Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 25, 2012 12:36 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

kinia098 pisze: w dodatku straciła swoją kotkę w tragiczny sposób, udusiła się, bo zaklinowała się w grzejniku....

Straszne [*]
Mój Czarnuszek, mieszkający u mojej Mamy, jakiś czas temu (jak były upały) schował się wieczorem w aucie, został tam zamknięty i na drugi dzień ok południa wyszedł z niego ledwo żywy, słaniał się na nogach.. Gdyby z godzinkę dłużej w aucie posiedział zamknięty, to byłoby po nim...

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon cze 25, 2012 15:31 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Cudak1 pisze:
kinia098 pisze: w dodatku straciła swoją kotkę w tragiczny sposób, udusiła się, bo zaklinowała się w grzejniku....

Straszne [*]
Mój Czarnuszek, mieszkający u mojej Mamy, jakiś czas temu (jak były upały) schował się wieczorem w aucie, został tam zamknięty i na drugi dzień ok południa wyszedł z niego ledwo żywy, słaniał się na nogach.. Gdyby z godzinkę dłużej w aucie posiedział zamknięty, to byłoby po nim...

Właśnie dziś przelałam Pani Marii 120zł za sterylkę przygarniętej ( no w sumie, to kicia szuka domu... :roll: ) Mamuśki... Pani Maria i tak w sumie zapłaciła 163zł :/

To jest właśnie najgorsze... takie nieszczęśliwe, niespodziewane wypadki... :( Pani Maria nadal jest naprawdę załamana po stracie kotki. Nigdy nie znałam osoby, która by aż tak! cierpiała z powodu straty swojego kota.

itaka pisze:Mogę ogłosić jakieś futro ...

Napisałam osobny tekst dla Niuni i Chmurki :D

To dla wszystkich, którzy chcieliby pomóc mi w ogłaszaniu kotek ;) :D

Chmurka, to około dwumiesięczna kotka.
Jest odrobaczona, a przed adopcją zostanie odrobaczona jeszcze co najmniej raz oraz dostanie preparat przeciw pchłom.
Koteczka akceptuje psy i koty.
Jak to mały kociak- lubi zabawy. Jest żywiołowa. Jej siostra woli być blisko człowieka, a Chmurka mogłaby się tylko bawić. Ale po męczących zabawach, Chmurka potrafi też pięknie zamruczeć i połasić się w koło nóg.

Jest tylko taka jedna sprawa.. Chmurka ma problemy z chodzeniem. Najprawdopodobniej to zaburzenia móżdżku. Obecnie kicia dostaje witaminki Wita-wet i jej stan z dnia na dzień się poprawia. Jest to jednak choroba, którą można podleczyć, ale nie wyleczyć do końca, tzn. że w przyszłości kotka może się jeszcze przewracać i mieć kłopoty z równowagą. Jednak mimo tej "wady" kicia jest radosnym kociakiem. Wiele osób wspominało o uśpieniu jej, ale dla mnie nie ma takiego rozwiązania. Przecież ludzie też mają różne probelmy. Tak samo Chmurka. Widzę, że cieszy się życiem i chroba nie przeszkadza jej w tym.

Kotka obecnie przebywa w domu tymczasowym w Darłowie, ale istnieje możliwość dowozu kotki do innych miejscowości, a nawet województw.
Kotkę oddam najchętniej do domu z ogrodem, gdzie byłaby wypuszczana tylko pod okiem opiekuna lub do domu niewychodzącego.
Najlepiej byłoby, gdyby koteczka zamieszkała w domu, gdzie jest już inny kot, ponieważ przy jej chorobie ruch jest jak najbardziej wskazany.
Kicię oddam tylko w najlepsze ręce. Obowiązuje wizyta przed adopcyjna i umowa adopcyjna, która zobowiązuje m.in. do sterylizacji kotki w przyszłości.

Jeśli masz wątpliwości, dzwoń lub pisz. Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania odnośnie choroby kotki.

Tel: 510 538 560
Mail: kinia_098@interia.pl

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niunia ma około dwa miesiące.
Jest odrobaczona, ale przed adopcją zostanie odrobaczona jeszcze co najmniej raz. Dostanie również preparat przeciw pchłom.
Niunia ma kontakt z innymi kotami i psem, także może zamieszkać w takim domu, gdzie są już inne zwierzaki.
Koteczka jest super mruczkiem ! Wystarczy ją tylko dotknąć i zaczyna mruczeć. Mogłaby się cały czas łasić pod nogami. Nie brakuje jej też jednak chęci do zabaw :)
Dodatkowo jest prześliczna. Na czarnej główce odznaczają się piękne, okrąglutkie oczka.

