SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 25, 2012 19:55 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Plotkara pisze:Jest w schronisku jakaś kudłata kotka?

Byłąm dziś kudłatej kotki nie ma.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 25, 2012 19:56 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Kasiekkasiek pisze:Zaznaczam :mrgreen:

Hej, hej Kasiu :mrgreen:

terenia1

Post » Pon cze 25, 2012 19:57 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

terenia1 pisze:

Dziękuję za informację : )

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pon cze 25, 2012 20:03 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Plotkara pisze:
terenia1 pisze:

Kudłate są w schronie w Rudzie :roll:
Tylko, że maluszki, ale nadają się do adopcji.
Gdybyś była zainteresowana podaje mój numer 668825731 :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon cze 25, 2012 20:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Cookie1706 pisze:
Plotkara pisze:
terenia1 pisze:

Kudłate są w schronie w Rudzie :roll:
Tylko, że maluszki, ale nadają się do adopcji.
Gdybyś była zainteresowana podaje mój numer 668825731 :D

Szukam kotki pewnej znajomej pani. Zgubiła się i nie wiadomo gdzie jest. Druga kotka bardzo tęskni za koleżanką.
Nie jestem pewna czy przy moim rozbójniku dałabym radę z drugim kotem. Obecny to potwór-niszczyciel :D

Plotkara

Post » Pon cze 25, 2012 20:24 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

W schronisku niestety kompletna kapa :( nie ma miejsca ani na kwarantannie, ani w szpitaliku :(

Adopcje całe prawie bez zmian - dziś z klatki gdzie są maluszki wyadoptowany został jeden burasek tak że s do adopcji dwa buraski.

Kwarantanna bez zmian nie ma wolnego miejsca - Nutka 96/93/12, i Molly 93/90/12 jutro jadą na sterylkę.
Niestety czarna Polly z boksu nr 5 116/113, i Dixi z boksu nr 2 131/128 poczatki mega kataru - kichają, smarkają Polly dziś miała zaklejony cały nosek - musi je jutro obejrzeć Pani Doktor i podać antybiotyk.

SZPITALIK

boks nr 8 mała śliczna koteczka 133/130 ucieka z boksu bo drzwiczki popsute :(
boks 5 dziś przywieziono dwa małe kociaki wystraszone - 134/131 - niestety to już było ostatnie miejsce
Alfred dalej za boksami :(
Kociak z boksu 4 129/126 - biedny pysio całe spuchnięte, pyszczek otarty, całe źrenice rozszerzone - czarne, ale to taki łagodny i cudowny kociak, jak się go dotknie zaraz przystawia główkę do głaskania, serce się ściska jak się na niego patrzy :cry: nie wiem, ale jemu chyba jest potrzebne bardziej specjalistyczne leczenie, a kociak jest przesłodki :1luvu:

W schronisku:
- brak mokrego dla maluszków :(
- kończą się posłanka dla kociaków - gdyby ktoś miał jakieś zbędne kocyki, ręczniki, stare ubrania nadające się na posłanka bardzo proszę o przyniesienie
- neistety psują się drzwiczki do boksów w szpitaliku, nie macie kogoś kto zrobiłby takie drzwiczki ale w metalu i z siatką, na kwarantannie te plastikowe drzwiczki chyba też niezbyt dobre - w upały to kociaki tam się gotują :cry:
proszę popytajcie może ktoś by się znalazł i zrobił nowe drzwiczki do boksów :?: :?: :?:

terenia1

Post » Pon cze 25, 2012 20:32 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Jutro podjadę w drodze do pracy i podrzucę - mam nadzieję, że nawet jak mnie nie wpuszczą, to odbiorą ode mnie bez problemu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon cze 25, 2012 20:50 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

terenia1 pisze:W schronisku niestety kompletna kapa :( nie ma miejsca ani na kwarantannie, ani w szpitaliku :(

Adopcje całe prawie bez zmian - dziś z klatki gdzie są maluszki wyadoptowany został jeden burasek tak że s do adopcji dwa buraski.

