwa wory ciuchów wywalone, jeszcze jakieś badziewia polecą - to w sumie akurat zaleta przeprowadzek, można się nieco "odgracić" :lol:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw cze 28, 2012 7:43 Re: Pakt Czarownic XXXII

A gdzie Cię diabeł niesie ? 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw cze 28, 2012 7:50 Re: Pakt Czarownic XXXII

AYO pisze:A gdzie Cię diabeł niesie ? 8)

Jakiś kilometr od dotychczasowego mieszkania ;-) Do wieżowca :strach: 8)
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Czw cze 28, 2012 8:02 Re: Pakt Czarownic XXXII

A czemu, jeśli wolno spytać?
Wypowiedzieli Wam?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw cze 28, 2012 8:17 Re: Pakt Czarownic XXXII

wtrącę nie na temat ...Ani wybacz :oops:
Czy leci z nami medyk/fizioterapeuta lub ktos kto się zna na kościach....
Potrzebuję info, czy jest możliwość rehabilitacji kości łódkowatej (łódkowej) stopy?Np taki masażer do stóp by się nadał....
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw cze 28, 2012 8:19 Re: Pakt Czarownic XXXII

AYO pisze:A czemu, jeśli wolno spytać?
Wypowiedzieli Wam?

Si, właściciel sam ma zamiar się wprowadzić. Znalazłam całkiem sympatyczne mieszkanie, bardzo prostą metodą - z racji, że w ogłoszeniach wiecznie jest info, że nie chcą lokatorów ze zwierzętami, sama dałam ogłoszenie, że ludzie z kotami poszukują mieszkania. Odzew mnie naprawdę zaskoczył, ogłoszenie ukazało się raz, a do tej pory dostaję maile i telefony w tej sprawie.

becia_73 - spytam kumpla, studiuje fizjoterapię właśnie.
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Czw cze 28, 2012 8:22 Re: Pakt Czarownic XXXII

AniHili pisze:
AYO pisze:A czemu, jeśli wolno spytać?
Wypowiedzieli Wam?

Si, właściciel sam ma zamiar się wprowadzić. Znalazłam całkiem sympatyczne mieszkanie, bardzo prostą metodą - z racji, że w ogłoszeniach wiecznie jest info, że nie chcą lokatorów ze zwierzętami, sama dałam ogłoszenie, że ludzie z kotami poszukują mieszkania. Odzew mnie naprawdę zaskoczył, ogłoszenie ukazało się raz, a do tej pory dostaję maile i telefony w tej sprawie.

becia_73 - spytam kumpla, studiuje fizjoterapię właśnie.

super. Siostra miała uraz nogi i po zakończeniu leczenia lekarz stwierdził,że nie ma na to miejsce rehabilitacji...
Noga ją boli, puchnie i dlatego szukam jakiegoś sposobu "domowego".
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw cze 28, 2012 9:55 Re: Pakt Czarownic XXXII

Beciu, niestety nie pomoge z fizjoterapeutą, ale kciuki wielkie za nózie siorki są :ok:

Ani, super, że ludziska chcą skociałym wynajmować, idzie lepsze ! :D

Sol, to nie uda mi się Ciebie w sklepie wyhaczyć (może i dobrze, oszczędzę Ci stresu :mrgreen: ). Życzę kolejnych owocnych łowów. 3 godziny dojazdu to nie dałoby rady na dłużej :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw cze 28, 2012 10:23 Re: Pakt Czarownic XXXII

becia, jakby co to masażer jest u moich rodziców (mój jest) jadę w sobotę to mogę zabrać..
na wszelki wypadek, żebyś nie musiała kupować..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw cze 28, 2012 12:04 Re: Pakt Czarownic XXXII

psiamo, ja tam nigdy niczego nie kupie. nie bede dawac pieniedzy firmie ktora nie umie zapewnic godnej pracy i placy a zwierzetom dobrych warunkow. ten dojazd dawal popalic ale na poczatku mialam duzo zapalu i radosci a w miare jak odkrywalam na czym to wszystko polega i jak to wyglada, to odechciewalo mi sie wszystkiego. jak mam sie denerwowac na prace, tyrac w pocie czola za najnizsza krajowa to wole to robic blizej domu.........
firma zatrudni nastepnych naiwnych potrzebujacych pracy a bez moich zakupow swietnie sobie dadza rade - w koncu ceny maja takie ze sobie wszystko odbija :) :evil:

solangelica

Post » Czw cze 28, 2012 12:09 Re: Pakt Czarownic XXXII

Kurcze, a jak zupełnie inaczej to wygląda z zewnątrz :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]