Jest tylko taka jedna sprawa.. Niunia ma problemy z chodzeniem. Najprawdopodobniej to zaburzenia móżdżku. Obecnie kicia dostaje witaminki Wita-wet i jej stan z dnia na dzień się poprawia. Jest to jednak choroba, którą można podleczyć, ale nie wyleczyć do końca, tzn. że w przyszłości kotka może się jeszcze przewracać i mieć kłopoty z równowagą. Jednak mimo tej "wady" kicia jest radosnym kociakiem. Wiele osób wspominało o uśpieniu jej, ale dla mnie nie ma takiego rozwiązania. Przecież ludzie też mają różne problemy. Niunia na pewno chce żyć i być kochana, tak jak inne, „normalne” koty.

Kotka obecnie przebywa w domu tymczasowym w Darłowie, ale istnieje możliwość dowozu kotki do innych miejscowości, a nawet województw.
Kotkę oddam najchętniej do domu z ogrodem, gdzie byłaby wypuszczana tylko pod okiem opiekuna lub do domu niewychodzącego.
Najlepiej byłoby, gdyby koteczka zamieszkała w domu, gdzie jest już inny kot, ponieważ przy jej chorobie ruch jest jak najbardziej wskazany.
Kicię oddam tylko w najlepsze ręce. Obowiązuje wizyta przed adopcyjna i umowa adopcyjna, która zobowiązuje m.in. do sterylizacji kotki w przyszłości.

Jeśli masz wątpliwości, dzwoń lub pisz. Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania odnośnie choroby kotki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon cze 25, 2012 16:03 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Na jakie miasta robić ogłoszenia ? Trójmiasto ?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon cze 25, 2012 18:01 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

itaka pisze:Na jakie miasta robić ogłoszenia ? Trójmiasto ?

Hmm, może być na Trójmiasto i Szczecin :)
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 25, 2012 18:55 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Ok :!: Ale dopiero jutro się za to zabiorę.
Obrazek

itaka

Post » Pon cze 25, 2012 20:55 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

itaka pisze:Ok :!: Ale dopiero jutro się za to zabiorę.

Nie ma sprawy :D

Poszukuję osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej w Szczecinie na ul. Chopina :!: Wizyta dla psa, nie kota ;)

Jutro do sterylizacji, na koszt UM, idzie 1 kotka od mojej koleżanki. W sumie to nie jest ich, żyje sobie na podwórku a koleżanka z rodziną się nią zajmują. Niedługo zapewne do sterylizacji pójdzie też druga żyjąca tam kicia, córka. Mam na dniach dostać zdjęcia ich dwóch maluszków i będziemy szukać domków.

Na następny tydzień planuję sterylizację mamuśki moich tymczasków. Przebywające jeszcze u właścicielki rodzeństwo- nadal nie ma domków. Ponoć małej czarnuszce się poprawiło i już nie ciąga łapek za sobą. Tutaj niestety koty są prywatne, dlatego 120zł. Jest tam jeszcze jedna kotka, która nie wychodzi z domu. Właścicielka chce ją też wysterylizować, dlatego chyba muszę szykować 240zł..

Pogoda nie dopisuje... mam nadzieję, że ciężarówka ma jeszcze brzuch... :roll: :(
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 26, 2012 10:22 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Zostałam poproszona o pomoc w szukaniu domku dla malutkiej kici Agusi. Koteczka musi jak najszybciej znaleźć dom, ponieważ nie może zbyt długo przebywać w obecnym DT.

Agusia jest maleńką, znalezioną koteczką.Może mieć jakieś 1,5 miesiąca. Mimo tego, że jest bardzo malutka, sama je i chodzi do kuwetki.Przed adopcją zostanie odrobaczona i odpchlona. Koteczka bardzo pilnie potrzebuje domku. Nie może długo przebywać w domu tymczasowym, w którym obecnie się znajduje. Agusia obecnie mieszka w Darłowie, ale możliwy jest transport do innych miejscowości, a nawet województw.Kotkę oddam tylko po podpisaniu umowy adopcyjnej i wizycie przed adopcyjnej. To nic innego, jak zobowiązanie się do zapewnienia kotce dobrego, kochającego domu i m.in. do wysterylizowania kotki w przyszłości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PILNIE potrzebny jest DT dla dwóch maluszków ! :( Jeden lub dwa, bo nie wiem ile dokładnie było, już gdzieś zaginęły :( Maluszki to prawdopodobnie buraski. Jeden na pewno, bo widziałam na własne oczy. Burask z białymi skarpetkami i krawacikiem. Kociaki mogą mieć jakieś 1,5 max 2 miesiące.
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 26, 2012 11:27 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

To tą małą tez ogłoszę. Linki dostaniesz na PW.