Kwarantanna bez zmian nie ma wolnego miejsca - Nutka 96/93/12, i Molly 93/90/12 jutro jadą na sterylkę.
Niestety czarna Polly z boksu nr 5 116/113, i Dixi z boksu nr 2 131/128 poczatki mega kataru - kichają, smarkają Polly dziś miała zaklejony cały nosek - musi je jutro obejrzeć Pani Doktor i podać antybiotyk.

SZPITALIK

boks nr 8 mała śliczna koteczka 133/130 ucieka z boksu bo drzwiczki popsute :(
boks 5 dziś przywieziono dwa małe kociaki wystraszone - 134/131 - niestety to już było ostatnie miejsce
Alfred dalej za boksami :(
Kociak z boksu 4 129/126 - biedny pysio całe spuchnięte, pyszczek otarty, całe źrenice rozszerzone - czarne, ale to taki łagodny i cudowny kociak, jak się go dotknie zaraz przystawia główkę do głaskania, serce się ściska jak się na niego patrzy :cry: nie wiem, ale jemu chyba jest potrzebne bardziej specjalistyczne leczenie, a kociak jest przesłodki :1luvu:

W schronisku:
- brak mokrego dla maluszków :(
- kończą się posłanka dla kociaków - gdyby ktoś miał jakieś zbędne kocyki, ręczniki, stare ubrania nadające się na posłanka bardzo proszę o przyniesienie
- neistety psują się drzwiczki do boksów w szpitaliku, nie macie kogoś kto zrobiłby takie drzwiczki ale w metalu i z siatką, na kwarantannie te plastikowe drzwiczki chyba też niezbyt dobre - w upały to kociaki tam się gotują :cry:
proszę popytajcie może ktoś by się znalazł i zrobił nowe drzwiczki do boksów :?: :?: :?:

Ja mam trochę rzeczy na posłanka.

Plotkara

Post » Pon cze 25, 2012 21:42 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Plotkara pisze:Nie jestem pewna czy przy moim rozbójniku dałabym radę z drugim kotem. Obecny to potwór-niszczyciel :D

Justyna nie musisz brać kota na stałe :wink: może jakiś domek tymczasowy, aż kociak nie znajdzie stałego domku - domki tymczasowe to nieoceniona pomoc dla kociaków schroniskowych :)
A Pani której zgineła kotka niech porobi ogłoszenia ze zdjęciami kotki i rozwiesi w całej okolicy, niech jej szuka bo kotka jest pewnie wystraszona i gdzieś się ukryła.

terenia1

Post » Wto cze 26, 2012 7:58 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Dziś na kociarni zostawię wór szmat na posłania.Bona mi kiedys już dała i sobie jeżdżą w samochodzie .Skleroza :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 26, 2012 9:41 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Ja zostawiłam też reklamówkę z rzeczami na posłanka - podałam takiej młodej pani (wolontariuszka?).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 26, 2012 22:54 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Dziś Molly i Nutka zostały wysterylizowane.
Bazyl został wykastrowany.
Dixi i Polly koci katar są na antybiotykach.
Mała kicia z boksu nr 8 ze szpitalika zaszczepiona i przeniesiona do klatki na adopcje.

terenia1

Post » Śro cze 27, 2012 8:52 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Pani Doktor ze schroniska prosi,żeby wolontariusze samodzielnie nie przemieszcali kotów pomiędzy poszczególnymi pomieszczeniami - czyli adopcje, kwarantanna, szpitalik, a takze pomiędzy boksami. O tym decyduje Pani Doktor.

Proszę także nie przenosić zabawek które są danym boksie do innego boksu. - i innych akcesoriów które są w boksie lub klatce.

terenia1

Post » Śro cze 27, 2012 9:18 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Tereniu czy małego kociaka adoptowała ta pani z którą rozmawiałam na temat adopcji? :roll:
Teraz jestem już po egzaminach to będę częściej pomagać w schronie :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro cze 27, 2012 12:57 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

ja bede w sobote rano
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]