Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie dom!!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro cze 27, 2012 12:52 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Zuleczko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro cze 27, 2012 15:24 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

lezka sie w oku kreci czytajac ogloszenie.... :cry: Szkoda suni, ale jedno mnie zastanawia i nie daje spokoju. Pan mial propozycje wynajecia taniego pokoju, gdzie moglby mieszkac z Zuleczka ale nie skorzystal z niej. Dlaczego? To byla szansa, spora szansa, by mogli nadal byc razem! Jesli z powodu wieku i problemow zdrowotnych nie potrafi juz nalezycie sie psem zaopiekowac wystarczylo powiedziec, to nie wstyd, a zupelnie inaczej by czlowiek spojrzal na te historie.
A tak to wyglada teraz, jakby pies byl panu "kula u nogi", ale z drugiej strony nie chce go do schroniska oddac...
:roll:
Ech... ide wyslac kilku osobom maila z prosba o pomoc w poszukiwaniach domu dla Zuli, im wiecej osob polaczy swoje sily tym lepiej :)

Mam jeszcze pare pytan w zwiazku z sunia:
jaki ma stosunek do innych zwierzat? (psy, koty)
jaki ma stosunek do ludzi starszych, malych dzieci?
jaki ma charakter, czy jest bardziej spokojna, miziasta, czy pelna energii?
co wiadomo o jej stanie zdrowia? (chodzi o to, czy na cos choruje, chocby jakies drobne dolegliwosci)?
Czy mamy jakis ograniczony czas w ktorym Zula musi znalezc nowy dom?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro cze 27, 2012 15:49 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Kociara82 pisze:lezka sie w oku kreci czytajac ogloszenie.... :cry: Szkoda suni, ale jedno mnie zastanawia i nie daje spokoju. Pan mial propozycje wynajecia taniego pokoju, gdzie moglby mieszkac z Zuleczka ale nie skorzystal z niej. Dlaczego? To byla szansa, spora szansa, by mogli nadal byc razem! Jesli z powodu wieku i problemow zdrowotnych nie potrafi juz nalezycie sie psem zaopiekowac wystarczylo powiedziec, to nie wstyd, a zupelnie inaczej by czlowiek spojrzal na te historie.
A tak to wyglada teraz, jakby pies byl panu "kula u nogi", ale z drugiej strony nie chce go do schroniska oddac...

:roll:
Ech... ide wyslac kilku osobom maila z prosba o pomoc w poszukiwaniach domu dla Zuli, im wiecej osob polaczy swoje sily tym lepiej :)

Mam jeszcze pare pytan w zwiazku z sunia:
jaki ma stosunek do innych zwierzat? (psy, koty)
jaki ma stosunek do ludzi starszych, malych dzieci?
jaki ma charakter, czy jest bardziej spokojna, miziasta, czy pelna energii?
co wiadomo o jej stanie zdrowia? (chodzi o to, czy na cos choruje, chocby jakies drobne dolegliwosci)?
Czy mamy jakis ograniczony czas w ktorym Zula musi znalezc nowy dom?

Wiesz niektórzy mają inne podejście do życia...
Grunt do znaleźć Zuli bezpieczne miejsce...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro cze 27, 2012 16:48 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

no tak, tylko po co ten lament u Justy? Wyglada mi to na to, ze to na pokaz bylo, albo po to, zeby Juscie kolejnego zwierzaka na glowe zwalic. :roll: :roll:

Kociara82

Post » Śro cze 27, 2012 18:35 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Kociara82 pisze:no tak, tylko po co ten lament u Justy? Wyglada mi to na to, ze to na pokaz bylo, albo po to, zeby Juscie kolejnego zwierzaka na glowe zwalic. :roll: :roll:

Na to pytanie ci niestety nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi...

