Kocice ktore nie moga dojsc do porozumienia

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 25, 2012 18:52 Kocice ktore nie moga dojsc do porozumienia

Witam
Mam nie konczacy sie problem .Nie konczacy sie bo trwa juz poltora roku....i chyba naturalna technika sie nie da.
Moja kicia socjopatka ma ewidentnie zaburzone relacje z innymi kotami ...swoja kolezanka mieszkajaca razem z nia w domu jaki i tymi obcymi na zewnatrz.Jak tylko cieplo na dworzu tlucze sie ze wszystkimi walki koncza sie nie zawsze jej wygrana i mimo wizyt u weta Kicia dalej podejmuje wyzwania.
Z Pusia ktora jest tez u nas w domu wie ze niema szans zeby ja wygeysc z domu to ostatnio zaczela mocno zaznaczac dokladnie wszystkie miejsca gdzie byla Pusia moczem a Pusia dokladnie robi to samo tyle ze nie moczem a ocieraniem sie o wszystko co ma zapach Kici. To warjactwo.
Pomyslalam o zastosowaniu feromonow w dyfuzorze a Kici bo jest socjopatyczna zafundowac obroze z feromonami.
Ale zanim to zrobie bardzo bym prosila o opinie w tej sprawie.
Czy takie rozwiazanie nie zaszkodzi kotkom czy sytuacja sie aby nie pogorszy....chociaz wolalabym aby to pomoglo.
Nie chcialabym szukac nowego domu dla ktorejs z nich.
POMOCY :(

kicioreczka

Od: Czw gru 01, 2011 19:20

Post » Pon cze 25, 2012 20:11 Re: Kocice ktore nie moga dojsc do porozumienia

A wysterylizowane damy?
Jeśli nie - zacznij od tego. Parę tygodni po sterylce przygasną im troszkę temperamenty.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 26, 2012 7:17 Re: Kocice ktore nie moga dojsc do porozumienia

Witam
Te damy to takie po 4 lata majace i jak najbardziej sa juz po sterylce.
Moze nalezy dodac ze obie sa z ulicy i tylko one wiedza jakie przejscia mialy ja tylko po zachowaniu ich moge powiedziec ze Pusia ta co jest wrecz przyklejona do nasego pokoju chyba nigdy nie byla u czlowieka w domu dopiero u nas nabiera manierow jest bardzo inteligentna rozumie prawie kazdy gest wykonany do niej i tp Akicia ktora dotaerla do nas pozniej to mysle ze moze ktos ja wyrzucil bo lgnie do ludzi jak lep.Jest pieszczochem i wspanialym kompanem robi praktycznie ze mna wszystkie prace domowe jak np mycie talezy siada na krawedzi zlewu i patrzy....Obie sa po prostu kochane.

kicioreczka

Od: Czw gru 01, 2011 19:20

Post » Wto cze 26, 2012 12:43 Re: Kocice ktore nie moga dojsc do porozumienia

zaszkodzic nie zaszkodzi na pewno ale moze potrwac troche zanim zauwazysz ewentualne efekty
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00