Póki co ogłoszenia robię na trójmiasto. Więc jak ktoś jest chętny może robić na Szczecin.

Zrobiłam na tych portalach:
http://www.domowe-tygrysy.info/
http://www.przygarnijzwierzaka.pl/
http://www.adopcje.org/
http://www.koty.pl/
http://www.cafeanimal.pl/
http://www.morusek.pl/
Ostatnio edytowano Wto cze 26, 2012 12:44 przez itaka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

itaka

Post » Wto cze 26, 2012 11:29 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto cze 26, 2012 16:00 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Dziękuję dziewczyny :1luvu:

A tu dwa maluchy, o których wspominałam...

Te dwa kociaki mieszkają u mojej koleżanki.
Wiem, że są jeszcze malutkie, ale koleżanka chce znaleźć dla nich domy niestety jak najszybciej.....
Przed adopcją odrobaczę i odpchlę maluchy.

Kociaki przebywają w Darłowie, ale możliwy będzie transport do innych miejscowości, województw.
Obowiązuje wizyta przed adopcyjna i umowa adopcyjna zobowiązująca do zapewnienia kotkowi dobrego domu i wysterylizowania go w przyszłości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patrycja ma jeszcze 4! maluchy szukające domów, ale nie ogarnę już wszystkiego...
Obrazek

kinia098

Post » Śro cze 27, 2012 21:48 Re: Koty Darłowo- post 2 - koty do adopcji. PILNIE DT ! :(

Udało się ! Ciężarówa złapana :twisted: :twisted: :twisted:

Obrazek

Z pomocą siostry, złapałam dziś tą pannę :twisted: Nie mam pojęcia, co stało się z poprzednimi maluchami... Nie możliwe jest chyba, żeby kotka ich jeszcze nie wyprowadziła... Kicia, nazwana przez weta Diablica :mrgreen: , była już wysoko w ciąży... Zdążyłyśmy, ufff ! :roll: A ręce mi się trzęęęsłyyy :mrgreen: Był stres, że kotka ucieknie albo mnie złapie za palec :lol: Na szczęście obeszło się bez krwi ;) Jedynie... ucierpiał podbierak, z którego praktycznie nic nie zostało 8O Kotkę włożyłyśmy razem z siatką do transportera, bo troszkę się zaplątała... no i trzeba było rozcinać siatkę, żeby wyciągnąć druty no i zabrać rączkę... :roll: Ale co tam, ważne, że kotka złapana ! :D

Za bilety trochę wyszło, ale wpiszę to już jutro.
Za sterylizację zapłaciłam 120zł.
Jak już wcześniej wspominałam, wysłałam Pani Marii 120zł za sterylizację Mamuśki.

Na koncie mam: 619,65 PLN , z czego 143,17zł jest na Perłę i szczeniaczki. Muszę oddać w końcu mamie 200zł, o którym kieeedyś już pisałam. Miałam to oddać już bardzo dawno, ale niestety co chwilę były jakieś wydatki, sterylki, no i tak przekładałam wszystko... Teraz niestety już muszę.

Nadal potrzebuję osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej dla suczki w Szczecinie na ul. Chopina 51 !!!

Nadal szukam DT dla dwóch maluchów ! Znowu dzisiaj widziałam tylko jednego, ale z relacji karmicielki są dwa. DT bardzo potrzebny, bo kotka chyba ma już mały brzuszek... Maluszek jest uroczy, bury z białymi skarpetkami i krawatkiem. Oczka ma widać zdrowe, ogólnie jest zadbany i odżywiony. Tylko oswoić, odrobaczyć i może iść do domku !
Obrazek

kinia098

Post » Czw cze 28, 2012 10:30 Re: Koty Darłowo- post 2 - koty do adopcji. PILNIE DT ! :(

POMOCY !
Agusia ma czas tylko do... jutra. Inaczej... wyląduje na ulicy....

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Czw cze 28, 2012 11:00 Re: Koty Darłowo- mała kotka jutro wyląduje na ulicy ! POMOC

Podnoszę!
Czy DT naprawdę nie może jej jeszcze przetrzymać?
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Czw cze 28, 2012 11:27 Re: Koty Darłowo- mała kotka jutro wyląduje na ulicy ! POMOC

:!: :!: :!:
Może jednak DT zlituje się nad małą, jak można wywalić na ulice takiego maluszka :(
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt cze 29, 2012 9:36 Re: Koty Darłowo- mała kotka jutro wyląduje na ulicy ! POMOC

no doprawdy-nie wyobrażam sobie co za "dt" może wywalić jakiegokolwiek kota na ulicę-czy maluszka,czy dorosłego czy chorego i starego,obojętne....

nazywanie kogoś takiego "dt", obraża inne DT i ideę DT w ogóle.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]