Moderator: Moderatorzy
Kociara82 pisze:lezka sie w oku kreci czytajac ogloszenie....Szkoda suni, ale jedno mnie zastanawia i nie daje spokoju. Pan mial propozycje wynajecia taniego pokoju, gdzie moglby mieszkac z Zuleczka ale nie skorzystal z niej. Dlaczego? To byla szansa, spora szansa, by mogli nadal byc razem! Jesli z powodu wieku i problemow zdrowotnych nie potrafi juz nalezycie sie psem zaopiekowac wystarczylo powiedziec, to nie wstyd, a zupelnie inaczej by czlowiek spojrzal na te historie.
A tak to wyglada teraz, jakby pies byl panu "kula u nogi", ale z drugiej strony nie chce go do schroniska oddac...
Ech... ide wyslac kilku osobom maila z prosba o pomoc w poszukiwaniach domu dla Zuli, im wiecej osob polaczy swoje sily tym lepiej
Mam jeszcze pare pytan w zwiazku z sunia:
jaki ma stosunek do innych zwierzat? (psy, koty)
jaki ma stosunek do ludzi starszych, malych dzieci?
jaki ma charakter, czy jest bardziej spokojna, miziasta, czy pelna energii?
co wiadomo o jej stanie zdrowia? (chodzi o to, czy na cos choruje, chocby jakies drobne dolegliwosci)?
Czy mamy jakis ograniczony czas w ktorym Zula musi znalezc nowy dom?
Kociara82 pisze:no tak, tylko po co ten lament u Justy? Wyglada mi to na to, ze to na pokaz bylo, albo po to, zeby Juscie kolejnego zwierzaka na glowe zwalic.![]()
_ogonek_ pisze:Kociara82 pisze:no tak, tylko po co ten lament u Justy? Wyglada mi to na to, ze to na pokaz bylo, albo po to, zeby Juscie kolejnego zwierzaka na glowe zwalic.![]()
Na to pytanie ci niestety nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi...
Justa&Zwierzaki pisze:_ogonek_ pisze:Kociara82 pisze:no tak, tylko po co ten lament u Justy? Wyglada mi to na to, ze to na pokaz bylo, albo po to, zeby Juscie kolejnego zwierzaka na glowe zwalic.![]()
Tylko że ja juz następnego psa nie przyjmę bo nie ma miejsca ,a co do dzieci nie wiem, co do kotów to szczeka na nie ale nie jest agresywna , gość był u mnie krótko a zdjęcia robione były na klatce , chcesz jego nr tel bo juz nie mam na kącie aby zadzwonić ... mam tylko darmówki do wybranych osób .
_ogonek_ pisze:Justa&Zwierzaki pisze:_ogonek_ pisze:Kociara82 pisze:no tak, tylko po co ten lament u Justy? Wyglada mi to na to, ze to na pokaz bylo, albo po to, zeby Juscie kolejnego zwierzaka na glowe zwalic.![]()
Tylko że ja juz następnego psa nie przyjmę bo nie ma miejsca ,a co do dzieci nie wiem, co do kotów to szczeka na nie ale nie jest agresywna , gość był u mnie krótko a zdjęcia robione były na klatce , chcesz jego nr tel bo juz nie mam na kącie aby zadzwonić ... mam tylko darmówki do wybranych osób .
Oby tylko ogłoszenia coś zdziałały, bo jak nie to nie wiem co robić
Justa&Zwierzaki pisze:Nikt nie dzwoni, nikomu sie nie podoba
Kociara82 pisze:tylko ze zauwaz, ze ludzi nie obchodzi ile masz zwierzat, za co utrzymasz itp. Przyzwyczaili sie, ze przyjmujesz wszystko jak leci bez szemrania, ze cie latwo wzrusza los zwierzat i wykorzystuja to.
Myslalam z poczatku, ze ten pan nie chce rozstac sie z Zula, ze gdyby bylo mozliwe, by razem mogli mieszkac bylby szczesliwy. Ale jesli byla propozycja by wynajal pokoj gdzie z Zula moglby mieszkac a on to odrzucil-to sory, ale nie bardzo juz temu panu wierze...
Marzenia11 pisze:Dodałam gumtree na warszawę i mazowieckie, tablicę (ale już jest więc będą dwa), adopcje.org.
Postaram się zrobic jeszcze inne portale. Poza tym na adopcje. org dodałam też morfeusza.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości