WAWA - b. pilnie potrzebny DT dla kota

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 26, 2012 5:56 WAWA - b. pilnie potrzebny DT dla kota

Kiciuś został znaleziony wczoraj wieczorem. Był skrajnie wyniszczony i odwodniony, ledwo reagował na to co się z nim dzieje. To dorosły (przynajmniej kilkuletni, może starszy) kastrowany kocur a waży tylko 1,6 kg! Po nawodnieniu ożywił się i zaczął sam jeść karmę z saszetki. Zainteresował się otoczeniem, szuka kontaktu, protestuje że siedzi zamknięty, łasi się do nóg. Nadal jest bardzo słaby ale widać, że chce żyć.
Kiciuś nie może zostać u mnie. Na razie siedzi zamknięty w toalecie, ale nie może tam zostać (łazienka musi być dostępna dla klientów). Dziś mają się zgłosić potencjalni właściciele kota ale gdyby okazało się, że to nie ich kot potrzebuje mieć jakąś alternatywę. Im szybciej tym lepiej.
Jeśli ktoś ma możliwość zaoferowania schronienia kotu proszę o kontakt (tel 605-651-577, będzie dostępny po 10). Z dostępem do internetu będzie dziś z mojej strony kiepsko - może dam radę wpaść koło 13-14, a później dopiero pod sam wieczór. Uprzedzam, że nie dam rady na bieżąco odpowiadać na posty. Telefon jest znacznie pewniejszy. Dla osoby która zadecyduje się przygarnąć kocurka deklaruje pomoc przy badaniach krwi oraz testach FeLV/FIV i (w późniejszym terminie) sanacji jamy ustnej.
Bardzo proszę o pomoc.
Ewa

wesolypies

Od: Wto cze 26, 2012 5:30

Post » Wto cze 26, 2012 9:47 Re: WAWA - b. pilnie potrzebny DT dla kota

podniosę bo ważne.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto cze 26, 2012 11:46 Re: WAWA - b. pilnie potrzebny DT dla kota

Jak do tej pory nie było żadnego odzewu w sprawie kota :(
Jeśli ktoś może skontaktować się bezpośrednio z Ariel proszę dać jej znać. Kiedyś bardzo mi pomogła w sprawie innego kota. Jako nowy użytkownik nie mogę jej osobiście wysłać wiadomości.

wesolypies

Post » Wto cze 26, 2012 12:39 Re: WAWA - b. pilnie potrzebny DT dla kota

wesolypies pisze:Jak do tej pory nie było żadnego odzewu w sprawie kota :(
Jeśli ktoś może skontaktować się bezpośrednio z Ariel proszę dać jej znać. Kiedyś bardzo mi pomogła w sprawie innego kota. Jako nowy użytkownik nie mogę jej osobiście wysłać wiadomości.

I może nie być natychmiastowego odezwu.My tutaj wszyscy zakoceni jesteśmy a koty w każdej dziurze domu siedzą. O DT trudno..Poza tym czasu trzeba by do netu zajrzeć.Nie każdy może teraz. I zastanowienia.
Musisz pilnować by wątek był na górze i nie spadł na dalszą stronę.Inaczej zniknie i nikt nie zajrzy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto cze 26, 2012 12:47 Re: WAWA - b. pilnie potrzebny DT dla kota

Jestem.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto cze 26, 2012 14:11 Re: WAWA - b. pilnie potrzebny DT dla kota

Znalazł się właściciel kota.
Temat nieaktualny.
Ostatnio edytowano Wto cze 26, 2012 14:23 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zamykam wątek na prośbę autora

wesolypies