Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 24, 2012 10:58 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Fanszeta, a co powiedział wet? Czy kić dostał jakieś zastrzyki?
Pirat dostawał antybiotyk, witaminy i kroplówki, a do oczu krople.
Kciuki za chłopaka :ok:

A kociaki śliczne :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 24, 2012 15:04 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Kolor biały, czarny, brązowy. Ta oryginalna tricolorka ma na grzbiecie paski wzdłuż, a nie jak inne koty w poprzek.
Nigdzie nie znajdziecie podobnej koteczki. Ma wielkie,piękne oczy. Drobna, bardzo miła, spokojna i grzeczna.
Lalka szuka kogoś, kto się w niej zakocha i przygarnie na całe życie.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie cze 24, 2012 18:37 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Śliczna tri, śliczne kociaki, czy te ludzie oczu nie mają???

J-23 nadaje z podziemia:
TŻ ogląda sport, więc mam trochę czasu żeby popisać. Jestem odważna jak Lwie Serce(możecie tak do mnie mówić albo J-23 :wink: )i wczoraj wsadziłam rękę do klatki. Zostałam obsyczana, kły były na wierzchu. Troszkę się bałam (kiedyś po pogryzieniu wysłano mnie do zakaźnego i chciano dać zastrzyk p. wściekliźnie :mrgreen: ), bo Pochopako użarł wacik na dłuuuugiej pęsecie, a nawet go z lubością poprzeżuwał. Ale chciałam mu choć trochę ulżyć. I okazało się, że Pocho tylko robi takie groźne wrażenie. Nie ugryzł mnie i nawet pozwolił troszkę obmyć biedne pysio. Byłam bardzo zadowolona, bo odnalazło się jedno oko, o którym wspominała Matyliano, i to zupełnie do oka podobne. Było zaklejone ropą. Wydaje mi się, że z mordki też mu zalatuje ropą, cały jest zaropiały :( . Ale je. I zrobił siusiu.
Jutro mam z nim jechać do wetki. Nie wiem jak to zrobię, bo TŻ nadal nie ma zielonego pojęcia o chwilowym powiększeniu rodziny. Mam 2 problemy:
Jak znieść klatkę-łapkę z Pochopako (wysiadł mi kompletnie kręgosłup, co potwierdziłam ostatnio zdjęciem rentgenowskim), jak zrobić to cicho i przytrzymać TŻ z dala od okna w momencie wynoszenia Pochopako z klatki schodowej do samochodu?
Erin, może w tym czasie IRA podłoży jakąś małą bombkę dla odwrócenia uwagi :ryk: .
J-23 chwilowo kończy nadawanie. Wykrada się sprawdzić, czy tabletka, w którą otoczył kawałeczki piersi z kurczaka, została skonsumowana. To pierwsza tabletka, przedtem był zastrzyk o przedłużonym działaniu.
Ostatnio edytowano Nie cze 24, 2012 20:37 przez Fanszeta, łącznie edytowano 1 raz
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Nie cze 24, 2012 19:29 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Jeszcze trochę a J-23 całkowicie spacyfikuje Pocho.. :D , a on okaze sie miłym, porządnym kotem.
Ale i tak najciekawszy będzie odcinek, w ktorym TŻ napotka Pocho :mrgreen:

Ta ilość maleńtasów u Was jest przerażająca. Są prześliczne i jest im dobrze [i w ogóle gdzie będzie im lepiej?], ale skąd tyle dt wziąć? o ds nie wspominając..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie cze 24, 2012 20:23 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

J-23 znowu nadaje:
Pocho ugryzł wacik, Morelowa :mrgreen: Tym razem nie trzymałam wacika pęsetą, tylko w ręku. To dzikus i strasznie się boi ludzi. Mam zamiar go wyleczyć i wypuścić. Piątego kota TŻ nie zdzierży, nie ma co nawet próbować :mrgreen: Dlatego lepiej, żeby się o Pacho nie dowiedział. Wtedy chłopak będzie miał więcej czasu, żeby dojść do siebie.
Pacho nie dostał kroplówki, ani kropli do oczu, z prostego powodu. Jego się nie wyjmuje do badania z klatki, bo nikt nie da rady. A usypiacza/uspokajacza by nie przetrzymał. Dlatego wetka leczy go troszkę na czuja, ale nawet moje niewyszkolone ucho słyszy, że oddech ma ciężki, po prostu rzęzi :(