_ogonek_

Post » Śro cze 27, 2012 18:41 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

_ogonek_ pisze:
Kociara82 pisze:no tak, tylko po co ten lament u Justy? Wyglada mi to na to, ze to na pokaz bylo, albo po to, zeby Juscie kolejnego zwierzaka na glowe zwalic. :roll: :roll:

Tylko że ja juz następnego psa nie przyjmę bo nie ma miejsca ,a co do dzieci nie wiem, co do kotów to szczeka na nie ale nie jest agresywna , gość był u mnie krótko a zdjęcia robione były na klatce , chcesz jego nr tel bo juz nie mam na kącie aby zadzwonić ... mam tylko darmówki do wybranych osób .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro cze 27, 2012 18:54 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Justa&Zwierzaki pisze:
_ogonek_ pisze:

Tylko że ja juz następnego psa nie przyjmę bo nie ma miejsca ,a co do dzieci nie wiem, co do kotów to szczeka na nie ale nie jest agresywna , gość był u mnie krótko a zdjęcia robione były na klatce , chcesz jego nr tel bo juz nie mam na kącie aby zadzwonić ... mam tylko darmówki do wybranych osób .

Oby tylko ogłoszenia coś zdziałały, bo jak nie to nie wiem co robić :(

_ogonek_

Post » Śro cze 27, 2012 19:08 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

_ogonek_ pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:
_ogonek_ pisze:

Oby tylko ogłoszenia coś zdziałały, bo jak nie to nie wiem co robić :(

Oby... teraz wakacje a ja jeszcze domu bede szukać dla 8 letniego owczarka bo jego pan ciężko zachorował i ja go teraz wyprowadzam .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt cze 29, 2012 12:59 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Nikt nie dzwoni, nikomu sie nie podoba :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt cze 29, 2012 14:20 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Justa&Zwierzaki pisze:Nikt nie dzwoni, nikomu sie nie podoba :cry:

Cholera... :(

_ogonek_

Post » Pt cze 29, 2012 14:31 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

tylko ze zauwaz, ze ludzi nie obchodzi ile masz zwierzat, za co utrzymasz itp. Przyzwyczaili sie, ze przyjmujesz wszystko jak leci bez szemrania, ze cie latwo wzrusza los zwierzat i wykorzystuja to.
Myslalam z poczatku, ze ten pan nie chce rozstac sie z Zula, ze gdyby bylo mozliwe, by razem mogli mieszkac bylby szczesliwy. Ale jesli byla propozycja by wynajal pokoj gdzie z Zula moglby mieszkac a on to odrzucil-to sory, ale nie bardzo juz temu panu wierze...

Kociara82

Post » Pt cze 29, 2012 15:02 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Kociara82 pisze:tylko ze zauwaz, ze ludzi nie obchodzi ile masz zwierzat, za co utrzymasz itp. Przyzwyczaili sie, ze przyjmujesz wszystko jak leci bez szemrania, ze cie latwo wzrusza los zwierzat i wykorzystuja to.
Myslalam z poczatku, ze ten pan nie chce rozstac sie z Zula, ze gdyby bylo mozliwe, by razem mogli mieszkac bylby szczesliwy. Ale jesli byla propozycja by wynajal pokoj gdzie z Zula moglby mieszkac a on to odrzucil-to sory, ale nie bardzo juz temu panu wierze...

Myślę, że nie powinniśmy już rozgrzebywać wątku tego pana. Z pewnością każdy ma jakieś zdanie na ten temat. Jednakże powinniśmy zająć się teraz Zulą, bo to o nią tutaj chodzi. Nie macie możliwości rozwieszenia u was, na Śląsku plakatów adopcyjnych? Mogę Wam taki prosty zrobić, gdyż żaden ze mnie maestro.

_ogonek_

Post » Nie lip 01, 2012 13:16 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Wiadomo coś o Zuli?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro lip 04, 2012 0:24 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Dodałam gumtree na warszawę i mazowieckie, tablicę (ale już jest więc będą dwa), adopcje.org.
Postaram się zrobic jeszcze inne portale. Poza tym na adopcje. org dodałam też morfeusza.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 04, 2012 11:07 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Marzenia11 pisze:Dodałam gumtree na warszawę i mazowieckie, tablicę (ale już jest więc będą dwa), adopcje.org.
Postaram się zrobic jeszcze inne portale. Poza tym na adopcje. org dodałam też morfeusza.

Super :1luvu:

_ogonek_

[poprzednia][następna]