Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 26, 2012 20:00 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

A myszka jeszcze żyje? U nas takie myszki szybko są obierane "ze skóry".

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto cze 26, 2012 21:54 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

ASK@ pisze: :ok:
psiama pisze:Za zdrowe uszy :ok: :D
NITKA/KARINKA pisze:Za uszka ( i masę ciała) :ok: :ok: :ok:
EVA2406 pisze:I co było u weta?
Bardzo dziękujemy za dotychczasowe kciuki i prosimy o kolejne - Niestety dalej się leczymy! Dostał zastrzyk, dalej czyścimy i smarujemy uszka. :|
Waży 1,4-1,5 kg (dwukrotnie stawiałyśmy go na wadze :wink: czyli przynajmniej z tego jestem dość zadowolona :)
Myszolandia pisze: :ok: :ok: :ok: :ok: On jest z każdym dniem słodszy :1luvu: :oops:
:D
Hannah12 pisze:A myszka jeszcze żyje? U nas takie myszki szybko są obierane "ze skóry".
Myszka żyje tylko ma związaną gumkę. Zwykłe szare szybko tracą ogon :twisted:
Twarożek możemy jeść ale lubimy go średnio…
Owies rosnący w doniczce nam dość smakuje…
Ostatni blat w kuchni już został zdobyty…. Więc nie ma już spokojnego miejsca w kuchni do krojenia mięsa bez nadzoru koteczka…. :twisted:
Podłogę jeżeli jest taka konieczność mogę myć z użyciem Domestosa lub Ajaxu ale potem bardzo dokładnie umyć 2-3 razy czystą wodą i wytrzeć do sucha.
Mój dzień codzienny? Bardzo lubię pomagać w pracy na laptopie:
Obrazek
Mam awarię internetu i jestem umówiona na piątek... mobilny co chwilę mnie wylogowuje... ale cóż – darowanemu koniowi... powinnam być zadowolona, że chociaż tak mogę się odezwać i coś zapisać podczas 10 próby.... czasem jestem cierpliwa ale nie na długo :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto cze 26, 2012 21:56 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

Marysiu, ale masz cudnego pomocnika :1luvu:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Wto cze 26, 2012 21:58 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

EVA2406 pisze:Marysiu, ale masz cudnego pomocnika :1luvu:

Ewa :twisted: - brązowe leży tuż za mną a czarne prawdopodobnie poszło z Mężem do sypialni ale natychmiast zareaguje na nocne karmienie gdy zaszeleszczę woreczkiem foliowym :wink:
Ewa&Choco&Negro
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto cze 26, 2012 22:08 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

moje też reagują na wsypywanie jedzonka do miseczek. Tera kiedy siedzę przy kompie jest cisza i wszyscy śpią, ale wystarczy, że wstanę od biurka, zacznie się ruch. Suczydła będą się kręcić i machać ogonami, a kociarstwo nagle zrobi się bardzo głodne i usadowi się przy miskach z wyrazem twarzy mówiącym: ale nas zaniedbałaś, nie jedliśmy z tydzień :twisted:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro cze 27, 2012 11:58 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

EVA2406 pisze:moje też reagują na wsypywanie jedzonka do miseczek. Teraz kiedy siedzę przy kompie jest cisza i wszyscy śpią, ale wystarczy, że wstanę od biurka, zacznie się ruch. Suczydła będą się kręcić i machać ogonami, a kociarstwo nagle zrobi się bardzo głodne i usadowi się przy miskach z wyrazem twarzy mówiącym: ale nas zaniedbałaś, nie jedliśmy z tydzień :twisted:
Jak oni wszyscy identycznie się zachowują…. i są nienaturalnie wszechobecni i materializują się nie wiadomo skąd mimo, że wcześniej na przywoływanie nikt nie reagował… o przepraszam – na leciutki gwizd Choco reaguje zawsze nawet z najgłębszego snu – za pogłaskanie, jedno słowo lub smakołyk albo samą obecność w zasięgu wzroku zrobi wszystko! :twisted:

Wieczorem Neruś musiał koniecznie coś napisać własną łapką do Ulubionej Cioci i zamruczeć a potem straciliśmy połączenie z internetem więc wysłaliśmy to dopiero rano… :1luvu:

Suka w nocy mi zupełnie zgłupiała – mąż na chwilę usiadł obok niej na podłodze a ta zachwycona o 22:45 zaczęła szczekać – natychmiast przegoniłam towarzystwo… :|
Obrazek
Koniec przerwy na kawkę… czas wracać do pracy a na udział w konkursie za wcześnie – nie minęło 24h… zaglądnę tam później
Pozdrawiamy Ewa&Choco&Negro
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro cze 27, 2012 12:49 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

Zajrzałam sobie z nudów (w robocie w końcu jestem :ryk: ), a tutaj takie przepiękności :1luvu: ... I będzie z tego kiedyś wielki, piękny, dostojny czarny koczur (oby tylko Pluniopodobny jakiś nie wyrósł :roll: ...)

Gratuluję serdecznie i trzymam kciuki za zdrowie bąbla :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro cze 27, 2012 13:28 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

Ależ wpatrzony w Panią. Super maluszek, już widzę, że rośnie taki sam urwis jak Haksio.

Hannah12

Post » Śro cze 27, 2012 14:34 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

Wielbłądzio pisze:Zajrzałam sobie z nudów (w robocie w końcu jestem :ryk: ), a tutaj takie przepiękności :1luvu: ... I będzie z tego kiedyś wielki, piękny, dostojny czarny koczur (oby tylko Pluniopodobny jakiś nie wyrósł :roll: ...) Gratuluję serdecznie i trzymam kciuki za zdrowie bąbla :ok: :ok: :ok:
Bardzo dziękujemy! Serdecznie witam Kasiu po dłuższej nieobecności u nas! Zawsze przejeżdżając niedaleko myślę o Was! U Ciebie po raz pierwszy miałam okazję pogłaskać czarne koty, któryś do mnie się przytulał i byłam nimi oczarowana……. :1luvu:
Hannah12 pisze:Ależ wpatrzony w Panią. Super maluszek, już widzę, że rośnie taki sam urwis jak Haksio.
Mądry mały – wie kto tutaj najczęściej daje pyszności i trzeba go pilnować… że czasem robi przykrości typu zabiegi pielęgnacyjne szybko zapominamy i zaczynamy mruuuuczeć… :)
…..
Pazurki wczoraj obciął nam wet…. Po codziennym płaczu i żaleniu się na całą kamienicę jak to jestem maltretowany…. tzn. mam czyszczone uszka nie obcinaliśmy sobie wspólnie pazurków …
Zachowuję się troszkę lepiej i mniej drapię i gryzę a może pamiętam co może zrobić spryskiwacz - taką mokrą mgiełkę, której baaardzo nie lubię… :(
Leżę sobie - pobaw się ze mną - nie siedź tak obok mnie, nuuudno mi! :(
Obrazek …..
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro cze 27, 2012 15:32 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

A czy on nie zmienia ząbków, może stąd też to gryzienia. Ma jeszcze mleczaki czy już stałe?
Chociaż Hakeros do dzisiaj nas podgryza, przyjdzie się poprzytulać i jak mu już nie pasuje to robi gryza, w rękę, w nos co mu tam bardziej odpowiada.

Hannah12

Post » Śro cze 27, 2012 16:16 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

:ok: no to ja sobie zaznaczam, bo do tej pory nie udało mi się do Was trafić :evil:

zabieram się do czytania 8)
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Czw cze 28, 2012 6:08 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

Udanego dnia i nieustająco zdróffffka :ok:
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Czw cze 28, 2012 6:47 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

Miaudobry. tym razem to ja się odezwę. Nie będzie się ta smarkata Inka wszędzie wtryniać przede mnie. Że ja mam anemię? No to co? Ale jestem starsza!
QQ

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw cze 28, 2012 8:53 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

Hannah12 pisze:A czy on nie zmienia ząbków, może stąd też to gryzienia. Ma jeszcze mleczaki czy już stałe?
Chociaż Hakeros do dzisiaj nas podgryza, przyjdzie się poprzytulać i jak mu już nie pasuje to robi gryza, w rękę, w nos co mu tam bardziej odpowiada.
Sprawdzałam czy to możliwe – jest za malutki – ma 12 tygodni a wg tego: http://www.domowe-tygrysy.info/informac ... z,5,1.html
Okres wykłuwania się siekaczy mlecznych:
cęgi, średniaki, okrajki i kły wykłuwają się ciągu 4-6 tygodni,
siekacze są całkowicie wyrośnięte w wieku 8 tygodni.
Małe kotki mają 26 zębów mlecznych:
górna szczęka: 6 siekaczy, 2 kły, 6 przedtrzonowców. góra,
dolna szczęka: 6 siekaczy, 2 kły, 4 przedtrzonowce.
Zmiana zębów mlecznych na stałe:
zmiana cęgów, średniaków, okrajek i kłów następuje w wieku 5-6 miesięcy.
Mamy już wszystkie zęby mleczne i będą jeszcze długo…
@Freak pisze::ok: no to ja sobie zaznaczam, bo do tej pory nie udało mi się do Was trafić :evil: zabieram się do czytania 8)
Witamy serdecznie i zapraszamy do czytania całej naszej historii od I części – chociaż na początku każdej kolejnej jest streszczenie najważniejszych faktów :1luvu:
@Freak pisze:Udanego dnia i nieustająco zdróffffka :ok:
Bardzo dziękujemy - te życzenia i pozytywne myślenie są nam codziennie potrzebne!!! :D
MaryLux pisze:Miaudobry. tym razem to ja się odezwę. Nie będzie się ta smarkata Inka wszędzie wtryniać przede mnie. Że ja mam anemię? No to co? Ale jestem starsza!
QQ
Kuleczko co się stało, że masz anemię? Wieczorem jeśli będę miała dostęp do internetu odwiedzę Was na dłużej! :|

Świeci słońce, wbrew wszystkiemu co dzieje się w życiu prywatnym jest ślicznie… Koteczek zamiast po 4 stęskniony wołał mnie dopiero przed 6… :twisted:
Dziś była próba zabawy w podgryzanie nóg więc został przypomniany spryskiwacz! :wink:

Poranna herbatka wypita! Na udział w konkursach jeszcze za wcześnie! Czas wracać do pracy! Życzymy miłego spokojnego dnia! Dla Was Wszystkich :ok: :ok: :ok: !
Co tam jest ciekawego?
Obrazek.....
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw cze 28, 2012 9:21 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Negro/Nero 3 !

Jakiś on piekny i taki ... dostojny. Będzie z niego kawał kota :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]