Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 23, 2012 7:29 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

No, to piszcie o kociaku .
Swoją drogą , Matyliano, musisz mieć rentgen w oczach , jeśli zauważasz podobieństwo rodzinne u kociaków :mrgreen: :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob cze 23, 2012 8:08 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Firka czarna, Czarny - czarny, pyszczki podobne, więc podobieństwo jest.
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Sob cze 23, 2012 9:22 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Hej, piszę korzystając z nieobecności TŻ, który nie wie, że mamy w domu kolejnego lokatora. Tak się złożyło, korzystnie dla Poważnie Chorego Pana Kota, że dziecko się wyprowadziło i pokój z osobnym wejściem z klatki schodowej stoi pusty, czekając na gruntowny remont.
POCHOPAKO ma więc niekrępujący apartament, w którym może sobie śmierdzieć do woli, nikomu nie przeszkadzając. Najgorszy jest jednak jego oddech, a właściwie rzężenie. No cóż, Pochopako dostał szansę, zobaczymy, czy da radę. Zawsze wchodzę do pokoju z obawą, że nie usłyszę oddechu, bo stan jest b. poważny.
Na szczęście coś tam zjadł, jakieś pół saszetki rozgniecionej z wodą. Zrobił też kupę, zupełnie normalną. Z nosa, pychola i miejsca po oku wiszą mu gluty, wygląda tak masakrycznie, jak tylko można. Nie zrobię mu zdjęcia, bo to by było nieprzyzwoite.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Sob cze 23, 2012 9:51 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Boże... jak dobrze, że zjadł ... :)

Obrazek

Matyliano

Post » Sob cze 23, 2012 10:28 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Ładne imię :1luvu: :lol:
Ale dziecko Ci się nie wyprowadziło na zawsze ? 8O

Boże... jak dobrze, że zjadł ..

i że zrobił kupę!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob cze 23, 2012 10:47 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Mocno trzymam kciuki!

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob cze 23, 2012 11:55 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Wielkie Kciuki za Kociaka :ok: :ok: :ok:
Fanszeta jesteś niesamowita :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Sob cze 23, 2012 14:14 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Z kupą to było tylko pobożne życzenie. Dopiero podczas sprzątania klatki okazało się, że były to zbite kawałki jedzenia z wczoraj otoczone piaskiem (tego jedzenia, na które łapała go Matyliano). Zabrałam mu z klatki kuwetę, bo wsadził chory zaglucony ryjek do piasku i wyglądał fatalnie. Ma podścielone dwa ręczniki, trochę obmyłam mu pysio. Strasznie fuczał, niewiele mogłam zrobić. Drugie oko jest też całe zaklejone, gorzej niż wczoraj. Od rana nic nie ruszył. Dałam mu mielonego z serc z kuraczaka. Może zaskoczy. Jestem zasmucona jego stanem. Spodziewam się cały czas najgorszego. To drugie oko mnie załamało.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Sob cze 23, 2012 14:48 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

O jejku :(!...
Żeby mu się udało!... Jak można pomóc?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob cze 23, 2012 15:22 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

kotika pisze: Z dniem dzisiejszym dom tymczasowy Kotiki ogłasza swoją upadłość, czyli tzw. bankructwo totalne.

dolabra pisze:Kotika,
a co Ty... żarty się Ciebie trzymają w takie upały??

Masz rację Dolabra, za duże były wtedy upały, aby to mógł być żart.

Oprócz własnych kotów mam w domu 15 tymczasów. Lada moment nie będę miała co dać jeść maluchom.
Próbowałam w ostatnich dniach zdobyć dodatkowe fundusze na potrzeby tymczasów niestety bez skutku.

Jakby było tego mało, u kociaków ujawniła się grzybica, kk, a ja tylko się trzęsę aby nic więcej.
Mój dzisiejszy rachunek u weta, to prawie 300 zł. i wiadomo, że na tym się nie skończy.

Gdyby ktoś chciał wspomóc moje tymczasy, to można wpłacać na konto fundacji (1 strona wątku)
z dopiskiem "DT Kotiki".
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob cze 23, 2012 15:25 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Biedny kocio i biedna Fanszeta :(
Nie masz jakiegoś uspokajacza? Żeby sie nie bał..

Obrazek

morelowa

Post » Nie cze 24, 2012 10:18 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

I jak Czarny się miewa dzisiaj? Lepiej chociaż troszkę? ... tak sobie myślę, że jeżeli on ledwo oddycha a jego stan się pogarsza, to może nie męczyć go tylko pomóc mu odejść :( sama nie wiem ... jak go widziałam u weta to aż serce bolało ...

Obrazek

Matyliano

Post » Nie cze 24, 2012 10:36 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Tri i Bi, śliczne maluszki wychowane na butli, słodkie jak cukierki, szukają dobrych domów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

kotika

Post » Nie cze 24, 2012 10:39 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Robcio i Robcia, nie brat i nie siostra, a kochają się bardzo i razem dokazują.
Szukają domów, ale niestety chorują, więc można dokonać rezerwacji.

Obrazek

kotika

Post » Nie cze 24, 2012 10:45 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Dwóch braciszków potrzebuje dla siebie kącika, są napradę w bardzo awaryjnym domu. :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]