KOCIA MAMA I MAŁY KOCUREK SZUKAJĄ DOMKÓW

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 23, 2012 15:16 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

Zagrożony może się i owszem czuje, bo mam wrażenie, że atakuje ze strachu, nie z chęci dominacji, bo takiego kota też kiedyś miałam. W poniedziałek jadę z nim na badania, jak wszystko będzie ok to ciachamy jaja :roll: Może to coś pomoże. Póki co zanosi się na ładne parę dni izolacji... nie wiem czy to wyjdzie na plus czy może odwrotnie, ale nie widzę innego wyjścia, jak skaczą sobie do gardeł jak tylko znikam im z pola widzenia...
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Sob cze 23, 2012 16:41 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

Boculi na kanapie myje osikany tyłek i łapy :roll: Anakin nad nim na oparciu, ale ostentacyjnie odwrócony do ściany. Filcka po drugiej stronie oparcia rozwalona na całą długość. A po środku siedzę ja :( Boję się wstać, a miałam jechać im po piasek... Mały jakby rozumiał całą sytuację cichutko siedzi w łazience. Bardzo mruczy i ugniata jak do niego przychodzę. Żeby umilić mu czas, skoro nie może biegać po domu postanowiłam kupić mu szelki - będzie wychodził na spacery. Tylko żeby je kupić muszę wstać... :roll:
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Sob cze 23, 2012 20:28 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

wychodzenie z takim maluchem to nie jest dobry pomysł.
Jakoś przeżyje te kilka tygodni w łazience.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie cze 24, 2012 8:08 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

Większość czasu w trakcie pobytu na dworze i tak spędza na klanach bądź... ramieniu :P Dzisiaj muszę z nim skoczyć do weta, bo jedno oczko ma zaczerwienione, podejrzewam, że drobina piasku mogła mu je podrażnić jak się bawi w kuwecie... :roll: Boculi chyba pomału zaczyna zachowywać sie po staremu, czyli drze sie jak wyjdzie z kuwety, lezy przy miskach. Co prawda Anakin i Filcka dalej mu się przyglądają spode łba i prychają, jak podejdzie za blisko, ale on przynajmniej zaczyna reagować po staremu, czyli miauknie i odchodzi. Dzisiejszą noc jednak spędzi ponownie z nami w pokoju (ach te kuweciane aromaty o 2:00).
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Nie cze 24, 2012 14:15 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

Podejrzewam, że maluch może mieć nawrót kociego kataru. Byliśmy u weta, dostał krople na zaczerwienione oczy, jednak teraz doszło do tego kichanie i ma mokry nosek. Jutro przy okazji badań Boculego wezmę go też do canfelis.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Pon cze 25, 2012 9:11 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

hej,

jak wspominalam w weekendy jestem poza netem zasadniczo, a przez komorke miau slabo mi dziala.

daj znac, jakie koszta wetowe za małego. udało się go odrobaczyc powtornie?

mama u Hani na przechowaniu, nie do konca to tymczas, ale na ulice nie trafia poki co.
Obrazek

OlqaW

Od: Czw cze 26, 2008 13:14

Post » Pon cze 25, 2012 19:07 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

rozwiesiłam dziś jeszcze młodego za pomocą mamy na tarchominie, jakby ktoś sie odezwał to transport na terenie Warszawy ogarniemy.
Na mamę kocią jest jedna opcja awaryjna, dom mojej cioci 100 km od Wawy, ale tam wujek hoduje gołębie i istnieje obawa ze dobierałaby się do piskląt i wtedy byłby problem. Więc na razie czekam może ktoś bliżej i bez ptaszarni.

nook2

Od: Czw cze 21, 2012 10:17

Post » Wto cze 26, 2012 8:20 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

Byłam wczoraj z małym u weta. nawrót kociego kataru ograniczył się tylko do zaczerwienionych spojówek więc póki co antybiotyku ogólnego nie dostał, tylko dwa rodzaje kropli do oczu.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Śro cze 27, 2012 8:39 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

złe wieści mam niestety
właśnie dostałam info od Hani, ze koteczka malutka zmarła na pp
Hania zauważyla ze mała zwymiotowala, dala jej intestinal bodajze, pomyslala, ze to niestrawnosc, nastepnego dnia przyszla osoba, ktora jej pomaga, mala przelewala sie juz przez rece,natychmiast pojechaly do weta, u weta zmarla, testy byly, to pp
Hania zadzwonila do domu tej drugiej malej koteczki tam tez wymity, poszli do weta.

pytanie co z kocurkiem? czy wymiotuje? moze lepiej juz teraz zrobic mu testy? nie wiem, jak sie dziala w takich sytuacjach.
Obrazek

OlqaW

Post » Śro cze 27, 2012 8:41 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

w jakim one są wieku?
ja bym go jak najszybciej zaszczepiła

ariel

Post » Śro cze 27, 2012 8:47 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

ok 2 miesiace
Obrazek

OlqaW

Post » Śro cze 27, 2012 8:54 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

OlqaW pisze:ok 2 miesiace

szczepię już od 5 tygodnia. Spokojnie mozna.A jak mama?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro cze 27, 2012 8:54 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

to szczep małego. Nie wiadomo, kto i kiedy przyniósl pp.

ariel

Post » Śro cze 27, 2012 9:01 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

mama zaszczepiona tydzien temu jest ok

neron szczep malego asap w takim razie

postaram sie jeszcze zalatwic test i podpytac o mozliwosc surowicy na wszelki wypadek

wet na dzikiej mowil ze nawet jedno szczepienie w ciagu zycia zabezpiecza, ale sa chyba rozne opinie
Obrazek

OlqaW

Post » Śro cze 27, 2012 9:03 Re: POMOCY!!!! KOCIA MAMA OD 01.07 NA ULICY!!!!

No to ja jestem w tym momencie osrana, bo moje koty były co prawda szczepione dwukrotnie, ale jako młode koty... A dr Borkowska z canfelis mi powiedziała, że ryzyko zarażenia i tak jest. Małemu owszem zdarza się zrobić kupę, może nie rzadką, ale nie do końca stałą. Nie wiem czy nie ratuje go ten scanomune co mu podaję od początku jego pobytu u mnie. Jeśli znacie kogoś, kto by go mógł wziąć na przetrzymanie to dajcie znać... Ja go nie wyrzucę na pewno, ale muszę tez myśleć o swoich kotach, które są teraz bardzo zestresowane a co za tym idzie podatne na choroby... Dzisiaj pojedziemy na szczepienie.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

[poprzednia][następna]