Dziś Pocho zjadł swój pierwszy doustny antybiotyk, więc ciągle jest jakaś nadzieja. Oby pomoc nie przyszła za późno.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Nie cze 24, 2012 20:57 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Ja po 15 będę mogła przyjechać i Ci pomóc.
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pon cze 25, 2012 12:48 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

J-23, raport z poranka:
Rano było drugie siu. I tabletka zjedzona. Apetyt nawet ma, nie rzuca się na jedzenie, szczególnie w mojej obecności.
Dziki bardzo, boi się tej mojej ręki, jak diabła. Tłumaczę mu, że wszystko jest ok, a on skulony w kącie klatki szczerzy kły i syczy. Troszkę się uspokaja, jak już go dotknę wacikiem, ale nie na długo. Jeśli dostanie jakieś krople do oczu, będę mu w stanie przetrzeć tymi kroplami oczy, lepsze chyba to niż nic.
Kupy nie ma, co mnie martwi. Wydaje mi się, że oddycha odrobinę lepiej. Może antybiotyk zaczął działać? Oby :!:

Matyliano, jakbyś mi pomogła, byłoby cudnie, się zdzwonimy :)

Fanszeta

Post » Pon cze 25, 2012 12:50 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Oby szło tak, jak z Piracikiem :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon cze 25, 2012 16:36 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

A w którym miejscu jest link do banera Kotikowa?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon cze 25, 2012 16:57 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Byłam u weta sama, zdecydowałyśmy że nie ma co kota stresować. Dostałam kolejną porcję antybiotyku i maść do oczu. Dziś odwiedzę chłopaka i przywiozę mu pomoce medyczne :)
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pon cze 25, 2012 20:17 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Morelowa, zadajesz strasznie trudne pytania, ale poszukam linku do banerka, jak będę miała ciut czasu :wink: Na razie jestem okropnie zajęta knuciem, podchodami i przekradaniem się. Niedługo będzie można odwiedzać mnie na oddziale nerwic.
Ale nie o tym chciałam pisać.
Mam dla Was bombę! Prawdziwą bombę!
Stał się cud! Odnalazło się drugie oko Pochopako, mniejsze, ale zamiast zielonego gluta widać źrenicę i tęczówkę. Już myślałam, że mam zwidy, ale Matyliano też je widziała :ryk:

Fanszeta

Post » Pon cze 25, 2012 20:22 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Twoje ręce i te waciki czynią cuda :ok: :mrgreen:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon cze 25, 2012 20:32 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

alab108 pisze:Twoje ręce i te waciki czynią cuda :ok: :mrgreen:

się przychylam do wypowiedzi powyższej :D

Jakieś takie zdolności się w Fanszecie ujawniły - czego [kogo] sie dotknie to zrobi porządek :1luvu:

Obrazek

morelowa

Post » Pon cze 25, 2012 23:40 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Lalkę próbowałam złapaźć w stoczni codziennie przez 3 tygodnie. Nic nie pomagało.
Siedziała w wielkim sągu drewna i żelastwa i patrzyła na mnie a wyjść nie chciała.
Najlepsze jedzonko nie chciało jej zwabić, żadna klatka, żaden preparat.
Dopiero jak pogadałam z jej mamą, że małej dom znajdę i nie zginie w tym okropnym miejscu,
mała znalazła się w klatce.

Tu jak na mnie patrzy ukryta w zwale desek i żelastwa.

Obrazek Obrazek

Tutaj obstawiona klatkami.

Obrazek Obrazek

Tutaj już w domu.

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Wto cze 26, 2012 0:03 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Z radościa chciałam też poinformować, że nareszcie powstała nasza stronka.
Nie jest jeszcze całkowicie gotowa, ale jakiś wycinek naszej działalności tam już można zobaczyć.
A przede wszystkim dziękuję tobie HulaKula, bo bez ciebie nie byłoby jej jeszcze.

Wszystkich ciekawych zapraszam: http://kotikowo.pl/index.php
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]